Τεστ προσωπικότητας: Πόσο αισθησιακοί είστε; (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Γυναίκα, Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ  2|2

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Ο καθένας μας κρύβει μέσα του έναν αισθησιακό εαυτό. Με ποιον τρόπο άραγε εκφράζεται ο δικός σας; Έχοντας κάνει το τεστ, δείτε τις απαντήσεις.

ν

H βαθμολογία σας

Υπολογίστε δύο βαθμούς για κάθε (α) απάντηση, έναν για κάθε (β), και μηδέν για κάθε (γ). Προσθέστε τους βαθμούς σας και βρείτε πόσο αισθησιακοί είστε.
ν

Από 0 έως 13 βαθμούς

Έχετε μια τάση να κρίνετε τα πάντα. H ζωή σας ορίζεται από την καθαρή λογική και όχι από τις ορμόνες σας. Δεν γνωρίζετε πολύ καλά το σώμα σας και δεν έχετε επίγνωση των αισθήσεων που σας προξενούν οι εξωτερικοί παράγοντες. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να ζήσει ελεύθερα και να το «ρίξει έξω». Σαν αποτέλεσμα, ζείτε μια αυστηρή, σχεδόν ασκητική ζωή. Το πιο ευαίσθητο αισθητήριο όργανό σας είναι τα μάτια σας. Οι υπόλοιπες αισθήσεις σας διεγείρονται μόνο όταν υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής, όπως για παράδειγμα οι έντονες μυρωδιές.
Τα γούστα σας είναι μάλλον απλά, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που σας απωθούν και που μπορεί να γίνουν ακόμη και φοβίες. O κόσμος σας σε γενικές γραμμές αποτελείται από οικείες αισθήσεις και εμπειρίες. Για παράδειγμα, δεν θα σας έρθει η διάθεση να περπατήσετε ξυπόλυτοι ένα ηλιόλουστο πρωινό, να κυλιστείτε ευτυχισμένοι στο χώμα ή να καθίσετε κάτω από την ανοιξιάτικη βροχή, χωρίς να σας απασχολεί αν αυτό που κάνετε έχει λογική ή όχι. Γενικά, προτιμάτε ό,τι είναι στεγνό και αποφεύγετε ό,τι είναι υγρό. Δεν σας αρέσουν τα τρελά πράγματα, τα γλυκά με κρέμα, οι φουσκωμένες ομελέτες και τα παθιασμένα φιλιά.
Από ερωτικής άποψης δεν σας ελκύει το εξωτικό ή το ασυνήθιστο. Συχνά «πνίγετε» οι ίδιοι τις αισθήσεις σας, έχετε διάφορες αποστροφές και πασχίζετε να διατηρείτε τα πράγματα όπως είναι.
Σπάνια είστε διαχυτικοί. Μια μακρόχρονη αποχή από το σεξ δεν σας τρομάζει, καθώς δεν το θεωρείτε απαραίτητο στη ζωή σας. Oι μεγαλύτερες χαρές σας και απολαύσεις είναι μάλλον πνευματικής φύσης, για παράδειγμα μπορεί να είστε μανιώδεις αναγνώστες ή μπορεί να ενδιαφέρεστε για πρακτικά ζητήματα ή αντικείμενα.
ν

Από 14 έως 27 βαθμούς

Αισθάνεστε μια χαρά έτσι ακριβώς όπως είστε. Το μυαλό και το σώμα σας βρίσκονται σε αρμονία και αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τις αληθινές σας ανάγκες. Oι αισθήσεις σας είναι πηγή ευχαρίστησης. Απολαμβάνετε όλες τις ανέσεις και χαρές που μπορεί να σας προσφέρει η ζωή και δεν υποκύπτετε σε μελαγχολικές διαθέσεις. Έχετε μια ανεκτική στάση απέναντι σε όλα τα πράγματα και μπορείτε να εκτιμήσετε τις αντιθέσεις, την ποικιλία και τη διαφορετικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ισορροπία. Έχετε την ίδια ζωηρή όρεξη τόσο για τις γαστρονομικές απολαύσεις, όσο και για τις ερωτικές. Μερικές φορές μπορεί να φτάσετε στα άκρα, αλλά συνήθως είστε συγκρατημένοι.
Διαθέτετε μια υγιή περιέργεια για ό,τι μπορεί να σας χαρίσει ικανοποίηση, χωρίς όμως να γίνεστε σκλάβοι των αισθήσεών σας. Γενικά πάντως, το σώμα και οι αισθήσεις σας δεν σας προδίδουν. Διαθέτετε καλό ένστικτο για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζετε. Όταν κάτι σας ενοχλεί, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε λάβει υπόψη σας τις προειδοποιήσεις που πήρατε από τον εσωτερικό εαυτό σας. Γι’ αυτό, μην αγνοείτε την πρώτη εντύπωση που πήρατε από ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση.
Από ερωτικής πλευράς περνάτε και εσείς όπως όλοι μας από σκαμπανεβάσματα. Σας ανησυχεί η ιδέα της μακρόχρονης αποχής από το σεξ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς έρωτα και τη σχέση σας χωρίς επιθυμία και πάθος.
ν

Από 28 έως 40 βαθμούς

Είστε άκρως αισθησιακά όντα. Το σώμα και οι αισθήσεις σας έρχονται πρώτα, δημιουργώντας μια συμφωνία επιθυμιών και απολαύσεων που συχνά εκφράζονται με ακατανόητους ήχους, κάτι σαν μικρούς αναστεναγμούς. Όντας τόσο φιλήδονοι, βρίσκεστε μονίμως σε αναζήτηση νέων τρόπων και νέων εμπειριών που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις σας. Είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε τον εαυτό σας στο βωμό των επιθυμιών σας και δεν μπορείτε να δείτε μακρύτερα από την προσωπική σας ικανοποίηση.
«Έχω διάθεση για …» είναι η αγαπημένη σας φράση. Δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μην μπαίνετε στον πειρασμό για κάτι, από ένα παγωτό μέχρι αυτόν που το πουλάει!
Είναι επίσης γεγονός ότι δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή όταν παρουσιάζεται μια επιθυμία σας. Θέλετε να ικανοποιηθεί αμέσως και δεν δέχεστε εύκολα την άρνηση. Καθώς όμως δεν είναι δυνατό να ικανοποιούνται όλες σας οι επιθυμίες, νιώθετε συχνά εκνευρισμό και δυσαρέσκεια. Αυτό σας οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Aν η βαθμολογία σας πλησιάζει τους 40 βαθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό ότι το παρακάνετε με το φαγητό, καπνίζετε πολύ, πίνετε πολύ, είστε δέσμιοι της εκάστοτε μόδας ή έχετε άλλους παρόμοιους εθισμούς.
Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για σας και δεν μπορείτε να απέχετε για πολύ από αυτό. Ένας μήνας χωρίς ερωτική επαφή σας φαίνεται σαν αιώνας. Επειδή είστε μεθυσμένοι με την ίδια την ιδέα του έρωτα, συχνά φαντάζεστε ότι υπάρχει εκεί όπου υπάρχουν μόνο επιθυμίες. Με άλλα λόγια, μπερδεύετε την επιθυμία με τον έρωτα.

ν

ν

< Επιστροφή
ν

 


1 2

Translate this post