Θανάσιμος τραυματισμός στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Επτά συλλήψεις για τον θανάσιμο τραυματισμό εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο του ποταμού Νέδωνα στην Καλαμάτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΣΕ ΕΠΤΑ συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καλαμάτα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη χθες το βράδυ κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδωνα ποταμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία είναι μέλη «μπουλουκιού» που συμμετείχε στον σαϊτοπόλεμο και από το οποίο φέρεται να έφυγε η εκρηκτική σαΐτα που κτύπησε τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωράκη στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, την ώρα που εκείνος κατέγραφε με την κάμερά του το έθιμο.
Επίσης, συνελήφθη και ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση.
Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ σε έρευνα που έκανε Αστυνομία σε χώρο που κατασκευάζονται τα υλικά του σαϊτοπόλεμου, βρέθηκαν 69 σαΐτες και κάποια υλικά, τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.
Αύριο το μεσημέρι στις 13:00, τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος θα δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα, σε ανάμνηση της Επανάστασης του 1821, όταν οι Μεσσήνιοι πετούσαν σαΐτες γεμισμένες με μπαρούτι για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να απαγορευτεί το έθιμο, γιατί, όπως είπε, «είναι στο DNA των Μεσσήνιων».
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».
ν

Δήμαρχος Καλαμάτας για σαϊτοπόλεμο (newsittv)
ν


ν

 


Translate this post