Παράξενο πλάσμα σαν τεράστιο χέλι στον ποταμό Νες (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα παράξενο πλάσμα σαν τεράστιο χέλι κατέγραψε η κάμερα ενός ψαρά στον ποταμό Νες που πηγάζει από την περίφημη λίμνη Λοχ Νες.

Τη σκοτεινή φιγούρα ενός τεράστιου πλάσματος κατέγραψε η κάμερα ενός ψαρά στον ποταμό Νες στη Σκωτία. Πηγή: Facebook

ν

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ τέρας του Λοχ Νες επανήλθε στην επικαιρότητα, έστω και έμμεσα, έπειτα από βίντεο που ανέβασε στο Facebook μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Αλιέων Σολομού της Σκωτίας.

Σε αυτό, ένας σολομός αναγκάζεται να κάνει πίσω, όταν εμφανίζεται μπροστά του ένα μαυριδερό πλάσμα σαν τεράστιο χέλι, εμποδίζοντας τη διαδρομή του ψαριού.

Μια από τις θεωρίες για το τέρας του Λοχ Νες υποστηρίζει ότι πρόκειται για μεγάλα χέλια που η θέα τους στο νερό δημιουργεί στο μυαλό των ευφάνταστων την εικόνα ενός τέρατος.

Το όνομα Λοχ Νες σημαίνει Λίμνη Μηδέν (αγγλ. Loch = Λίμνη, και Ness = Μηδέν).

Ο ποταμός Νες συνδέσει την περίφημη Λίμνη του Λοχ Νες με τις λίμνες Beauty Firth και Moray Firth βορειότερα, ενώ στις εκβολές του είναι η πόλη Ινβερνές.
ν

Το τέρας του Λοχ Νες. Η θρυλική Νέσι στην περίφημη φωτογραφία του 1934 που δημιούργησε παγκόσμιο σάλο. Image: Supplied
ν

Ουσιαστικά λίμνες και ποταμός συνθέτουν ένα θαλάσσιο κανάλι, τη διώρυγα της Καληδονίας, μήκους 97 χλμ. στη Σκωτία, το οποίο συνδέει την Βόρεια Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό στο βόρειο μέρος της Ιρλανδικής Θάλασσας.

Με άλλα λόγια, ένα πλάσμα που ζει στη λίμνη Λοχ Νες μπορεί μέσω της διώρυγας να βρει διέξοδο είτε προς τη Βόρεια Θάλασσα στα ανατολικά είτε στον Ατλαντικό Ωκεανό δυτικά.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο Facebook, διακρίνεται ο σολομός που κολυμπάει γύρω-γύρω, καθώς ο δρόμος του φράζεται από ένα τεράστιο χέλι (ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι), που περνάει από τα δεξιά προς τα αριστερά στο βάθος, μόλις ορατό μέσα στο σκοτάδι.

Το «χέλι» πιστεύεται ότι μετακινείται από τη Λοχ Νες προς τη θάλασσα, από τη ροή του νερού.

Είναι δύσκολο να καθορίσει κάποιος πόσο μεγάλο είναι, αλλά από το βίντεο φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλο.
ν

ν

 


Translate this post