Η μυστηριώδης λευκή γραμμή που χωρίζει στα δύο τη Γη

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα άγνωστο και περίεργο φαινόμενο που έγινε αντιληπτό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά.

Η λευκή γραμμή που χωρίζει τη Γη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Φεβρουαρίου 2018. Στη συνέχεια επανεμφανίστηκε στην ίδια περιοχή στις αρχές Μαρτίου 2019. Είναι άραγε η Γη ένα ολόγραμμα που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικό; Πηγή: YouTube

ν

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φαινόμενο μιας κάθετης ως προς τον Ισημερινό “λευκής γραμμής” που χωρίζει τον πλανήτη μας σε δύο τμήματα, πυροδότησε κάθε είδους σενάρια για τη φύση της Γης και για τους άγνωστους νόμους που τη διέπουν.
Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ) φωτογράφισαν ένα πρωτοφανές φαινόμενο – μια “λευκή γραμμή” που εκτείνεται από τον ένα πόλο της Γης έως τον άλλο και μοιάζει με τα λεπτά γραμμικά νέφη τα οποία μερικές φορές σχηματίζονται πίσω από αεροσκάφη.
Τα νέφη αυτά οφείλονται συνήθως σε υδρατμούς στα καυσαέρια των κινητήρων του αεροσκάφους και αποτελούνται από νερό υπό μορφή δισεκατομμυρίων αιωρούμενων υγρών σταγόνων ή κρυστάλλων πάγου.
Όμως η “λευκή γραμμή” που φωτογράφισαν οι αστροναύτες δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τότε τι είναι;
Τις σχετικές εικόνες ανέβασε στο διαδίκτυο ο “MrMBB333” που έχει το ομώνυμο κανάλι στο YouTube.
Οι επιστήμονες, που έχουν πάντα μια έτοιμη απάντηση για όλα, είπαν ότι είναι απλά ένας σπάνιος τύπος σύννεφου.
ν

Η μυστηριώδης γραμμή που τέμνει τη Γη, όπως κινηματογραφήθηκε από τον ΔΔΣ. Πηγή: YouTube
ν

Ένας μετεωρολόγος ανέφερε στη Sun ότι ο σχηματισμός αυτός είναι ένας σπάνιος τύπος σύννεφου.
Ο David Schultz, καθηγητής συνοπτικής μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, θεωρεί υπεύθυνη για το φαινόμενο μια καταιγίδα χαμηλής πίεσης.
«Μοιάζει με την άκρη ενός σύννεφου που σχετίζεται με έναν τροπικό κυκλώνα, δηλαδή ένα σύστημα χαμηλής πίεσης. Είναι ασυνήθιστο, αλλά πραγματικό», δήλωσε.
Σύμφωνα με τη Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office), η λευκή γραμμή σχηματίστηκε όταν ένα τεράστιο σύννεφο εμφανίστηκε στην περιοχή στις 4 Μαρτίου.
ν

Η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα αυτή τη δορυφορική φωτογραφία, με τον σχηματισμό των νεφών να σημειώνεται με κίτρινο χρώμα. Image: Supplied
ν

Δεξιά: η “γραμμή” καταγράφηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όταν περνούσε πάνω από τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Image: Supplied
ν

Από την πλευρά του, ο MrMBB333 ισχυρίζεται στο βίντεο ότι κάτι συμβαίνει στον ουρανό πάνω από τη Γη χωρίς τη γνώση του κοινού.
«Αυτό είναι κάτι που υπάρχει στον ουρανό πάνω από τη Γη. Δεν είναι κάποια ήπειρος. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί που να έχει τελείως γραμμικό σχήμα. Ό,τι κι αν συμβαίνει πάντως, συμβαίνει στον ουρανό».
Και πρόσθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια που παρατηρεί τη Γη, δεν είδε ποτέ κάτι τέτοιο.
«Πώς γίνεται μια γραμμή νεφών από τον ένα πόλο έως τον άλλο να μην επηρεάζεται από τους ανέμους της ατμόσφαιρας; Ο σχηματισμός μοιάζει σαν να έχει δημιουργεί ταυτόχρονα από τη μια άκρη της Γης στην άλλη, και δεν υπάρχει ξεθώριασμα ή διάχυση σε οποιοδήποτε σημείο».
Μια YouTuber, η Hema Katyal, σχολίασε: «Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Πράγματα που ξεπερνούν τις γνώσεις των επιστημόνων».

ν

ν

Πέρυσι, στις 24 Φεβρουαρίου 2018, οι ερευνητές είχαν εντοπίσει μια παρόμοια παράξενη γραμμή που εκτεινόταν σε χιλιάδες μίλια. Είχε καταγραφεί πάλι από τον ΔΔΣ και ταυτόχρονα από το Google Earth.
Μετά την ανάλυση εκείνης της γραμμής, ο Tyler Glockner, ένας δημοφιλής ερευνητής του αγνώστου, αποκάλυψε ότι αυτός ο μυστηριώδης σχηματισμός δεν σχηματίστηκε από καμία αεροπορική δραστηριότητα.
Τα δύο αυτά περιστατικά έχουν κάνει ορισμένους να πιστεύουν ότι κάποιες μεγάλες δυνάμεις πειραματίζονται με ένα πρόγραμμα ελέγχου του καιρού χωρίς τη γνώση του ευρέος κοινού.
v

 


Translate this post