Area 51: Μόνο 150 Γήινοι πήγαν στο ραντεβού… (vid)

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παρά τις προσδοκίες, μόνο 150 άτομα τόλμησαν να φτάσουν στην Area 51, όπου σύμφωνα με τις φήμες η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρύβει εξωγήινους.

Η σελίδα του Facebook που καλούσε τους Αμερικανούς να εισβάλουν στην Area 51 αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα, όταν ο αριθμός εκείνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια. Image: Supplied

ν

ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ κοινωνικής δικτύωσης προέβλεπαν ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα συνέρρεαν στην έρημο της Νεβάδας για να “εισβάλουν” στην Area 51, την απόρρητη στρατιωτική βάση όπου, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, η αμερικανική κυβέρνηση έχει μυστικές επαφές με τους εξωγήινους.

Τελικά, καμιά εκατοστή τολμηροί έφτασαν μέχρι εκεί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, με αφορμή ένα μήνυμα στο Facebook που ανακοίνωνε μια εκδήλωση: «Ας καταλάβουμε εξ εφόδου την Περιοχή 51, δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους».

Η βασική ιδέα ήταν να γίνει μαζική εισβολή, στις 3:00 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, σε αυτή την βάση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η ύπαρξη της οποίας κρατήθηκε μυστική για χρόνια και επιβεβαιώθηκε μόλις το 2013 από τη CIA.

Προκλήθηκε αρκετός θόρυβος για το “πάρτι” αυτό, αρκετός ώστε ακόμη και ο στρατός να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους θα τολμούσαν να πλησιάσουν στη βάση. Συνολικά, δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή, όταν το Facebook διέγραψε, στις αρχές Αυγούστου, το μήνυμα γιατί δεν πληρούσε τα κριτήρια δημοσίευσης!

Ο Μάθιου Ρόμπερτς, ο νεαρός που είχε την αρχική ιδέα, παραδέχτηκε στο μεταξύ ότι επρόκειτο για “πλάκα”, κάτι που σκέφθηκε στις 2:00 τα χαράματα επειδή “βαριόταν”. Και προέτρεψε όσους είχαν δηλώσει συμμετοχή να το ξεχάσουν και να καθίσουν στα σπίτια τους.

Πιθανόν να μην περίμενε κι αυτός τέτοια συμμετοχή και να λύγισε κάτω από το βάρος της ευθύνης. Πιθανόν να δέχτηκε την «επίσκεψη» κάποιων πρακτόρων του FBI που τον τρομοκράτησαν. Το πιθανότερο, όμως, είναι να γινόταν εδώ και καιρό λόγος για μια “εισβολή” στη μυστηριώδη βάση στους κύκλους των UFOλόγων και ο Μάθιου Ρόμπερτς χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως Δούρειος Ίππος για να ελέγξει και τελικά να εκτρέψει το κίνημα.

Η Area 51 περιβαλλόταν για δεκαετίες από μυστικότητα. Ήταν επόμενο να σχηματιστούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, με κυριότερη εκείνη που ήθελε στην απαγορευμένη περιοχή να στεγάζονται τα απομεινάρια του ιπτάμενου δίσκου που συνετρίβη το 1947 στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, μαζί με τα σώματα του εξωγήινου πληρώματός του.
ν

Ο Μάθιου Ρόμπερτς, ο νεαρός που είχε την αρχική ιδέα, όταν το κύμα αυτών που σκόπευαν να συμμετάσχουν στην εισβολή διογκώθηκε, είπε ότι επρόκειτο για αστείο. Image: Supplied
ν

Όσοι έφτασαν στην Area 51 περιορίστηκαν στο να τραβήξουν φωτογραφίες και να απολαύσουν το τοπίο της ερήμου. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 150 άνθρωποι, ορισμένοι με «στολές» εξωγήινων ή έχοντας στο κεφάλι το γνωστό κωνικό καπελάκι από αλουμινόχαρτο, ανταποκρίθηκαν τελικά στο κάλεσμα, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Η συγκέντρωση ήταν περισσότερο εορταστική παρά επιθετική και κατέληξε μόνο σε δύο συλλήψεις θερμόαιμων που επιχείρησαν να μπουν μέσα στην απαγορευμένη περιοχή.

Ο σερίφης της κομητείας ανέφερε ότι τα “φεστιβάλ” που οργανώθηκαν σε δυο μικρές κοινότητες, κοντά στη βάση, προσέλκυσαν περίπου 1.500 ανθρώπους, πολύ λιγότερους απ’ όσους ανέμεναν οι διοργανωτές.
ν

Καλού κακού, τα μέτρα ασφάλειας στην Area 51 ήταν ενισχυμένα, με τους στρατιώτες έτοιμους να κάνουν χρήση των όπλων τους. Image: Supplied
ν

Στον μοναχικό χωματόδρομο που οδηγούσε στην είσοδο της αινιγματικής Area 51, το μόνο πράγμα που έμοιαζε με “καταιγίδα” την Παρασκευή ήταν η σκόνη από τα οχήματα που έκαναν το ταξίδι για selfies και ομαδικές φωτογραφίες. Image: Supplied
ν

Από τον Ιούλιο μέχρι πρόσφατα, υπήρξε ένας καταιγισμός άρθρων και καταχωρήσεων που προειδοποιούσαν, απέτρεπαν ή αποθάρρυναν το ταξίδι προς την απαγορευμένη περιοχή.

Παρ’ όλη την προπαγάνδα των ΜΜΕ, στη μυστηριώδη βάση έφτασαν πριν από λίγες μέρες εκατοντάδες ένοπλοι που ασχολούνται με την επιβολή του νόμου, ενώ ομάδες πυροσβεστών είχαν διασκορπιστεί σε όλη την περιοχή της ερήμου γύρω από τη βάση, που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα βόρεια του Λας Βέγκας.

Τελικά η κυβέρνηση πέτυχε τον σκοπό της. Στη βάση πήγαν μόνο μερικοί εκδρομείς, με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να επιχαίρουν για την αποτυχία της “εισβολής”…
ν

UFO fans gather in Nevada despite ‘Storm Area 51’ warnings | RTÉ News
ν

ν

 


Translate this post