7.000 επιβάτες παγιδεύτηκαν από τον κοροναϊό πάνω σ’ ένα κρουαζιερόπλοιο (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Περίπου 7.000 άτομα έχουν παγιδευτεί σε ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ιταλία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι δύο άτομα έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda σε καραντίνα. Image: Supplied

ν

ΠΕΡΙΠΟΥ 7.000 άτομα, 6.000 επιβάτες και 1.000 πλήρωμα, βρίσκονται παγιδευμένα σε ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ιταλία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι δύο άτομα έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό του Ουχάν.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda το οποίο έφτασε στην Ιταλία από το Μακάο της Κίνας, με δύο επιβάτες να πέφτουν άρρωστοι, παρουσιάζοντας συμπτώματα όμοια με αυτά του κοροναϊού.

Επρόκειτο για μια 54χρονη γυναίκα από το Μακάο και τον σύντροφό της που παρουσίασαν πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, τα συμπτώματα του κοροναϊού τα παρουσίασε μόνο η γυναίκα.

Οι δύο επιβάτες μπήκαν σε απομόνωση, ενώ δείγματα στάλθηκαν σε ένα κοντινό εργαστήριο για εξέταση. Στους άλλους επιβάτες ειπώθηκε ότι δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων ήταν αρνητικά, οι επιβάτες ωστόσο βρίσκονται σε αποκλεισμό περιμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Telegraph, εάν η γυναίκα έχει πράγματι προσβληθεί από τον κοροναϊό, οι επιβάτες και το πλήρωμα θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες στο πλοίο.
ν

Η ΡΩΣΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η Μόσχα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει τη μεθόριό της μήκους περίπου 4.250 χλμ. με την Κίνα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει προκαλέσει τουλάχιστον 170 θανάτους.

«Υπογράφτηκε σήμερα μια διαταγή και τίθεται σε ισχύ. Θα ενημερώσουμε σήμερα όλο τον κόσμο για τα μέτρα που ελήφθησαν για το κλείσιμο των συνόρων στην Άπω Ανατολή», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
ν

Coronavirus outbreak: Cruise ship with 6,000 passengers stuck at Italian port after virus scare | Global News
ν

ν

 


Translate this post