Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Ένα κοριτσάκι με διανοητικά προβλήματα» (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον, Πρόσωπα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Διευθυντής ιδιωτικού σχολείου στην Αυστραλία αποκάλεσε σε newsletter την Γκρέτα Τούνμπεργκ «κοριτσάκι με διανοητικά προβλήματα» (“little girl with mental problems”).

Η “Αγία” που κηρύττει το Ευαγγέλιο της Οικολογίας κατά των ορυκτών καυσίμων και των πλαστικών, έχει δίπλα της ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό και πιο δίπλα έναν πλαστικό κουβά ‒ εμφανή απόδειξη της άγνοιας και της υποκρισίας της. Πηγή: Twitter

ν

ΚΑΘΩΣ η “Αγία Γκρέτα”, όπως την αποκαλεί ειρωνικά η Wall Street Journal, κηρύττει το “Ευαγγέλιο της Οικολογίας”, επηρεάζοντας εκατομμύρια νέα παιδιά, ο διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, την αποκάλεσε «κοριτσάκι με διανοητικά προβλήματα» (“little girl with mental problems”).

Πρόκειται για τον κ. Rodney Lynn, τον επικεφαλής της σχολής Christian Community Coffs Harbour, ο οποίος έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στους μαθητές και τους γονείς τους στις 26 Σεπτεμβρίου.

Με την επιστολή του, ο διευθυντής καλεί γονείς και μαθητές να έχουν πίστη στο Θεό και να μην δίνουν βάση «στις προβλέψεις ενός μικρού κοριτσιού» που μιλά για την καταστροφή του κόσμου.

Αν και δεν αναφέρει ονομαστικά την Γκρέτα Τούνμπεργκ, την 16χρονη από τη Σουηδία, την φωτογραφίζει μιλώντας για «ένα μικρό κορίτσι από τη Σκανδιναβία» που «φλυαρεί για την Ημέρα της Κρίσης».
ν

Αριστερά, το σχολικό ενημερωτικό δελτίο που στάλθηκε σε γονείς και μαθητές στις 26 Σεπτεμβρίου. Δεξιά, ο διευθυντής του σχολείου κ. Rodney Lynn. Image: Coffs Harbour Christian Community School. Πηγή: Supplied
ν

Στην επιστολή του ο κ. Rodney Lynn χαρακτηρίζει την Γκρέτα «μια κοπελίτσα που η ίδια έχει αποκαλύψει τα διάφορα προβλήματα συναισθηματικής και νοητικής φύσης, τα οποία πιστεύει ότι της δίνουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να προβλέψει την επικείμενη καταστροφή».

«Όμως, μόνο ο Θεός γνωρίζει πότε θα έρθει η Ημέρα της Κρίσης».

«Λέει ότι ανησυχεί για το περιβάλλον. Δεν είναι η μόνη. Όλοι μας ανησυχούμε. Όμως η εμπειρία μου από τη ζωή μου έμαθε ότι οι προβλέψεις για μια επικείμενη καταστροφή γίνονται από όσους θέλουν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους», γράφει στο ενημερωτικό δελτίο ο κ. Lynn.

«Μην φοβάστε. Το μέλλον του κόσμου είναι στα χέρια του Θεού, όχι στις προβλέψεις ενός μικρού κοριτσιού και των ψευδοπροφητών», γράφει μεταξύ άλλων ο διευθυντής του σχολείου.

Το μήνυμά του αναμεταδόθηκε από όλα τα κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.
ν

ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλεται η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Την προηγούμενη εβδομάδα, χρήστες του Twitter την κατηγόρησαν για «υποκριτική συμπεριφορά» και ουσιαστική άγνοια του οικολογικού κινήματος.

Πράγματι. Την εποχή που ταξίδευε για τη Νέα Υόρκη με το Malizia II το ιστιοφόρο της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό, ένα πλεούμενο που διαφημίστηκε δεόντως ως σκάφος «μηδενικών εκπομπών άνθρακα», η Γκρέτα ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter μια φωτογραφία από το εσωτερικό του σκάφους. Σε αυτή φαίνεται καθαρά ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό –προφανώς δεν ήταν το μόνο‒, καθώς και ένας πλαστικός κουβάς – αντικείμενα που δεν ταιριάζουν σε μια εχθρό των πλαστικών που ρυπαίνουν το περιβάλλον.
ν

