Τεστ: Ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας;

Κατηγορία MAGAZINE, Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ  2|2

Posted by Youmagazine Staff

 

Έχοντας σημειώσει τις απαντήσεις σας, γράψτε δίπλα σε κάθε απάντηση τον αριθμό που αντιστοιχεί από τον παρακάτω πίνακα και κάντε την πρόσθεση.

ν

Υπολογίστε τους βαθμούς σας

Διαβάστε τις απαντήσεις

10-16 βαθμοί
Είστε το αφεντικό

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχετε το πάνω χέρι στη σχέση, ενώ ο αγαπημένος σας ακολουθεί και συμμορφώνεται σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες. Το να έχετε τον έλεγχο είναι κάτι που σας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση, αλλά μακροπρόθεσμα μια τέτοια συμπεριφορά θα σας δημιουργήσει προβλήματα.
Μια σχέση πρέπει να βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση. Οι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις είναι απαραίτητοι και από τις δύο πλευρές και οι σύντροφοι πρέπει να αισθάνονται ότι «συνταξιδεύουν» κι όχι ότι ο ένας οδηγεί και ο άλλος ακολουθεί. Ακόμη κι αν έχετε βρει τον τρόπο να κάνετε τον σύντροφό σας ό,τι θέλετε εσείς, κάτι τέτοιο στην ουσία δεν σας εξυπηρετεί.
Αν αναγκάσετε το σύντροφό σας να μεταμορφωθεί σε κάτι που δεν είναι, η σχέση σας σύντομα θα καταρρεύσει. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τα αισθήματά του, θέτοντας στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: «Πώς θα αισθανόμουν εγώ αν κάποιος μου συμπεριφερόταν με το δικό μου τρόπο;» H σχέση σας είναι βέβαιο ότι θα γίνει πιο ευτυχισμένη αν δείξετε στον σύντροφό σας την ίδια εμπιστοσύνη που έχετε και για τον εαυτό σας.
ν

17-23 βαθμοί
Είστε αληθινό ζευγάρι

Μπορείτε να δώσετε συγχαρητήρια στον εαυτό σας, καθώς έχετε καταφέρει να διατηρείτε μια αρμονική και χαρούμενη ατμόσφαιρα στη σχέση σας, διατηρώντας παράλληλα μια υγιή ανταγωνιστικότητα. Μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο αποτελείτε ένα εναρμονισμένο δίδυμο, γεγονός που κάνει τη σχέση σας πολύ δυνατή. Το αποτέλεσμα αυτό βέβαια δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια, καθώς οι σχέσεις γενικά χρειάζονται πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές.
H επιτυχία σας βρίσκεται στον αμοιβαίο σεβασμό – ξέρετε ότι δεν θα σας απαγορέψει να βγείτε μόνος/μόνη το βράδυ, αλλά θα φροντίσετε να ρωτήσετε τον σύντροφό σας απλώς και μόνο από διακριτικότητα. H πρώτη σας αντίδραση όταν αργεί να επιστρέψει από τη δουλειά είναι η ανησυχία και όχι η παράνοια, ενώ έχετε μάθει να κάνετε καλύτερη κατανομή του χρόνου σας ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε και οι δύο τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα.
Μια σχέση λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα, όπως στο ερωτικό, το καθημερινό ή το οικονομικό. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει μια αίσθηση φιλίας και να έχουν και οι δύο σύντροφοι τους ίδιους στόχους ζωής. Συνεχίστε να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο κατ’ αυτό τον τρόπο και η σχέση σας θα είναι πάντα ζωντανή και αποδοτική.
ν

24-30 βαθμοί
Αυτός κάνει κουμάντο

Ένας δυναμικός σύντροφος μπορεί να σας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά, αλλά αν καταλήξετε να σας λένε πάντα τι να κάνετε, κινδυνεύετε να χάσετε τον εαυτό σας. Έχετε υπόψη σας ότι μια υπερβολικά κυριαρχική συμπεριφορά εκ μέρους του συντρόφου σας ισοδυναμεί στην ουσία με μια μορφή επιβολής.
Σε μια ισορροπημένη σχέση είμαστε ευγνώμονες για τον σύντροφο που έχουμε, εφόσον έχουμε επιλέξει να είμαστε μαζί του, και δεν τον κακομεταχειριζόμαστε ούτε αδιαφορούμε γι’ αυτόν. Αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές.
Μπορεί να είστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Αν κάνετε πάντα αυτό που θέλει ο σύντροφός σας ή αισθάνεστε ότι πρέπει να του ζητάτε την άδεια για οτιδήποτε κάνετε, σύντομα θα χάσετε κάθε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Κι αν δεν μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις ερωτικές ανάγκες σας ή αναρωτιέστε πού βρίσκεται και με ποια, τότε σημαίνει ότι η σχέση σας στηρίζεται σε αδύναμα θεμέλια.
O καλύτερος τρόπος για να βγείτε από μια τέτοια κατάσταση είναι να ξεκινήσετε να εκφράζετε ελεύθερα τα συναισθήματά σας. Εξηγήστε στον σύντροφό σας ότι δεν μπορεί να έχει συνέχεια αυτός τον έλεγχο και αρχίστε να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις για θέματα που σας αφορούν άμεσα.
ν

< Επιστροφή

 


1 2

Translate this post