Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα θα είναι υπό κατοχή για πολλές δεκαετίες ακόμη»

Κατηγορία Ελλάδα, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

«Δώσαμε στην Ελλάδα 200 δισ. και τα θέλουμε πίσω. Μέχρι να τα εξοφλήσετε, θα είστε υπό επιτήρηση», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Γερμανός γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Image: Supplied

ν

Ποιος είναι ο Ρέγκλινγκ: Επισήμως ο Κλάους Ρέγκλινγκ είναι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (Managing Director of the European Stability Mechanism – ESM). Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη της επιστροφής στη Γερμανία των δανείων που αυτή έδωσε στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι δηλαδή ένας σύγχρονος γκαουλάιτερ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (European Court of Auditors Journal), όταν ρωτήθηκε ποια θεωρεί ότι είναι τα τρία σημαντικότερα χρηματοδοτικά/οικονομικά θέματα, που βρίσκονται τώρα στο τραπέζι του ESM, δήλωσε: 

«Το πιο σημαντικό θέμα για τον ESM για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο ESM δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά».

Η δήλωση αυτή φανερώνει μια δυσπιστία προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση και ειδικά προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί ανησύχησαν οι Γερμανοί: Με κάθε νέα ελληνική κυβέρνηση, οι Γερμανοί ανησυχούν γιατί αν και έχουν κατακτήσει την Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία, δεν έχουν εξοικειωθεί με τις πονηριές και τις αλχημείες των Ελλήνων πολιτικών. Γι’ αυτό και διατηρούν επιφυλακτική στάση απέναντί τους.

Το 2015, οι Γερμανοί ανησύχησαν όταν το πρώτο εξάμηνο του έτους ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διάφορες κόνξες, θέλοντας τάχα να καταργήσει το σύμφωνο κατοχής (κοινώς μνημόνιο) που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σύντομα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για θέατρο, με σκοπό να τραβήξει την προσοχή τους. Ήθελε να τον αναγνωρίσουν ως ίσο. Άνοιξαν, λοιπόν, την αγκαλιά τους και ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε το νέο σύμφωνο κατοχής της χώρας μας από τους Γερμανούς, με τους πλειστηριασμούς, τα υπερπλεονάσματα και όλα αυτά.

Τι είναι το σύμφωνο κατοχής (μνημόνιο): Είναι κάτι απλό. Η Ελλάδα υπόσχεται να δίνει κάθε χρόνο στη Γερμανία το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων εσόδων της, έναντι του χρέους, καθώς και την άδεια να μπορούν οι Γερμανοί για εκατό χρόνια να διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε άψογος στην τήρηση της συμφωνίας με τους Γερμανούς. Έδινε κάθε χρόνο το φόρο στα γερμανικά ταμεία, φορολογώντας άγρια τον ελληνικό λαό, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, ακόμη και τις Καρυάτιδες, έκανε όλες τις χάρες στους Γερμανούς, μέχρι που δέχτηκε να γίνει η Ελλάδα ο κυματοθραύστης των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη, κρατώντας όλους όσους έρχονται από Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική στο έδαφός της. Γι’ αυτό και όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο επαίνους και καλά λόγια είχαν να πουν γι’ αυτόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση άλλαξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και γερμανόφιλος από «πάππου προς πάππον», λαχτάρησε τις τρυφερές καρδιές των Γερμανών όταν τον άκουσαν προεκλογικά να μιλάει για «ελάφρυνση φορολογικών βαρών» και άλλα τέτοια εθνικά και ωραία.

Όπως είπαμε, οι Γερμανοί είναι κάπως βαρείς στο μυαλό, και δεν γνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι άσοι στην πονηριά, την εξαπάτηση και τη διγλωσσία.

Γι’ αυτό και η Μέρκελ κάλεσε τον Μητσοτάκη Αύγουστο μήνα στο Βερολίνο για να του πει να μην κάνει κανένα αστείο και σταματήσει να πληρώνει τους Γερμανούς. Ο Κυριάκος της είπε να μην ανησυχεί· είπε ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και πως όσα παρέλαβε από τον Αλέξη θα τα τηρήσει κατά γράμμα. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν τον πολυπίστεψε και είπε στον γκαουλάιτερ Ρέγκλινγκ να έχει το νου του.

Το φορολογικό νομοσχέδιο της ΝΔ: Η καγκελάριος άδικα φοβάται. Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει παρασπονδία. Απλώς θα αυξήσει τους φόρους, λέγοντας στο λαό ότι τους μειώνει!

Δείτε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ενεργοποιηθεί την Πρωτοχρονιά. Όπως ωρύονται και κραυγάζουν οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι από τη ΝΔ, που αντικατέστησαν τους πληρωμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ, ο ετήσιος φόρος για κάθε Έλληνα φορολογούμενο μειώνεται «μεσοσταθμικά» κατά 11 τοις εκατό!

Ας δούμε από πού βγαίνει αυτό το «μεσοσταθμικά».

Για παράδειγμα, στο νέο νομοσχέδιο, η φορολογία των πλουσίων και των επιχειρηματικών ομίλων μειώνεται κατά 18%, ενώ για τους μεσαίους και φτωχούς πολίτες κατά 4%. Προσθέτοντας 18 + 4 έχουμε άθροισμα 22, που αν το διαιρέσουμε με το 2 μας δίνει υπόλοιπο 11. Επομένως, «μεσοσταθμικά» η μείωση φόρου για όλους τους Έλληνες είναι 11%.

Εντάξει, θα πει κάποιος, μπορεί να μην είναι μεγάλη η μείωση, αλλά κάτι κερδίζουμε έστω και με 4%. Λάθος!

Το «Colpo Grosso» του Μητσοτάκη: Αν ισχύσουν οι όποιες μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος, ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να μαζέψει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί να δώσει στους Γερμανούς.

Γι’ αυτό και με πονηρό τρόπο βάζει έξτρα φόρο σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Οι πολίτες που δεν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές συναλλαγές που να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή ποινής. Το πέναλτι φόρου με συντελεστή 22% θα επιβληθεί στο ποσό των e-αποδείξεων που λείπουν, δηλαδή στη διαφορά μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που θα εμφανίζει ο φορολογούμενος.

Έτσι, από τη μια μεριά θα έχουν έκπτωση 4% στο συντελεστή φορολογίας, αλλά ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, καταστημάτων κτλ. θα καταβάλλουν επιπλέον φόρο 22% για τις e-αποδείξεις που λείπουν. Στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει μια η άλλη.

Ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται πιο πονηρός από τον Τσίπρα. Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που κυβερνήτης χώρας αυξάνει τους φόρους, μειώνοντάς τους! Γι’ αυτό και θα πρέπει να προταθεί για το Νόμπελ Οικονομίας. Άλλωστε, τζάμπα σπούδαζε τόσα χρόνια ο άνθρωπος στο Χάρβαρντ;

«Αν θέλετε την ανεξαρτησία σας, πρέπει να πληρώσετε»: Το είπε ωμά ο Κλάους Ρέγκλινγκ. «Θα σας παρακολουθούμε για πολλές δεκαετίες. Εάν θέλετε την ανεξαρτησία σας, θα πρέπει να μας επιστρέψετε τα 200 δισεκατομμύρια που σας δώσαμε και θα σας αφήσουμε να πάτε στο καλό».

Επιμύθιο: Το 2021 θα γιορτάσουμε την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους. Το 2121 ενδέχεται να γιορτάσουμε την απελευθέρωσή μας από τους Γερμανούς.
ν

 


Translate this post