Μυστηριώδεις «ρόδακες» στον ουρανό της Γης (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μυστηριώδη στροβιλιζόμενα σύννεφα σαν ρόδακες εμφανίστηκαν πάνω από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας σε ύψος 300 χιλιομέτρων.

Η φωτογραφία με το εντυπωσιακό θέματα των στροβιλιζόμενων θυσανωτών σχηματισμών που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, τραβήχτηκε στις 29 Ιανουαρίου. Image: NASA. Πηγή: Supplied

ν

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ της Γης από το ύψος ενός δορυφόρου, μπορεί να αποκαλύψει μοτίβα που δεν γίνονται αντιληπτά από την terra firma, την επιφάνεια της Γης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι μυστηριώδεις σχηματισμοί σύννεφων που εμφανίστηκαν σαν ρόδακες πάνω από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας και έγιναν αντιληπτοί από τον δορυφόρο Aqua της NASA.

Οι σχηματισμοί μοιάζουν με διάταξη χιονισμένων λουλουδιών ή με στροβιλιζόμενους θύσανους, αλλά η διαφορά είναι ότι ενώ οι θύσανοι σχηματίζονται σε ύψος 8.000 έως 12.000 μέτρων, οι «ρόδακες» μπορεί να φτάσουν σε απίστευτα μεγάλες αποστάσεις, ενώ η έκτασή τους αγγίζει κάποιες φορές τα 300.000 μέτρα.

Τα μυστηριώδη αυτά «σύννεφα» μπορούν να πάρουν διαφορετικές μορφές, αλλά έχουν μια γενική σταθερή δομή. Καταγράφηκαν για πρώτη φορά από δορυφόρο της NASA το 1962, αλλά παρ’ όλο που τα γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες, οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τι είναι ή τι τα δημιουργεί.
ν

Οι μυστηριώδεις αυτοί σχηματισμοί εμφανίστηκαν στις 29 Ιανουαρίου πάνω από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας σε πολύ μεγάλο ύψος. Είναι ορατοί μόνο από δορυφόρο. Image: NASA. Πηγή: Supplied
ν

Ένας από τους θυσανώδεις σχηματισμούς νεφών εκ του σύνεγγυς. Image: NASA. Πηγή: Supplied
ν

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι συνδέονται με αερολύματα ‒μικροσκοπικά σωματίδια που μπορούν να εκλυθούν απευθείας στην ατμόσφαιρα ή να σχηματιστούν στην ατμόσφαιρα με συμπύκνωση.

Ωστόσο, ο Michael Garay, ερευνητής στο εργαστήριο Jet Propulsion Laboratory της NASA, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να δούμε πώς τα αερολύματα θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό των πρόσφατων «ροδάκων», δεδομένου ότι ότι έχουν τεράστια έκταση και είναι εξαιρετικά μακριά από τη γη.

Έτσι, το όμορφο μυστήριο παραμένει.

Να σημειωθεί ότι οι ρόδακες είναι ένα πανάρχαιο ελληνικό ηλιακό σύμβολο που διαχρονικά αποτέλεσε φυλακτό είτε σκαλισμένο στις μετώπες και τα φατνώματα ναών και σπιτιών είτε φορεμένο ως κόσμημα από τους ανθρώπους. Η πρώτη χρήση του γεωμετρικού συμβόλου ανάγεται στην Μυκηναϊκή Εποχή και συνεχίζεται αδιάλειπτα έως σήμερα, περνώντας μέσα από τους κλασικούς και χριστιανικούς χρόνους.
ν

Mysterious ‘Rosette’ Rare Cloud Formation Seen From Space! 180 Miles Across! NASA Images | The Real MLordandGod
ν

ν

 


Translate this post