Τι συμβαίνει και το χιόνι απέκτησε πορτοκαλί χρώμα;

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης το χιόνι το χιόνι που πέφτει είναι κίτρινο, προκαλώντας κατάπληξη στους κατοίκους και τους σκιέρ.

Η φωτογραφία αυτή από το χιονοδρομικό κέντρο του Σότσι δεν έχει ληφθεί με φίλτρο. Το χιόνι είναι κίτρινο, προκαλώντας κατάπληξη και ταλαιπωρία στους σκιέρ. Πηγή: Instagram
ν

ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι το χιόνι είναι λευκό. Φανταστείτε την έκπληξη των κατοίκων της Ανατολικής Ευρώπης που είδαν τις πόλεις, τα βουνά και τα χιονοδρομικά κέντρα να σκεπάζονται από ένα κιτρινο-πορτοκαλί στρώμα χιονιού.
Πολλοί κάτοικοι από χώρες όπως η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Μολδαβία ανέβασαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης φωτογραφίες από το παράξενο πορτοκαλί χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα.
Όπως ανέφερε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, το κίτρινο χιόνι έχει καλύψει τις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου στο Σότσι της Ρωσίας –όπου έγιναν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014– το οποίο μοιάζει τώρα με τοπίο του Άρη, παραπέμποντας σε σκηνές Αποκάλυψης.

ν

ν

Предлагаю в горах Красной Поляны снять русскую версию таких фильмов как : ” Безумный Макс ” , ” Сахара ” с Мэттью Макконехи в главной роли, или ” Книга Илая ” . Как вы думаете ? Ваши варианты, друзья !?! 🗻 🎥 😂 Фото 📷 : @movi_mo #СОЧИ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Сочи, Россия (@sochi_) στις


ν

Марсианские хроники. Звук необязателен)) #розахутор #розахутовотэтода #краснаяполяна #сочи2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Дмитрий Назаров (@nazd1234) στις


ν

Второй день после выпадения загадочных осадков. Самочувствие хорошее, аномалий не обнаружено, третья рука не выросла. Полагаю версии о токсичных отходах/цементе/или чего-то там ещё, о чем холят слухи в интернетах, можно отсечь. Самый что ни на есть настоящий песок⛰ #sandboarding #nofilter #moodygrams #justgoshoot #aov #artofvisual #artofvisuals #heatercentral #agameoftones #fatalframes #hypebeast #pic #citysquad #gameoftones #createexplore #all_shoots #madrussians #rosakhutor #gorkygorod #krasnayapolyana #горкигород #розахутор #вотэтода #snow #mothernature #naturelover #goodvibes. #инструкторкраснаяполяна #инструкторсноуборд #инструкторпосноуборду

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Алексей Козин (@slivi4) στις


ν

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το κιτρινο-πορτοκαλί χιόνι είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τον Steven Keates, μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το κίτρινο χιόνι δημιουργήθηκε από την μεταφορά άμμου από την Αφρική.
Οι δυνατοί άνεμοι μεταφέρουν από τη Βόρεια Αφρική και την έρημο Σαχάρα όχι μόνο σκόνη, αλλά και άμμο, η οποία ανεβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και εκεί παγιδεύεται στους κρυστάλλους του χιονιού.
Το φαινόμενο της μεταφοράς της αφρικανικής σκόνης δεν είναι άγνωστο ούτε στη χώρα μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.
ν

Εικόνα από το Λασίθι της Κρήτης. Image: Supplied
ν

Σήμερα Δευτέρα, η αφρικανική σκόνη επισκέφθηκε ξανά την Κρήτη, θέτοντας σε επιφυλακή τους τοπικούς φορείς που εφιστούν την προσοχή κυρίως στους κατοίκους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στα μικρά παιδιά.
Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή Οροπεδίου Λασιθίου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της περιοχής.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου, λόγω των αναμενόμενων εκτάκτων, ακραίων, καιρικών φαινομένων που περιλαμβάνουν την συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 άνω του ορίου των 50 Mg/m3».
Οι μετεωρολόγοι ευελπιστούν ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ύφεση του φαινομένου.

 


Translate this post