Ζευγάρι γλύτωσε το θάνατο χάρη στις δύο γάτες του

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ζευγάρι Ιταλών σώθηκε από την κατάρρευση του σπιτιού τους χάρη στις γάτες που είχαν. «Είδαμε ρωγμές να ανοίγουν στους τοίχους».

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις άφησαν πίσω τους μια θάλασσα λάσπης σε όλη τη βόρεια Ιταλία. Image: (Vigili del Fuoco)

ν

ΕΝΑ ζευγάρι Ιταλών, ηλικίας περίπου 50 ετών, κατάφερε να γλυτώσει, όταν το σπίτι του ισοπεδώθηκε από μια κατολίσθηση στη Λιγουρία, χάρη στις δύο γάτες του, όπως αφηγήθηκαν σήμερα οι ίδιοι σε ιταλική εφημερίδα.

«Η σύζυγός μου ξύπνησε, διότι ο Σίμπα και ο Μωυσής, οι γάτοι μας, έκαναν θόρυβο», εξήγησε ο Κλαούντιο Πιάνα, κάτοικος του Κάμπο Λιγκούρε (ΒΔ Ιταλία), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα Secolo XIX.

Μόλις σηκώθηκε από το κρεβάτι, η Σαμπρίνα Πελεγκρίνι, η σύζυγος του Πιάνα, «παρατήρησε ότι οι γάτες έπαιζαν με ένα κομμάτι γύψου που είχε πέσει από το ταβάνι. Κατόπιν, είδαμε τους τοίχους που ήταν γεμάτοι ρωγμές», περιέγραψε ο διασωθείς.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την κατολίσθηση, η οποία υπέσκαψε τα θεμέλια του σπιτιού τους, που βρίσκεται στις πλαγιές ενός λόφου.

Το ζεύγος Πιάνι προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο, ωστόσο το όχημα παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο λάσπης. Τους διέσωσαν πυροσβέστες.
ν

Ζευγάρι Ιταλών διέφυγε το θάνατο χάρη στις δύο γάτες που είχε στο σπίτι. (Φωτο αρχείου)
ν

Η κακοκαιρία στη βόρεια Ιταλία έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο ενός οδηγού ταξί και έχει αναγκάσει 300 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι ποταμοί πλημμύρισαν, μια γέφυρα κατέρρευσε και έχουν συμβεί δεκάδες κατολισθήσεις, όπως αναφέρει το Agence France-Presse.

Αν και το ζεύγος των Πιάνι έχασε τα πάντα στην κατολίσθηση, υπάρχει ένα κομμάτι που ζεσταίνει την ψυχή τους:

«Τουλάχιστον ο Σίμπα και ο Μωυσής είναι ασφαλείς», είπαν για τις δύο ηρωικές γάτες.
ν

 


Translate this post