Θηριώδες ακέφαλο «κοτόπουλο» στο βυθό του ωκεανού

Κατηγορία Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Για πρώτη φορά κινηματογραφείται ένα από τα πιο περίεργα πλάσματα στο βυθό του ωκεανού που μοιάζει με αποκεφαλισμένο θηριώδες κοτόπουλο.

Χωρίς να έχει κανένα υδροδυναμικό σχήμα, το μυστηριώδες ακέφαλο πλάσμα κολυμπά στο βυθό του Νότιου Ωκεανού. Πηγή: News Corp Australia

ν

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ επιστήμονες, που εξερευνούν τα βάθη του Νότιου Ωκεανού που διαβρέχει την Ανταρκτική ήπειρο, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν ένα από τα πιο περίεργα πλάσματα της θάλασσας που έχει δει ποτέ μάτι ανθρώπου.
Το πλάσμα, που μοιάζει με κοτόπουλο που του έχουν κόψει το κεφάλι ή με ασκό πίπιζας, έχει στο κάτω μέρος πολυάριθμα υποτυπώδη πόδια που του επιτρέπουν να περπατά στον ωκεάνιο πυθμένα σε αναζήτηση τροφής.
Η ανακάλυψη έγινε από τον δρα Ντερκ Γουέλσφορντ (Dirk Welsford), τον επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης της Αυστραλιανής Ανταρκτικής.
Το ακέφαλο «κοτόπουλο», που φέρει το όνομα Enypniastes eximia, έχει εντοπιστεί στο παρελθόν μόνο μια φορά, στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά τότε δεν υπήρχαν οι κατάλληλες κάμερες για να το κινηματογραφήσουν.

ν

ν

 


Translate this post