Ο Χάρι επαναφέρει στην (βρετανική) τάξη τη Μέγκαν

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Απολαυστικό στιγμιότυπο με τον πρίγκιπα Χάρι να επαναφέρει τη Μέγκαν που πλήττει στην τάξη, κατά την ετήσια παρέλαση του Trooping the Colour.

Η άσχετη με την βρετανική εθιμοτυπία Μέγκαν γυρίζει για να μιλήσει στον Χάρι, όταν εκείνος της κάνει νόημα με τα μάτια να γυρίσει μπροστά (αριστερά). Μια ακόμη γκάφα της Αμερικανίδας χωριατοπούλας που θέλησε να παντρευτεί πρίγκιπα. Πηγή: YouTube

ν

TROOPING THE COLOR ονομάζεται η ετήσια τελετή που γίνεται κάθε χρόνο κάποιο Σάββατο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, προς τιμήν των γενεθλίων της πάλαι ποτέ βρετανικής αυτοκρατορίας.

Τα παλιά χρόνια, έρχονταν στο Λονδίνο εκπρόσωποι κι από τα 16 κράτη που αποτελούσαν την βρετανική αυτοκρατορία –πρόεδροι, πρωθυπουργοί, πρίγκιπες, φύλαρχοι, στρατηγοί και στρατιώτες– με τις παραδοσιακές στολές τους, δίνοντας μια πολυχρωμία στην τελετή.

Από τότε που ο βρετανικός λέοντας έμεινε χωρίς δόντια, η τελετή περιορίζεται σε μια τυπική στρατιωτική παρέλαση που γίνεται μπροστά από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, στον εξώστη του οποίου συγκεντρώνονται όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Εφέτος το Trooping the Colour τελέστηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου και το πιο αξιοσημείωτο συμβάν αφορούσε –ποιαν άλλη– την άσχετη με την βρετανική εθιμοτυπία, Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, που αυτή τη φορά δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος… του ρόλου της!

Πέρυσι στις 9 Ιουνίου, η Μέγκαν παρακολούθησε για πρώτη φορά από τον εξώστη του Μπάκιγχαμ το Trooping the Colour και, επειδή είχε παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι ένα μήνα νωρίτερα (19 Μαΐου), την είχαν βάλει κάπως μπροστά για να βλέπει – γιατί είναι και κοντή.

Εφέτος, όμως, την έβαλαν να στέκεται πίσω, στην τρίτη σειρά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει τίποτα. Και επειδή η τελετή διαρκεί πολλές ώρες, όπως ήταν φυσικό, η φουκαριάρα η Μέγκαν κουράστηκε και γύρισε προς το μέρος του Χάρι που στεκόταν πίσω της για να τον ρωτήσει αν θα πάει μακριά η βαλίτσα. (Άλλωστε ο Χάρι είναι ο μόνος από τη βασιλική οικογένεια που της μιλάει, καθότι σύζυγός της).

Ούτε που καταλάβαινε τι γινόταν! Γιατί την ώρα που στράφηκε προς το μέρος του Χάρι, παιζόταν ο εθνικός ύμνος της Βρετανίας (τo God Save the Queen) και όλοι –πλην των παιδιών– στέκονταν σε στάση προσοχής.

Ο Χάρι για να διορθώσει την γκάφα της, της έγνεψε με τα μάτια να γυρίσει μπροστά. Η κακομοιρούλα η Μέγκαν αναγκάστηκε να επανέλθει στην αρχική της θέση με ένα θλιμμένο χαμόγελο στα χείλη, σαν το παιδί που δεν το παίζουν τα άλλα παιδιά.
ν

Η Μέγκαν στρέφεται προς τον Χάρι για να του μιλήσει…
ν

Ο Χάρι την αντιμετωπίζει με ένα παγωμένο βλέμμα και…
ν

… της κάνει νόημα με τα μάτια να γυρίσει μπροστά. Πηγή: YouTube
ν

Φυσικά τα μάτια όλων –και των τηλεοπτικών συνεργείων– ήταν στραμμένα πάνω τους. Αυτοί που παρακολουθούν το ζεύγος τους τελευταίους μήνες, περιέγραψαν τις σχέσεις Χάρι και Μέγκαν ως «παγωμένες».
ν

Meghan Markle was told off by Prince Harry in trooping the colour
ν


ν

Η Μέγκαν Μαρκλ αντιλαμβάνεται τώρα τι σημαίνει να έχεις παντρευτεί πρίγκιπα. Ζεις μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί, με όλα τα μάτια στραμμένα πάνω σου, σαν να είσαι χρυσόψαρο σε ενυδρείο.

Η Ραχήλ Μέγκαν Μαρκλ, μια μιγάδα από την Καλιφόρνια, έχει τόση σχέση με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Η μητέρας της κατάγεται από οικογένεια σκλάβων που μεταφέρθηκαν στην Τζόρτζια των ΗΠΑ τον 18ο αιώνα από την Αφρική, ενώ ο πατέρας της είναι από το Ροζαρίτο του Μεξικού.

Για ένα διάστημα, από τον γάμο της με τον Χάρι έως τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους, έζησε το μύθο της, γνωρίζοντας πρωτοφανή παγκόσμια προβολή. Τώρα προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Το παραμύθι τελείωσε. Και η πραγματικότητα είναι δύσκολη. Επιπρόσθετα, η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός δείχνει ανέτοιμη –ή ανίκανη– να προσαρμοστεί. Το δείχνει το ηλίθιο χαμόγελο που έχει μονίμως χαραγμένο στα χείλη της είτε πρόκειται για γάμο είτε πρόκειται για κηδεία.

