Αιώνιοι εργαζόμενοι: Θα πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα!

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μετά τους αιώνιους φοιτητές, οι αιώνιοι εργαζόμενοι! Το νέο κοινωνικό project στη Σουηδία, αφορά υπαλλήλους που θα πληρώνονται για να κάθονται!

Λαμπρό προβλέπεται το μέλλον των «εργαζομένων», καθώς θα πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα! File photo Pinterest

ν

ΤΕΛΟΣ στην αγωνία όσων πηγαίνουν σε μια συνέντευξη εργασίας για να προσληφθούν σε μια δουλειά, επιχειρεί να δώσει ένα project πειραματικής τέχνης στη Σουηδία, που θα σας πληρώνει 2.300 δολάρια (2.000 ευρώ) το μήνα για να μην κάνετε απολύτως τίποτα!
Τα χρήματα μπορεί να μην είναι πολλά για μια τόσο… βαριά καθιστική εργασία, όμως οι εμπνευστές του σχεδίου υπόσχονται ότι θα υπάρξουν και μεγαλύτερες αμοιβές, αναλόγως των… προσόντων σας στην τεμπελιά!
Διότι το να μην κάνεις τίποτα, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Αντίθετα, είναι δύσκολο και εξαιρετικά δαπανηρό το να διασκεδάζεις ολημερίς, κάθε μέρα της ζωής σου, χωρίς να επαναλαμβάνεσαι.
Παρ’ όλα αυτά, οι εμπνευστές του σχεδίου, οι Σουηδοί καλλιτέχνες Simon Goldin και Jakob Senneby, πιστεύουν ότι το κοινωνικό αυτό πείραμα είναι ελκυστικό και θα αποτελέσει έναν πρωτοποριακό παράγοντα για το μέλλον της εργασίας.
Γνωστό ως «Αιώνια Απασχόληση», το σχέδιο θα καταβάλει μισθό 2.300 δολαρίων (2.000 ευρώ) το μήνα σε πολλούς «υπαλλήλους» για να κάνουν ό,τι θέλουν –ή και τίποτα– καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους.
Η μόνη υποχρέωση που θα έχουν είναι να παρουσιάζονται κάθε πρωί στο σταθμό Korsvagen στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας για να «χτυπήσουν κάρτα», πριν τους δοθεί η άδεια να αποχωρήσουν και να περάσουν το χρόνο τους όπως θέλουν.
«Η θέση δεν έχει καθήκοντα ή ευθύνες», αναφέρει η σχετική αναγγελία, «εκτός από το ότι θα πρέπει ο εργαζόμενος να παρουσιάζεται στο Korsvagen. Ό,τι κι αν επιλέξει ο εργαζόμενος να κάνει –ακόμη και τίποτα– αποτελεί έργο».
«Η σύμβαση εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση παραίτησης ή αποχώρησης του εργαζομένου, θα προσλαμβάνεται νέος υπάλληλος στη θέση του».
ν


ν

Όπως γράφει ο Independent, το σουηδικό project θα ξεκινήσει το 2025, γιατί πρώτα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. Σε πρώτη φάση θα χρηματοδοτηθεί από την Ένωση Σουηδών Καλλιτεχνών (Public Art Agency Sweden).
Σύμφωνα με τους Goldin και Senneby, η Αιώνια Απασχόληση θα προσφέρει «ίσες ευκαιρίες σε όλους», ανεξαρτήτως καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας, μόρφωσης, φύλου κτλ. Οι άεργοι υπάλληλοι θα προέρχονται από όλο τον κόσμο και από όλα τα κοινωνικά στρώματα.
«Η Αιώνια Απασχόληση προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής, γιατί ζεις καλύτερα όταν έχεις χρήματα, παρά δουλεύοντας», αναφέρει η αγγελία. «Όσο ζούμε σε μια κοινωνία όπου η απόδοση κεφαλαίου είναι σημαντικά υψηλότερη από τη μέση αύξηση των μισθών, η Αιώνια Απασχόληση θα είναι πάντα επίκαιρη».
Η πρόταση των Σουηδών καλλιτεχνών θυμίζει την πρόταση που έκανε πρόσφατα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ (AOC), μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι πλούσιοι (εκατομμυριούχοι) και οι υπερπλούσιοι (δισεκατομμυριούχοι) θα δίνουν κάθε χρόνο το 70% της περιουσίας τους στους φτωχούς και ασθενέστερους, ώστε να μπορούν οι τελευταίοι να κάθονται και να απολαμβάνουν τα αγαθά της ζωής, ενώ οι πρώτοι θα έχουν τη χαρά να βλέπουν τα χρήματά τους να ξοδεύονται για καλό σκοπό.
Σ’ ένα βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστεί, η AOC –περιστασιακή υποστηρίκτρια του Μαδούρο και του Ισλαμικού Κράτους– δείχνει πώς θα είναι η καθημερινότητά μας όταν όλοι μας θα έχουμε αποκτήσει δωρεάν σπίτι, εκπαίδευση, φαγητό, μεταφορές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ. εφ’ όρου ζωής.

ν

ν

 


Translate this post