ν

«Εεε.. αυτό δεν είναι ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι με νερό ακριβώς πίσω σου; Στις μέρες μας είναι πράγματι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουμε αυτά που μας λένε οι ακτιβιστές…» αναφέρει το ειρωνικό σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Ένας άλλος χρήστης καυτηριάζει την υποκρισία της «προστάτιδας» του περιβάλλοντος, σχολιάζοντας μια άλλη φωτογραφία της Γκρέτα που τη δείχνει καθισμένη σ’ ένα τρένο να έχει μπροστά της αραδιασμένες πλαστικές σακούλες και «πλαστικές» τροφές.
ν

ν

«(Η Γκρέτα) φαίνεται πολύ τρομοκρατημένη από την επερχόμενη κλιματική καταστροφή, καθώς κάθεται στο τρένο, έχοντας μπροστά της ένα σωρό πλαστικά μπουκάλια και έτοιμες τροφές. Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Η σκηνή δείχνει πόσο καλά γνωρίζει αυτό για το οποίο μιλάει…»
ν

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Μπορούμε εσείς ή εγώ, όσο κι αν αγωνιούμε για το περιβάλλον, να πάμε να μείνουμε μερικές μέρες στο Νταβός, με 2.500 ευρώ τη βραδιά, χώρια τα άλλα έξοδα, και μάλιστα να μας καλέσουν να μιλήσουμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώπιον πολιτικών ηγετών, κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών και ηγετικών προσωπικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών; Προφανώς και όχι. Δεν θα μας άφηναν ούτε το πόδι μας να πατήσουμε εκεί.
ν

Ειδικός φρουρός ανεβασμένος στη στέγη κτιρίου κατά την 49η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Image: Supplied
ν

Κι όμως, η Γκρέτα πήγε και τους μίλησε. Ποιος πλήρωσε τα έξοδα; Ποιος έπεισε τους ηγέτες να ακούσουν τη Γκρέτα; Προφανώς κάποιοι πολύ ισχυροί παράγοντες που βρίσκονται ψηλότερα ακόμη κι από τους πολιτικούς.

Οι παράγοντες αυτοί είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δηλαδή οι υπερπλούσιοι αυτού του πλανήτη που θέλουν να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες για την καταστροφή της Γης.

Εσάς ή εμένα δεν θα μας δεχτεί ποτέ ο Πάπας, ο πρωθυπουργός του Καναδά ή ο πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ενώπιον της Ολομέλειας του ΟΗΕ ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή σε κάποια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ή στο Νταβός. Και όμως κατά ένα μαγικό τρόπο δέχονται την Γκρέτα. Για να τους πει τι; Ότι το περιβάλλον κινδυνεύει. Λες και δεν το ξέρουν!

Κανείς δεν θα προτείνει εσάς ή εμένα για το βραβείο Νομπέλ. (Ίσως να πείτε ότι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι για το περιβάλλον∙ αλλά ούτε η Γκρέτα έχει κάνει).

Παρένθεση: Αυτός που αξίζει το Βραβείο Νομπέλ είναι ο Τζέιμς Λάβλοκ, ο πατέρας της Οικολογίας, ο πρώτος άνθρωπος ιστορικά που μίλησε για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή τη δεκαετία του 1960, σε μια εποχή που οι όροι «οικολογία» και «περιβάλλον» ήταν ακόμη άγνωστοι.

Σήμερα, σε ηλικία 100 ετών (γεν. το 1919) εξακολουθεί να δημοσιεύει βιβλία και να μάχεται για το περιβάλλον με ουσιαστικό και φωτισμένο τρόπο.

Εκτός των άλλων άλλων, ο Λάβλοκ εφηύρε τον Ανιχνευτή Παγίδευσης Ηλεκτρονίων, που συνέβαλε στις ανακαλύψεις για την διάδοση των CFC και του ρόλου τους στη μείωση του όζοντος στην στρατόσφαιρα.

Δυστυχώς όμως διανύουμε –και θα διανύουμε έως το 2024– την «Εποχή του Παιδισμού», μια εποχή χωρίς αξίες και χωρίς κριτική σκέψη, όπου ο κάθε ανόητος έρχεται στο προσκήνιο και θαυμάζεται από εκατομμύρια οπαδούς για το τίποτα της ύπαρξής του.
ν

Ο πατέρας της Οικολογίας Τζέιμς Λάβλοκ. Ανέπτυξε την επιστημονική θεωρία της Γαίας και είναι ο πρώτος στην ιστορία άνθρωπος που μίλησε για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Image: Supplied
ν

Συνεχίζοντας, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε επίσης ότι κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει σε εσάς ή σε εμένα ένα γιοτ 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τις διακοπές μας.