Κυρίως, όμως, σαν Αμερικανίδα επαρχιώτισσα είναι τελείως άσχετη με θέματα ετικέτας, εθιμοτυπίας, ευγένειας και πρωτοκόλλου στα οποία οι Βρετανοί έχουν παράδοση αιώνων. Ούτε γνωρίζει στο ελάχιστο την ιστορία της Βρετανίας ή τα βρετανικά ήθη και έθιμα. Μέχρι τώρα είχε γύρω της έναν στρατό από ειδικούς που της έλεγαν πώς να σταθεί, πώς να φερθεί και τι να κάνει. Αυτός ο δαπανηρός στρατός έφυγε. Τώρα η Μέγκαν είναι μόνη σε ένα περιβάλλον ψυχρών Βρετανών αριστοκρατών, με τους οποίους δεν μπορεί να καταλάβει στο ελάχιστο.
ν

Αμερικάνικες χοντροκοπιές. Όταν υψώνουμε το ποτήρι σε πρόποση, δεν κρατάμε στο άλλο χέρι, όπως ο Τραμπ, μια εφημερίδα, τον κατάλογο των φαγητών ή των κρασιών ή τον κατάλογο με τους εχθρούς των ΗΠΑ. Λονδίνο, 4 Ιουνίου 2019. Image: Supplied
ν

Οι φουκαράδες οι Αμερικανοί, απόγονοι σκλάβων, αγροτών και καουμπόηδων –για να μην αναφέρουμε τους γκάνγκστερς– έχουν ιστορία τριών μόνο αιώνων. Γι’ αυτό και νιώθουν σαν παιδιά μπροστά στους κατοίκους της γηραιάς ηπείρου. Από την άλλη πλευρά, οι Βρετανοί έχουν ιστορία τουλάχιστον 2.000 ετών, από την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα και της Ρώμης, ενώ υπάρχουν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Ινδία, που έχουν ιστορία 4.000 και 5.000 ετών.
ν

ΠΩΣ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΕΓΙΝΕ… ΦΑΛΑΙΝΑ!

Αμερικανοί και τρόποι ευγένειας είναι μεταξύ τους μεγέθη δυσανάλογα. Σαν χωριάτες –έστω αρχοντοχωριάτες– είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τους λεπτούς τρόπους και τις αποχρώσεις της ευρωπαϊκής εθιμοτυπίας ή του savoir vivre.

Το είδαμε στην προηγούμενη επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο, όπου περπατούσε μπροστά από τη βασίλισσα. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μπάκιγχαμ οι σύμβουλοί του τον προειδοποίησαν να μην κάνει το ίδιο λάθος. Όμως δεν είναι θέμα βασίλισσας. Γενικά, ένας άνδρας ποτέ δεν περπατάει μπροστά από μια γυναίκα, είτε είναι βασίλισσα είτε καθαρίστρια. Περπατάει πάντα δίπλα ή πίσω της· μπροστά πηγαίνει μόνο όταν είναι να της ανοίξει την πόρτα.
ν

Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να μην εξαφανίσει με τον όγκο του την γηραιά βασίλισσα. Λονδίνο, 4 Ιουνίου 2019. Πηγή: Twitter
ν

Το είδαμε επίσης στα εδέσματα που πρόσφερε η βασίλισσα Ελισάβετ στον Αμερικανό πρόεδρο κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Λονδίνο, που τα συνόδεψε με κρασί 1.400 ευρώ η φιάλη. Αντίθετα, το δείπνο που παρέθεσε ο Τραμπ περιλάμβανε… χάμπουργκερ με πατάτες απ’ τα McDonald’s και κόκκινο κρασί από την Καλιφόρνια στυλ Μπουτάρη των 30 ευρώ.

Δεν είναι θέμα οικονομίας. Απλώς οι Αμερικανοί είναι χοντροκομμένοι και δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο άριστο, το καλό, το μέτριο και το κακό. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι νέος λαός χωρίς παράδοση. Έτσι, δεν μπορούν να καταλάβουν την ιστορία ενός πράγματος ή μιας χώρας. Για έναν Αμερικανό είτε πιει ξύδι είτε πιει Chateau Latour των 62.000 (εξήντα δύο χιλιάδων) ευρώ το μπουκάλι είναι ένα και το αυτό.

Όσο για το γεύμα που παρέθεσε ο Τραμπ στον πρίγκιπα Κάρολο, αυτό, εκτός του χάμπουργκερ περιλάμβανε και… burrata bandwagon –ένα είδος μεξικανικής μπρουσκέτας με ντομάτα– αλλά και φάλαινες!

Ο Τραμπ γοητεύτηκε τόσο από την κομψή συντροφιά του Κάρολου, ώστε μέσα στη ζάλη του, γράφοντας στο Twitter τον αποκάλεσε «Πρίγκιπα των Φαλαινών» (Prince of Whales) αντί να του σωστού «Πρίγκιπα της Ουαλίας» (Prince of Wales).
ν


ν

Και φυσικά έγινε πάρτι στα social media με την γκάφα του Αμερικανού προέδρου, εξαιτίας της απροσεξίας του.
ν

ν

ν


νν

 


Translate this post