Προϊστορικό τέρας εμφανίζεται σε λίμνη του Καναδά (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το θρυλικό τέρας Ογκοπόγκο έκανε ξανά την εμφάνισή του αυτό το μήνα στον Καναδά, ενθουσιάζοντας τους οπαδούς της κρυπτοζωολογίας.

Η απάντηση του Καναδά στο περίφημο τέρας της λίμνης Λοχ Νες παίρνει τώρα νέες διαστάσεις μετά την πρόσφατη εμφάνιση του Ογκοπόγκο. Πηγή: YouTube

ν

ΕΙΧΕ πολλά χρόνια να εμφανιστεί. Όμως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έκανε ξανά την εμφάνισή του, ενθουσιάζοντας όσους κατοικούν πέριξ της τεράστιας και βαθιάς λίμνης Οκανάγκαν (Okanagan) στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά.
Το τέρας Ογκοπόγκο (Ogopogo), όπως ονομάστηκε από τους κατοίκους του Καναδά, αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Έχει φιδίσιο σώμα, μήκους 12-15 μέτρων και πιστεύεται ότι ανήκει στο εξαφανισμένο σήμερα είδος του Βασιλόσαυρου που έζησε πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια κατά το ύστερο Ηώκαινο.
Στη σύγχρονη εποχή, η πρώτη εμφάνισή του σημειώθηκε το 1946 κοντά σε παραλία της λίμνης Οκανάγκαν, ενώπιον των επιβατών τριάντα τουλάχιστον αυτοκινήτων. Η πρώτη κινηματογραφική καταγραφή του έγινε το 1968 από τον Αρτ Φόλντεν. Η ανάλυση του φιλμ έδειξε ότι επρόκειτο για σώμα τριών διαστάσεων, αλλά δεν κατέστη δυνατό από τους επιστήμονες να προσδιορίσουν περί τίνος ακριβώς επρόκειτο.
Ακολούθησαν και άλλα βίντεο το 2005 και το 2011 που παρουσιάστηκαν από το National Geographic και το Discovery News, χωρίς όμως να ρίξουν κάποιο νέο φως στο μυστήριο.
ν

Η πρόσφατη εμφάνιση του τέρατος Ογκοπόγκο στη λίμνη Οκανάγκαν όπως καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο. Είναι το κεφάλι του τέρατος ή κάποιος κάστορας, όπως ισχυρίζονται μερικοί; Πηγή: YouTube
ν

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο David Halbauer, ο αδελφός του Keith και οι οικογένειές τους πήγαν για πικ-νικ από την πόλη Κελόουνα (Kelowna), σε μια από τις πολλές παραλίες της λίμνης Oκανάγκαν, όταν είδαν κάτι που τους έκανε να νιώσουν δέος.
«Καθόμασταν στην παραλία μια ηλιόλουστη μέρα και σίγουρα δεν περιμέναμε έναν δεινόσαυρο να βγει από το νερό», δήλωσε ο David Halbauer στο Global News.
«Αυτό που είδαμε ήταν μια κυλινδρική μαύρη φόρμα να βγαίνει από το νερό και στη συνέχεια να ξεδιπλώνεται όπως ένα φίδι».
Τα δύο αδέλφια περιγράφουν το θαλάσσιο τέρας σαν ένα «γιγαντιαίο φίδι» που γλιστρούσε στο νερό. Το μήκος του ήταν περίπου 15 μέτρα.
Στη συνέχεια, υπήρξαν δύο ακόμη εμφανίσεις του τέρατος που σκόρπισαν έξαψη και ενθουσιασμό τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

ν

ν

Ο David Halbauer, με τον αδελφό Keith, κατέγραψαν σε βίντεο την εμφάνιση του τέρτατος, όταν έκαναν πικ-νικ στη λίμνη Οκανάγκαν στις 12 Σεπτεμβρίου. Photo: Global News. Πηγή: Supplied
ν

Ο David Halbauer δείχνει τη θέση του υδάτινου πλάσματος που ελισσόταν σαν φίδι στην επιφάνεια της λίμνης. Photo: Global News. Πηγή: Supplied
ν

Ο ινδιάνικος μύθος μιλάει για ένα τέρας που αναδύθηκε από τα σκοτεινά βάθη της λίμνης όταν ένας τυφώνας χτύπησε τη λίμνη, αλλά η πρώτη τεκμηριωμένη θέαση του Ογκοπόγκο έγινε το 1972.
Πολλοί μάρτυρες περιγράφουν το Ογκοπόγκο ως ένα πλάσμα με μακρύ, κυματιστό σώμα, με αρκετά εξογκώματα στην πλάτη και ένα κεφάλι που μοιάζει με άλογο.
Το 1978, ο Bill Steciuk, κάτοικος της Κελόουνα, έμεινε άφωνος όταν περνώντας με το αυτοκίνητό του από την πλωτή γέφυρα της λίμνης Οκανάγκαν, έριξε μια ματιά στο νερό.
«Είδα τρία εξογκώματα να εξέχουν από το νερό και ένα κεφάλι… Το πλάσμα κατευθυνόταν προς την πόλη Κελόουνα. Ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοια πλάσματα».
Ο Steciuk πιστεύει ότι η λίμνη μπορεί να φιλοξενεί δεκάδες αθέατα θαλάσσια ερπετά, καθώς πολύ παλιά η λίμνη επικοινωνούσε με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

ν

ν

 


Translate this post