Θαρρώ πως θα τα μπλέξω – Από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Στις εκλογές θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, την Κική την αγαπώ, μα μ’ αρέσει και η Κοκό.

Η Κική και η Κοκό. Δύο όμορφες νυφούλες διεκδικούν μια θέση στην καρδιά μας. Image: News Media

ν

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ απέχουν λίγες μέρες και 700.000 ψηφοφόροι παραμένουν αναποφάσιστοι. Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό που ανέρχεται στο 12% του αριθμού εκείνων που ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε συμμετείχαν περίπου 5,5 εκατομμύρια Έλληνες, με το ποσοστό της αποχής να προσεγγίζει το 44%.
Οι 700.000 αναποφάσιστοι θυμίζουν το παλιό εκείνο τραγουδιστικό δίλλημα των Κορώνη-Φίλανδρου “Η Κική και η Κοκό”:
Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω,
απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω,
την Κική την αγαπώ,
μα μ’ αρέσει και η Κοκό
.
Μπορεί το ηθικό δίλλημα να αφορά τις ευρωεκλογές, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν προς ποια πλευρά θα γείρει η πλάστιγγα.
Οι δύο πολύφερνες νύφες, η Κική (Αλέξης Τσίπρας) και η Κοκό (Κυριάκος Μητσοτάκης), διαλαλούν την πραμάτεια τους. Η Κική (Αλέξης) λέει ότι είναι με το μέρος «των πολλών», ενώ η Κοκό (Κυριάκος) μιλάει για «κράτος δικαίου».
Το ιδανικό για τον Έλληνα αναποφάσιστο ψηφοφόρο θα ήταν να πάρει και τις δύο νύφες – και την Κική και την Κοκό. Και τα επιδόματα για τους «πολλούς» και την ηρεμία και την ασφάλεια που παρέχει το «κράτος δικαίου». Δυστυχώς, όμως, ο νόμος απαγορεύει την διγαμία (εκτός κι αν είσαι μουσουλμάνος).
Έτσι, πρέπει να επιλέξει μια από τις δύο νύφες – ή την Κική ή την Κοκό. Ας δούμε, λοιπόν, τι είδους προίκα έχει η καθεμιά τους.
ν

ΕΚΛΥΤΗ ΖΩΗ, ΠΡΟΤΕΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΒΙΟΣ

Παρά τα όσα λένε ‒ή τάζουν‒ στις προεκλογικές ομιλίες τους, τόσο η Κική όσο και η Κοκό δεν έχουν προίκα.
Οι δύο νυφούλες δεν έχουν ούτε σπίτια να δώσουν στον γαμπρό που θα τις ψηφίσει, ούτε χωράφια ούτε βοσκοτόπια. Δεν έχουν μετρητά ούτε χρυσές λίρες∙ δεν έχουν κοπάδια με πρόβατα, αγελάδες ή κατσίκες. Δεν έχουν καταστήματα, επιχειρήσεις, έπιπλα ή κοσμήματα. Δεν έχουν καν ένα εξοχικό στη Μύκονο. Είναι και οι δύο αδέκαρες. Δεν έχουν τίποτα να δώσουν. Μόνο να πάρουν.
Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσοι αναποφάσιστοι γαμπροί. Γιατί ο Έλληνας ψηφοφόρος αποφασίζει πάντοτε, αναφορικά με το πού θα ρίξει ην ψήφο του, με γνώμονα το υπέρτατο συμφέρον της χώρας της τσέπης.
Δυστυχώς, όμως, οι δύο νυφούλες δεν έχουν αυτή τη φορά προίκα να του δώσουν. Μόνο υποσχέσεις. Αλλά με υποσχέσεις δεν πείθεται το στομάχι.
Οι δύο νυφούλες στηρίζονται στα κάλλη τους και στο ότι είναι, όπως λένε, παρθένες, άσπιλες και αμόλυντες. Και η παρθενιά είναι χρυσάφι από μόνη της.
Μάλιστα, η πρώτη φορά αριστερή Κική λέει ότι η παρθενιά είναι το ηθικό της πλεονέκτημα έναντι της αντιζήλου της. Είναι όμως;
Πολλοί λένε ότι η Κική είχε στο παρελθόν σχέσεις με πολλούς Γερμανούς και ότι τους ενθάρρυνε να κάνουν έρωτα μαζί της, δίνοντάς τους τα ασημικά της χώρας. Μιλούν για ακατονόμαστα όργια με Βρυξελλιώτες, ότι έπεσε στα τέσσερα με τους Αμερικανούς και τον Τζορτζ Σόρος και ότι δοκίμασε το «οθωμανικό δίκαιο» με Ζάεφ και Ερντογάν. Λένε ακόμη πως όταν γνώρισε κάποιους πλούσιους με κότερα, «παραδόθηκε στην έκλυτη ζωή».
Αυτά βέβαια τα λένε οι κακόβουλοι και οι συκοφάντες. Η ίδια η Κική ισχυρίζεται ότι είναι αναμάρτητη και μάλιστα έχει και υγειονομική σφραγίδα στον παρθενικό υμένα της που πιστοποιεί την αγνότητά της!
ν

