Ο Τραμπ πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας στη διάρκεια της νέας ιστορικής συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο πρόεδρος Τραμπ συνάντησε σήμερα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο συνοριακό χωριό Panmunjom στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ). Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ Τραμπ έκανε σήμερα μερικά βήματα στην Βόρεια Κορέα συνοδεία του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, σηματοδοτώντας μια θεαματική προσέγγιση με τη χώρα αυτή, μολονότι το πυρηνικό ζήτημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κέρδισε το στοίχημα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δέχθηκε την τελευταία στιγμή την πρόσκληση που του απηύθυνε αιφνιδίως χθες Σάββατο για να τον συναντήσει σήμερα στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, η οποία χωρίζει τα δύο κράτη από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

Με την κίνηση αυτή, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.
ν


ν

Συνοδευόμενος από τον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί στο πλάι του Βορειοκορεάτη ηγέτη για να τους βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι στην συνοριακή γραμμή.
ν

Special Report: Trump meets North Korea’s Kim Jong Un in the DMZ
ν


ν

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο», υπογράμμισε ο Τραμπ, δηλώνοντας έτοιμος να υποδεχθεί τον Κιμ στις ΗΠΑ.

«Αυτό θα γίνει κάποτε», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πριν από την συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη είχε πει επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Ευχαρίστως θα τον καλούσα αμέσως στον Λευκό Οίκο».

Από την πλευρά του ο Κιμ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να «ξεπεραστούν τα εμπόδια» χάρη στην «εξαιρετική» σχέση που έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο.
ν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δρασκελίζει τη Στρατιωτική Οριοθετημένη Γραμμή που χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και μπαίνει στο έδαφος του μέχρι πρότινος εχθρού. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Στη συνέχεια, μαζί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας επέστρεψαν στο χωριό Panmunjom στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Η αιφνίδια συνάντηση ήταν ιστορικής με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζει την επιθυμία του να καλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λευκό Οίκο. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

«Η υπέρβαση αυτής της γραμμής αποτελεί μεγάλη τιμή∙ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος∙ έγιναν μεγάλες φιλίες και αυτή είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη φιλία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Συναντηθήκαμε και άρεσε ο ένας στον άλλον από την πρώτη μέρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ μόλις έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που διέσχισε τα σύνορα για να επισκεφθεί τη χώρα μας», είπε από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Αυτή είναι μια έκφραση της επιθυμίας του να εξαλείψει την επιθετικότητα του παρελθόντος και να χαράξει ένα νέο μέλλον», πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Μιλώντας μέσω ενός μεταφραστή, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συνεχάρη τον Τραμπ για την «θαρραλέα και αποφασιστική του ενέργεια», που φανερώνει την πρόθεση να «δώσουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν».

Όσο στην εκφρασμένη επιθυμία του Τραμπ να τον καλέσει στον Λευκό Οίκο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απάντησε ότι θα ήταν «τιμή» να φιλοξενήσει τον Τραμπ στην Πιονγκγιάνγκ «την κατάλληλη στιγμή».
ν

 


Translate this post