Έκτακτα μέτρα σε τρεις νομούς για τον κοροναϊό

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο μετά το ένατο κρούσμα. Κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, θέατρα και κινηματογράφοι.

ν

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανησυχία έχει προκαλέσει το τελευταίο ένατο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς ο 66χρονος από την Ηλεία που βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό επέστρεψε έχοντας μολυνθεί, χωρίς όμως η κατάστασή του να γίνει αντιληπτή από το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκε.

Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας. Έτσι, μπορεί να έχει μολύνει άγνωστο αριθμό ανθρώπων.

Για το λόγο αυτό κλείνουν προληπτικά για 48 ώρες σχολεία, αθλητικά κέντρα, θέατρα και κινηματογράφοι σε Ηλεία, Πάτρα και Ζάκυνθο.

Ο ασθενής είχε ταξιδέψει την περασμένη εβδομάδα σε Ισραήλ και Αίγυπτο με άλλους 52 ανθρώπους από τις τρεις προαναφερθείσες περιοχές και είχε επιστρέψει μια ημέρα πριν εμφανίσει συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, για την αντιμετώπιση των οποίων αναζήτησε ιατρική βοήθεια.

Τώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε απομόνωση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ρίου, στην Πάτρα.

Επιχειρώντας να απαντήσει δραστικά το υπουργείο Υγείας στην απρόβλεπτη πορεία της μέχρι και σήμερα ελεγχόμενης διασποράς συγκάλεσε εκτάκτως σε σύσκεψη την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης του κοροναϊού το βράδυ της Τετάρτης και μετά το πέρας της συνεδρίασης ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων σε αυτές τις τρεις περιοχές για δύο ημέρες, σήμερα και αύριο.

Για τις ίδιες δύο ημέρες δεν θα λειτουργήσουν στις ίδιες περιοχές θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και μουσεία.

Μετά την πάροδο του 48ώρου, θα γίνει επανεκτίμηση των δεδομένων και όσων νέων κρουσμάτων έχουν προκύψει και θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα.
ν

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Αγωνία κυριαρχεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα που νοσηλεύτηκε ο 66χρονος από την Ηλεία, που διαγνώστηκε την Τετάρτη με νόσο Covid-19, δηλαδή στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για τρίτο 24ωρο.

Και στα δύο είχε αντιμετωπιστεί ως σύνηθες εμπύρετο περιστατικό και όχι ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού και την έκθεση προσωπικού και ασθενών σε αυτόν τον μείζονα κίνδυνο.

Μια πρώτη εικόνα για το μέγεθος της διασποράς του ιού, εντός κι εκτός του συστήματος υγείας, θα δώσουν σήμερα οι απαντήσεις από τα εργαστήρια αναφοράς για τον κοροναϊό. Δεκάδες δείγματα έχουν ληφθεί από πρόσωπα που αποτελούν στενές επαφές του 66χρονου, πριν από τη νοσηλεία του και κατά τη διάρκεια αυτής.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19  αποφασίστηκε αρμοδίως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου να μείνει εκτός εφημερίας σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια το θέμα θα επανεξεταστεί. Την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών θα αναλάβει για αύριο το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.
ν

 


Translate this post