Φωτιά κατέστρεψε το κέντρο αστρονομίας στην Άγκυρα

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το δημοφιλές κέντρο αστρονομίας Αλί Κουστσού στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, καταστράφηκε σήμερα ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Αριστερά, το περίβλεπτο αστρονομικό κέντρο Αλί Κουστσού φωταγωγημένο και δεξιά τυλιγμένο από πυκνούς καπνούς από τη φωτιά που καίει στα σωθικά του. Πηγή: YouTube / Filiz Karaagac & Facebook / Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi

ν

ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ Κέντρο Αστρονομίας Αλί Κουστσού (Ali Kuscu) στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, έγινε σήμερα απόγευμα Κυριακής παρανάλωμα του πυρός, με βίντεο να δείχνουν τον χαρακτηριστικό πύργο του σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου να είναι τυλιγμένος στους καπνούς και έτοιμος να καταρρεύσει.

Η στήλη πυκνού καπνού που έβγαινε από το αστρονομικό κέντρο στη συνοικία Μαμάκ της Άγκυρας, ήταν ορατή από χιλιόμετρα μακριά.
ν

Ali kuşçu gök bilim merkezi yandı | Filiz Karaagac
ν

ν

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν αμέσως επιτόπου έμειναν για αρκετή ώρα μακριά, καθώς δυσκολεύονταν να πλησιάσουν την φωτιά. Τελικά, ύστερα από πολλές ώρες, έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη.
ν

Mamak Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi (Kule) Yangından Sonraki Hali | COSMOS Spece Time
ν

ν

Το Κέντρο Αστρονομίας στην τουρκική πρωτεύουσα είναι ένα κέντρο επιστήμης και ψυχαγωγίας που το επισκέπτονται χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαθητών διαφόρων ηλικιών. Φιλοξενεί πλανητάριο, αίθουσες προσομοίωσης 10D και VR, καθώς και πολλά εκθέματα που σχετίζονται με το διάστημα.
ν

Το εντυπωσιακό Κέντρο Αστρονομίας Ali Kuscu πριν από την πυρκαγιά. Πηγή: Facebook / Ali Kusçu Gökbilim Merkezi
ν

 


Translate this post