Ο Τραμπ κάκιωσε με την Δανή πρωθυπουργό και δεν θα τη συναντήσει

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Έχοντας κακιώσει σαν μικρό παιδί που δεν του έδωσαν το παιχνίδι που ήθελε, ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε τη συνάντησή του με την Δανή πρωθυπουργό.

Ο Τραμπ δεν θα συναντήσει την Δανή πρωθυπουργό Μέττε Φρεντέρικσεν, γιατί ψυχράνθηκε… λόγω Γροιλανδίας. Image: News Media

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Τρίτη ότι αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν, δύο εβδομάδες πριν να γίνει, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία!

«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού Μέττε Φρεντέρικσεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σε δύο εβδομάδες για μια άλλη φορά», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε λακωνική ανάρτησή του στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Χαρακτηριστική συμπεριφορά νεόπλουτου.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δεν ξεκαθάρισε αν ακυρώνει το ταξίδι.

Η αναγγελία αυτή καταγράφηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναχωρήσει για τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των G7, μαζί με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, από 24 έως 26 Αυγούστου.

Στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Τραμπ αναμενόταν να επισκεφθεί την Πολωνία και κατόπιν τη Δανία, έπειτα από πρόσκληση της βασίλισσας Μαργκρέτε Β΄.
ν

Έτσι θα φαινόταν στη Γροιλανδία το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο που έχει ο Τραμπ στο Λας Βέγκας. Πηγή: New York Post
v

Ο μεγιστάνας των ακινήτων επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει επανειλημμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, για την αγορά από τη Δανία της Γροιλανδίας, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας δεν ικανοποιήθηκαν ακριβώς από τη συγκεκριμένη δήλωση. Το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ο Ρεπουμπλικάνος αναφέρθηκε μέσω Twitter στο ζήτημα της προτεινόμενης αγοράς.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα, όχι χωρίς κάποια δόση χιούμορ, πάνω από ένα φωτομοντάζ που εικονίζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα με το βουκολικό τοπίο της περιοχής, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι.
ν

 


Translate this post