Μυστηριώδεις κατασκευές στην επιφάνεια του Άρη (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής στον Άρη θεωρούν οι οπαδοί της εξωγήινης έρευνας το υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Eικόνα της NASA με τις μυστηριώδεις κατασκευές στον Άρη. Πηγή: NASA

v

ΟΤΑΝ ο εξέχων αστρονόμος Τζοβάνι Σκιαπαρέλι (1835-1910) έστρεψε το τηλεσκόπιό του προς τον κόκκινο πλανήτη το 1877, πίστευε ότι είδε κανάλια και ηπείρους. Την εντύπωση αυτή είχαν και άλλοι αστρονόμοι της εποχής: έβλεπαν δομές στον Άρη που μαρτυρούσαν την ύπαρξη κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.
Μάλιστα, μια από τις ηπείρους του Άρη, ο Σκιαπαρέλι την ονόμασε «Ελλάδα».
Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, συγγραφέας, μαθηματικός και αστρονόμος από το Βοστώνη, ο Πέρσιβαλ Λόουελ (1855-1916) ίδρυσε το ομώνυμο αστεροσκοπείο στην Αριζόνα θέλοντας να επιβεβαιώσει την υπόθεση του Σκιαπαρέλι.
Ο Λόουελ ήταν πεπεισμένος ότι οι έξυπνοι Αρειανοί είχαν κατασκευάσει ένα δίκτυο καναλιών για να τροφοδοτήσουν με νερό από τα λιωμένα παγοκαλύμματα των πόλων τις πόλεις τους που πέθαιναν στην έρημο.
Μπορεί αυτό να μην αποδείχτηκε ποτέ, όμως το τηλεσκόπιό του χρησίμευσε για να ανακαλυφθεί το 1930 ο νάνος πλανήτης Πλούτωνας.
Ακόμα και οι πιο ανεδαφικοί ερευνητές καταλήγουν κάποιες φορές σε αξιοθαύμαστες ανακαλύψεις. Γιατί χωρίς φαντασία, ο ανθρώπινος νους μένει ξερός και άγονος όπως οι σκονισμένες και άνυδρες πεδιάδες του Άρη.
ν

Τα κανάλια του Άρη από τον Τζοβάνι Σκιαπαρέλι. Πηγή: Wikimedia Commons 
ν

Αριστερά: Σχέδιο του Άρη από τον Πέρσιβαλ Λόουελ, που έγινε στις 11 Οκτωβρίου 1916, με τα “κανάλια” που είδε μέσα από το τηλεσκόπιό του. Δεξιά: Φωτογραφία του κόκκινου πλανήτη που τραβήχτηκε το επόμενο βράδυ. Πηγή: Observatory Lowell
ν

Οι επιστήμονες που ακολούθησαν βάλθηκαν να καταστρέψουν κάθε φαντασία σχετικά με την ύπαρξη νοήμονος ζωής σε άλλα μέρη του διαστήματος. Αντί να πάνε την επιστήμη μπροστά, δειλιάζοντας μπροστά στο αδιάγνωστο, έφτιαξαν μια θεωρία μικρή όσο και τα μυαλά τους: σ’ ένα αχανές σύμπαν, ιλιγγιωδών διαστάσεων, οι πλανήτες είναι πέτρινοι βώλοι που τριγυρίζουν στο διάστημα στα κουτουρού, και ο μόνος πλανήτης με ζωή και μάλιστα ευφυή (!) είναι ο πλανήτης Γη.
Επέστρεψαν δηλαδή στα χρόνια του μεσαίωνα, τότε που ο χριστιανισμός δίδασκε ότι ο μόνος πλανήτης με το επιστέγασμα της δημιουργίας –τον άνθρωπο– είναι ο δικός μας και όλα τα υπόλοιπα τα έφτιαξε ο Θεός για να μπορούμε να διασκεδάζουμε τις ώρες της ανίας μας – ή της άνοιάς μας.
Σήμερα τον ρόλο αυτό –του καταστολέα της περιέργειας και της αναζήτησης– τον έχει αναλάβει το ιερατείο της NASA.
Από το αντίπαλο στρατόπεδο, ο Scott C Waring, ένας από τους εμπειρογνώμονες της εξωγήινης έρευνας, πιστεύει ότι βρήκε αποδείξεις για την ύπαρξη νοήμονος ζωής στον Άρη.
«Βρήκα μερικές εκπληκτικές κατασκευές στο νότιο τμήμα του Άρη», έγραψε στο δημοφιλές blog του etdatabase.com αναφερόμενος σε φωτογραφικό υλικό που δείχνει διάσπαρτες δομές στην επιφάνεια του Άρη σε σχήμα Ε.

v

ν

Οι δομές αυτές είναι τρισδιάστατες, σαν σκοτεινοί θόλοι και φεγγίτες που εξέχουν από το έδαφος, υπονοώντας πως είναι το επιφανειακό τμήμα μια τεράστιας δομής στο εσωτερικό του Άρη.
Σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατο να εκληφθούν σαν τυχαίοι σχηματισμοί, ή σαν φυσικό φαινόμενο, γιατί είναι ασυνήθιστα μεγάλοι σε μέγεθος.
ν

Οι σχηματισμοί φαίνεται να είναι τεχνητές κατασκευές. Πηγή: NASA
v

Μια πιο κοντινή ματιά στις μυστηριώδεις δομές στην επιφάνεια του Άρη. Πηγή: NASA
ν

Πολλές από τις κατασκευές έχουν τη μορφή του κεφαλαίου Ε. Πηγή: NASA
v

Η NASA απαντά λέγοντας ότι οι παράξενες δομές δεν είναι θόλοι, αλλά κοιλότητες στο έδαφος που σχηματίστηκαν από ρυάκια από παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα, όπως είναι σε εμάς ο “ξηρός πάγος”.
Ο Waring είναι αντίθετος με την εξήγηση που δίνει η Αμερικανική Υπηρεσία του Διαστήματος: «Δεν τους πιστεύω. Όλοι γνωρίζουμε ότι η NASA δεν έχει πει ποτέ την αλήθεια».
ν

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από τη NASA να πει την αλήθεια. Πηγή: NASA
v

«Ακόμη κι αν οι κατασκευές δεν είναι σύγχρονες, αλλά αρχαίες, φαίνονται σε πολύ καλή κατάσταση και μελλοντικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αυτούς που θα αποικίσουν τον Άρη. Η ίδια η τοποθεσία είναι ιδανική για να χτιστεί εκεί μια βάση. Οι δομές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της νέας βάσης», καταλήγει ο Waring.

ν

ν


Translate this post