Διαδηλωτής των Κίτρινων Γιλέκων έχασε το μάτι του από χειροβομβίδα! (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Κατά τη σημερινή Πράξη 11 των Κίτρινων Γιλέκων, ένα εμβληματικό πρόσωπο, ο Ζερόμ Ροντρίγκες, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του μάτι, από αστυνομική χειροβομβίδα!

ν

ΕΝΑ εμβληματικό πρόσωπο των Κίτρινων Γιλέκων, ο Ζερόμ Ροντρίγκες (Jerome Rodrigues), υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο δεξί μάτι κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης στο Παρίσι. Η στιγμή που ο Ζερόμ δέχεται τα θραύσματα της χειροβομβίδας που έριξαν εναντίον του αστυνομικοί, αποτυπώθηκε σε βίντεο.
Το περιστατικό συνέβη στην Πλατεία της Βαστίλης στο κέντρο του Παρισιού, όπου εκδηλώθηκαν οι κυριότερες συγκρούσεις μεταξύ των Κίτρινων Γιλέκα και των δυνάμεων καταστολής.
Ο Ζερόμ στεκόταν όρθιος στο χώρο, μιλώντας με άλλους διαδηλωτές, όταν εξερράγη ακριβώς μπροστά του μια χειροβομβίδα που έριξαν εναντίον του αστυνομικοί. Κάποιο από τα θραύσματα τον χτύπησε στο μάτι, με αποτέλεσμα ο Ζερόμ να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος, φωνάζοντας «χτυπήθηκα στα μάτια»!
ν

ν


ν

Μετά τις πρώτες βοήθειες, που του πρόσφεραν άλλοι διαδηλωτές, ο ακτιβιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αργότερα δημοσίευσε μια selfie από εκεί, με το δεξί του μάτι κλειστό και φρικτά πρησμένο.
«Μπορεί να χάσω το μάτι μου», έγραψε στο Facebook.
ν


ν

Η γαλλική Αστυνομία παραδέχτηκε το συμβάν και ένας κλάδος της που ονομάζεται Γενική Επιθεώρηση της Αστυνομίας και που αποτελεί ένα είδος Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέλαβε να διερευνήσει το συμβάν και να καθορίσει τις «συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε ο τραυματισμός».
Για μια ακόμη φορά η Αστυνομία δεν περιορίστηκε στα δακρυγόνα και στη ρίψη νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές, αλλά έβαλλε εναντίον τους με χειροβομβίδες και πλαστικές σφαίρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.
ν

 


Translate this post