Και όμως η Γκρέτα, κατά θαυμαστό πάλι τρόπο, απέκτησε ένα πανάκριβο ιστιοπλοϊκό που ανήκε αρχικά στην οικογένεια των τραπεζιτών Ρότσιλντ και κατόπιν στην πριγκιπική οικογένεια του Μονακό!

Ερώτημα: Πώς μια μαθήτρια, από μεσοαστική οικογένεια της Στοκχόλμης, απέκτησε τόσο υψηλές γνωριμίες; Πώς γέννησε τέτοια αισθήματα «προσφοράς» στους υπερπλούσιους του πλανήτη, σε ανθρώπους που δεν δίνουν νερό ούτε στον άγγελό τους;
ν

Το πανάκριβο ιστιοφόρο Malizia II (πρώην Gitana16) της οικογένειας Ρότσιλντ που με θαυμαστό τρόπο έφτασε στα χέρια της Γκρέτας. Image: Supplied

ν

Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Μόνο μια εξήγηση υπάρχει: πίσω από την έφηβη που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ ‒άρα προσφέρεται για εκμετάλλευση‒ βρίσκεται η ελίτ του πλούτου, δηλαδή οι κατεξοχήν ένοχοι για τη μόλυνση και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Επέλεξαν τη Γκρέτα ίσως για να αποσείσουν από πάνω τους τις υποψίες και τις ενοχές, αλλά και για έναν ακόμη λόγο.

Σήμερα τις ουσιαστικές αποφάσεις στον πλανήτη τις παίρνουν οι υπερπλούσιοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις ως πιόνια. Αν και αποτελούν το 1% της ανθρωπότητας, εντούτοις διαχειρίζονται το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

Πρόκειται για τους κυρίαρχους της ανθρωπότητας, τους ιδιοκτήτες της κοινωνίας, στους οποίους ανήκουν σήμερα μεγάλες μάζες ανθρώπων και χώρες, όπως κάποτε τους ανήκαν τα μέσα παραγωγής.

Με τη δύναμη και τον πλούτο που διαθέτουν ανεβάζουν στην εξουσία φίλιους πολιτικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους προωθούν νομοθετήματα που αυξάνουν τη δύναμη και τον πλούτο των υπερπλουσίων.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, αποφάσισαν, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, να φτιάξουν μια «παγκόσμια υλιστική θρησκεία», ένα είδος κλιματολογικής θεολογίας, που θα αντικαταστήσει, σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αλλά και σε τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας, τον παραδοσιακό χριστιανισμό ως την τελική πηγή εξουσίας. Η νέα θρησκεία θα λέει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και θα περιλαμβάνει τόσο μια ολοκληρωμένη τελεολογία για την ύπαρξη του ανθρώπου όσο και έναν ηθικό κώδικα.

Και βρήκαν την Γκρέτα, η οποία, όπως η Αγία Μπερναντέτ Σουμπιρού της Λούρδης ή τα παιδιά της Φάτιμα στην Πορτογαλία, έχει να μεταδώσει στον κόσμο ένα απλό μήνυμα: αν οι άνθρωποι την ακολουθήσουν, υπόσχεται να τους σώσει από την καταστροφή!

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η μαρτυρία ενός άδολου και απονήρευτου παιδιού είναι ένα ισχυρό όπλο κατά της ελεύθερης σκέψης και του ανεξάρτητου κριτικού νου».
ν

‘Hysterical’ Thunberg needs more life experience | Sky News Australia
ν

ν

ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΚΡΕΤΑ

Η Γκρέτα εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2018, ύστερα από ένα χρόνο εκπαίδευσης και προετοιμασίας από την start up εταιρεία “We Don’t Have Time” του Ingmar Rentzhog.

Όπως γράφουν οι σουηδικές εφημερίδες, η δράση της Γκρέτα σε ένα χρόνο απέφερε στην οικογένειά της 10 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1 εκατ. ευρώ) και στην εταιρεία του Ingmar Rentzhog κέρδη 20 εκατομμυρίων (2 εκατ. ευρώ).

Κανείς δεν θα έδινε σημασία στη Γκρέτα Τούνμπεργκ αν πίσω της δεν βρισκόταν, όπως αναφέρθηκε, η ελίτ του πλούτου που κατευθύνει τους πολιτικούς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δηλαδή βιομήχανοι, επιχειρηματίες και κερδοσκόποι που στην ουσία ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος.
ν

A Fox News guest called Greta Thunberg mentally ill | Washington Post
ν

ν

 


Translate this post