Βόμβες προκαλούν μαζικές εκκενώσεις στη Νέα Υόρκη (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Βόμβες στάλθηκαν στον Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον, στο CNN και σε άλλους στόχους στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Πυροτεχνουργός της αστυνομίας εξέρχεται από το κτίριο Time Warner, όπου βρέθηκε μια εκρηκτική συσκευή στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη. Photo: AFP/Timothy A. Clary. Πηγή: Supplied

ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πέντε βόμβες σε δέματα στάλθηκαν σε υψηλούς στόχους, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, το CNN και άλλοι, με προφανή στόχο να σκορπίζουν τον πανικό στους Αμερικανούς ιθύνοντες.
Άνδρες της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών μπόρεσαν να τις εντοπίσουν εγκαίρως και να τις εξουδετερώσουν. Όπως αποκάλυψε η αστυνομία, ο φάκελος που στάλθηκε στα γραφεία του CNN στο κτίριο Time Warner της Νέας Υόρκης περιείχε μια εκρηκτική συσκευή τύπου σωλήνα και ένα άλλο φάκελο που περιείχε λευκή σκόνη.
Ένα ύποπτο δέμα στάλθηκε επίσης στο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Μαξίμ Γουότερς (Maxine Waters), στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, ενώ παρόμοιο δέμα έλαβε και η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής Ντέμπορα Γουόσερμαν Σουλτζ (Deborah Wasserman Schultz). Ένα άλλο πακέτο στάλθηκε με παραλήπτη τον πρώην γενικό εισαγγελέα Έρικ Χόλντερ (Eric Holder).
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, δήλωσε επίσης ότι έλαβε μια παρόμοια εκρηκτική συσκευή στο γραφείο του στο Μανχάταν. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει προβεί σε αποκλεισμούς και προληπτικές εκκενώσεις κτιρίων από φόβο μήπως υπάρχουν και άλλες συσκευές που δεν έχουν εκραγεί.

ν

ν

Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης παίρνουν θέσεις έξω από το κτίριο Time Warner Center στη Νέα Υόρκη μετά την εκκένωση του κτιρίου λόγω ύποπτου πακέτου. Photo: AP/ Richard Drew. Πηγή: Supplied
ν

Ύποπτα πακέτα έχουν σταλεί σε πολλούς υψηλούς στόχους, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Photo: AP/ Richard Drew. Πηγή: Supplied
ν


ν


ν

Μια τέτοια συσκευή έλαβε ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν (John Brennan) που τώρα είναι αναλυτής του NBC, στα γραφεία του CNN στο κτίριο Time Warner Center.
Σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζέιμς Ονήλ, δήλωσε ότι οι πυροτεχνουργοί βρήκαν ότι πρόκειται για «πραγματική εκρηκτική συσκευή», που συνοδευόταν από ένα φάκελο που περιέχει λευκή σκόνη, η οποία τώρα εξετάζεται.
ν

Άνδρας εξουδετέρωσης βομβών του FBI έξω από το κτίριο Time Warner Center. Photo: AP/ Richard Drew. Πηγή: Supplied
ν

Η ύποπτη εκρηκτική συσκευή που στάλθηκε στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη το απόγευμα τοπική ώρα, απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν. Photo: CNN/AFP. Πηγή: Supplied
ν

Στις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με τα τρομοκρατικά πακέτα που στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη των Δημοκρατικών, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη το απόγευμα ότι οι συσκευές ελέγχονται και ότι «μια σημαντική ομοσπονδιακή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».
«Πρέπει να ενωθούμε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε ο Τραμπ, κατά την υπογραφή νομοσχεδίου σχετικά με τα οπιοειδή. «Πράξεις ή απειλές πολιτικής βίας οποιασδήποτε μορφής δεν έχουν θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», πρόσθεσε.
ν

Δυνάμεις της πυροσβεστικής καταφθάνουν έξω από τα γραφεία της γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ντέμπι Γουόσερμαν Σουλτζ, στο Σανράιζ της Φλόριδας, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Μαϊάμι. Photo: AFP/ Michele Eve Sandberg. Πηγή: Supplied
ν

Ποιοι έλαβαν πακέτα με βόμβες αυτές τις ημέρες
ν


ν

Συνολικά εξουδετερώθηκαν επτά εκρηκτικές συσκευές, πιθανόν όμως να υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Η πονηριά του ατόμου ή της ομάδας που τις έστειλε φαίνεται από το ότι αποστολέας ήταν κάθε φορά γνωστό πολιτικό πρόσωπο, και μάλιστα κάποιο που κι αυτό είχε λάβει ένα παρόμοιο φάκελο.
Για παράδειγμα, ο φάκελος που έλαβε η Σουλτζ είχε αποστολέα τον πρώην γενικό εισαγγελέα Έρικ Χόλντερ, ενώ αυτή που έλαβε ο Χόλντερ είχε αποστολέα την Σουλτζ.
ν


ν

Οι φωτογραφίες της εκρηκτικής συσκευής που στάλθηκε στον πρώην διευθυντή της CIA, Τζον Μπρέναν, πυροδότησαν μια έντονη συζήτηση για το αν υπήρχε πάνω της τυπωμένη η σημαία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Πάνω στη συσκευή υπάρχει μια παράσταση που φαίνεται να είναι μια κακοτυπωμένη έκδοση της μαύρης σημαίας του Ισλαμικού Κράτους.
ν

ν

Αν όμως προσέξει κάποιος καλύτερα, θα δει ότι πρόκειται για μια σατιρική απόδοση της σημαίας του ISIS. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μιμίδιο που κυκλοφόρησε το 2014 διαδικτυακά από μια ακροδεξιά ομάδα που αποκαλείται ειρωνικά World News Bureau.
Το ασπρόμαυρο μιμίδιο αντικαθιστά τους αραβικούς χαρακτήρες με τη σιλουέτα τριών γυναικών (δύο είναι καθιστές και μια όρθια), ενώ από κάτω μέσα σε λευκό κύκλο υπάρχει η επιγραφή “Get ‘Er Done”.
Πρόκειται για μια φράση που λέει συχνά ο Αμερικανός stand-up κωμικός Daniel Lawrence Whitney, περισσότερο γνωστός με το παρατσούκλι Larry the Cable Guy (Ο Καλωδιωμένος Λάρυ). Η ακροδεξιά ομάδα που έστειλε κατά τα φαινόμενα τις βόμβες χρησιμοποίησε το όνομα για να διακωμωδήσει τη γνωστή τζιχαντιστική οργάνωση.
Στη συσκευή και δίπλα στη «σημαία» υπάρχει η φωτογραφία ενός προσώπου. Ωστόσο, η ταυτότητα του ατόμου στην εικόνα είναι προς ώρας άγνωστη.
ν

 


Translate this post