Μαύρη βροχή, που θεωρείται κακός οιωνός, έπεσε στην Ιαπωνία (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι αρχές της κεντρικής Ιαπωνίας προσπαθούν να εντοπίσουν την αιτία που προκάλεσε το δυσοίωνο φαινόμενο της μαύρης βροχής.

Στην Ιαπωνία η μαύρη βροχή θεωρείται κακός οιωνός. Image: Supplied

ν

ΠΙΘΑΝΟΝ να γνωρίζετε τη μαύρη βροχή από την ταινία “Black Rain” (1989) του Ρίντλεϊ Σκοτ με τους Μάικλ Ντάγκλας και Άντυ Γκαρσία. Αλλά ενώ η μαύρη βροχή της ταινίας είχε μεταφορική έννοια, η μαύρη βροχή στην πραγματικότητα ανήκει στα λεγόμενα «φορτεανά φαινόμενα», τα ανεξήγητα φαινόμενα που πήραν το όνομά τους από τον ερευνητή Τσαρλς Φορτ (Charles Fort). Ο Φορτ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του ερευνώντας παράδοξα φαινόμενα, όπως οι πτώσεις ψαριών από τον ουρανό, ή η πτώση πράσινης, κόκκινης και κίτρινης βροχής χωρίς εμφανή εξήγηση.

Η πτώση μαύρης βροχής συνέβη στις αρχές αυτού του μήνα και αναφέρθηκε από τους κατοίκους της πόλης Χασούντα, στην επαρχία Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο.

Εικόνες από μαύρες σταγόνες και λακκούβες γεμάτες μαύρο νερό άρχισαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
νν

Η μαύρη βροχή στην Ιαπωνία θεωρείται κακός οιωνός, επειδή μοιάζει με τη βροχή που έπεσε στη χώρα ύστερα από την έκρηξη των δύο ατομικών βομβών που έριξαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρχές της πόλης Χασούντα έβγαλαν ανακοίνωση που λέει ότι εξετάζουν το φαινόμενο, ενώ σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο πλαστικών.

Όποια κι αν είναι η αιτία, οι κάτοικοι δεν θα ήθελαν να δουν το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται, γιατί ξυπνά δυσάρεστες μνήμες.

Στο άηχο βίντεο που ακολουθεί, το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Ενόλα Γκέι» τύπου Boeing B29 Stratofortress ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 08:15 τοπική ώρα, στις 6 Αυγούστου 1945.
ν

Archive footage of Hiroshima bombing | The Telegraph
ν

ν

 


Translate this post