Η σφραγίδα υγειονομικού ελέγχου στα κρέατα είναι σχήματος οβάλ και φέρει τον κωδικό του σφαγείου. Image: Supplied
ν

Επειδή λέγονται τόσα πολλά για την Κική, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν ένα μικρό προβάδισμα 6% με 8% στην Κοκό, λόγω προτέρου εντίμου βίου. Λένε δηλαδή ότι είναι μια άβγαλτη παιδούλα από παλαιά οικογένεια πολιτικών, με σπουδές στο πιάνο και στα γερμανικά.
Από τις άβγαλτες, όμως, παιδούλες είναι που παθαίνεις τις πιο μεγάλες λαχτάρες και συμφορές.
Πάντως οι υποψήφιοι μνηστήρες φαίνεται να την προτιμούν. Λένε, με έναν μάλλον αγοραίο τρόπο: «Ας τη δοκιμάσουμε κι αυτήν. Δεν πειράζει που δεν είναι περπατημένη∙ θα της μάθουμε εμείς πώς το τρίβουν το πιπέρι».
Όμως κι εδώ δεν λείπουν οι κακές γλώσσες. Λένε ότι η Κοκό και η οικογένειά της δέχτηκαν δώρα από τη γερμανική Siemens – τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες και ηλεκτρικές ψηστιέρες.
Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση. Για τον απλούστατο λόγο, ότι καμία οικογένεια δεν θα παρέδιδε την κόρη της στους Γερμανούς έναντι τέτοιου ευτελούς τιμήματος. Θα ζητούσε κάτι παραπάνω.
Αυτά είναι τα κακοήθη κουτσομπολιά που κυκλοφορούν για την Κική και την Κοκό. Εμείς δεν τα υιοθετούμε, γι’ αυτό και δεν θα τα αναφέρουμε.
ν

ΠΟΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Το δίλλημα για τον ψηφοφόρο μεγάλο. Η μια νύφη είναι φτωχή, φτωχή είναι κι η άλλη. Δεν έχουν προίκα να δώσουν στους μνηστήρες τους. Μόνο να πάρουν. Επομένως, θα πρέπει οι μνηστήρες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποφασίσουν ποια από τις δύο θα αγοράσουν. Την Κική ή την Κοκό; Πόσο θα τους στοιχίσει η μια και πόσο η άλλη. Κι ας υπολογίσουν ποια θα τους έρθει φτηνότερα.
Έτσι κι αλλιώς, είτε προτιμήσουν τη μια είτε την άλλη, θα βάλουν μπελά στο κεφάλι τους. Η Κική και η Κοκό θα τους καθίσουν στο σβέρκο και θα τους χρησιμοποιούν σαν υποζύγια. Όμως επειδή ζούμε σε χώρα δημοκρατική, οι πολίτες μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν το αφεντικό τους. Και αυτό αναμφίβολα συνιστά τεράστια πρόοδο.
Παλιά οι δούλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν το αφεντικό που θα έβαζαν στο κεφάλι τους. Σήμερα έχουν. Και αυτό το δικαίωμα πρέπει να αγωνιστούμε να το κρατήσουμε με νύχια και με δόντια.
Είναι το ιερό δικαίωμά μας στη δουλεία!
Γιατί είσαι δούλος όταν αντί να αποφασίζεις εσύ για τη χώρα και τη ζωή σου, αναθέτεις σε άλλους να το κάνουν. Και πρέπει να είσαι τρελός αν πιστεύεις ότι ρίχνοντας ένα κομματάκι χαρτιού σε μια σχισμή, θα αλλάξεις τη μοίρα της χώρας και τη δική σου.
Το έκανες αυτό και τον Ιούλιο του 2015. Και τι άλλαξε;
Απλώς εκλέγεις αυτούς που θα διαφεντέψουν τη ζωή σου. Συνήθως ανθρώπους ανίκανους, ημιεγγράμματους, τεμπέληδες εκ γενετής. Και σαν να μην φτάνει που τους εκχωρείς την εξουσία, πρέπει να δουλεύεις κι από πάνω για να τους συντηρείς, ώστε να έχουν όλες τις ανέσεις και τα προνόμια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.
Έναν εσμό από άχρηστους χαραμοφάηδες χρυσούς κηφήνες· που δεν δούλεψαν ούτε μια μέρα στη ζωή τους· που ενώ δεν γνωρίζουν πώς διοικείται ένα περίπτερο, ψιλικατζίδικο ή mini market απαιτούν να διοικήσουν τη χώρα. Πού έμαθαν άραγε πώς διοικείται ένα κράτος;
Αλλά έτσι είναι ένας πολιτικός. Μπορεί να είναι τεμπέλης, ακόμα και διεφθαρμένος, αλλά δεν παίρνει όλη αυτή την εξουσία όντας καλός.
ν

ν

 


Translate this post