Στους 31 οι νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Παρ’ όλο που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ο τυφώνας Φλόρενς έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη Βόρεια και στη Νότια Καρολίνα.

Ο Ρόμπερτ Σίμονς Τζούνιορ, κάτοικος της Βόρειας Καρολίνας, σώθηκε μαζί με τη γάτα του από εθελοντές διασώστες από τις πλημμύρες που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Φλόρενς. Πηγή: Facebook

ν

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ βροχοπτώσεις και πλημμύρες προκαλεί στο πέρασμά του ο τυφώνας Φλόρενς που σαρώνει τη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα, παρ’ όλο που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα.
Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και δεκάδες κάτοικοι παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους από τις πλημμύρες.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα αυξήθηκε στους τριάντα έναν, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα, κατά μήκος των ανατολικών ακτών.

ν

ν

Πεζοναύτες, το Λιμενικό Σώμα και ομάδες εθελοντών επιχειρούν με ελικόπτερα, βάρκες και βαρέα οχήματα για να σώσουν παγιδεύτηκαν από τον τυφώνα Φλόρενς που σφυροκοπά τις ακτές της Βόρειας Καρολίνας, δημιουργώντας καταστροφικές πλημμύρες στην ενδοχώρα.
Το παρακάτω βίντεο από το Weather Channel δίνει μια πολύ παραστατική εικόνα της μανίας του τυφώνα, καθώς προβλέπει ότι το νερό από τη βροχόπτωση θα φτάσει τα δύο μέτρα. Το βίντεο κατατρόμαξε τους κατοίκους της Καρολίνας, τους έπεισε όμως να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.

ν

ν

Εξαιτίας του τυφώνα, σε δρόμο της Νότιας Καρολίνας εμφανίστηκε ένας αλιγάτορας, ψάχνοντας και αυτός να προστατευτεί από τα στοιχεία της φύσης.
ν


ν

Για «μνημειώδεις ποσότητες βροχής» που φέρνει στο πέρασμά της η καταιγίδα, έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ. Είπε ότι η ισχύς της αποδυναμώθηκε, αλλά υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Προειδοποίησε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού και κάλεσε τον κόσμο να μην γυρίσει στα σπίτια του, τονίζοντας ότι σύντομα οι ποταμοί της ενδοχώρας θα ξεχειλίσουν.
ν


ν

«Ο κίνδυνος πλημμυρών απ’αυτήν την καταιγίδα είναι πιο άμεσος τώρα σε σχέση με όταν χτύπησε πριν από 24 ώρες. Αντιμετωπίζουμε τείχη νερού στην ακτή μας, κατά μήκος των ποταμών μας, και των αγροτικών μας εκτάσεων, στις πόλεις και τα χωριά μας. Περισσότεροι κάτοικοι τώρα αντιμετωπίζουν άμεσο κίδυνο σε σχέση με όταν η καταιγίδα πλησίαζε την στεριά. Δεν υπερβάλλω. Η στάθμη του νερού από τις πλημμύρες ανεβαίνει και αν δεν είσαστε προσεχτικοί, ρισκάρετε τις ζωές σας», τόνισε ο κυβερνήτης Κούπερ.
ν

Εικόνα από τη Νέα Βέρνη (Νιου Μπερν) στη Βόρεια Καρολίνα μετά το πέρασμα του τυφώνα. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Από τη δύναμη του τυφώνα Φλόρενς ένα πλοιάριο μεταφέρθηκε από την ακτή στην ενδοχώρα. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Ένα παιδί κάθεται μόνο του σ’ ένα στρώμα στο καταφύγιο του Conway High School στο Κόνγουεϊ όπου μεταφέρθηκαν πολλοί άνθρωποι της ακτής για να σωθούν από τον τυφώνα. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Το αρμόδιο εθνικό κέντρο προβλέπει ότι η καταιγίδα θα αποδυναμώνεται σταδιακά, καθώς κινείται προς το εσωτερικό των ΗΠΑ μέσα στο επόμενο διήμερο, ενώ θεωρείται πιθανό να εξασθενίσει σε απλή καταιγίδα από το βράδυ του Σαββάτου.
ν


ν

Εκτός από τους κατοίκους, ο τυφώνας Φλόρενς έθεσε σε δοκιμασία και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών, η οποία κατηγορήθηκε έντονα ότι βρέθηκε απροετοίμαστη πέρυσι όταν ο τυφώνας Μαρία έπληξε το Πουέρτο Ρίκο, όπου ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 3.000.
Ενδεικτικό της κατάστασης στη Βόρεια Καρολίνα είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν πέσει περί τα 36 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού!
v

 


Translate this post