Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, η «Ώρα της Γης» (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, για 60 λεπτά, από τις 20:30 έως τις 21:30, τα φώτα σε σπίτια, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα σβήσουν συμβολικά.

Στην Ώρα της Γης, αναμένεται να συμμετάσχουν και φέτος εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώνοντας τις φωνές τους, για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 Μαρτίου, για 60 λεπτά, από τις 20.30 έως τις 21.30, τα φώτα σε σπίτια, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα σβήσουν συμβολικά.
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.
Όπως αναφέρει η WWF, «δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς σε περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους ηγέτες του κόσμου προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς».
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του WWF σε 11.000 πολίτες από 10 χώρες, παρ’ ότι ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε και καταναλώνουμε την τροφή μας, η οποία προέρχεται από τη φύση, συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας σήμερα, μόλις το 9% των συμμετεχόντων κατανοεί την έκταση του προβλήματος.
Όπως προέκυψε, οι νέοι ηλικίας 18-24 είναι λιγότερο ενήμεροι για το θέμα, με το 40% εξ αυτών να θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι ασήμαντο, ενώ το 11% εκτιμά ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς υπερεκμεταλλευόμαστε τους φυσικούς μας πόρους σε βαθμό εξάντλησης και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης» του WWF και της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου σε λιγότερο από 50 χρόνια οι πληθυσμοί των ψαριών, πουλιών, θηλαστικών, αμφιβίων και ερπετών μειώθηκαν κατά 60%.
Την ίδια ώρα η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι αν η θερμοκρασία αυξηθεί περισσότερο από 1,5-2,0  βαθμούς Κελσίου, η απώλεια της φύσης θα είναι μη αναστρέψιμη.

ν

ν

 


Translate this post