Χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα σε υπόγειο ιταλικού θεάτρου

Κατηγορία NEWS, Αρχαιολογία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εκατοντάδες χρυσά νομίσματα της ρωμαϊκής εποχής ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο ενός εγκαταλειμμένου θεάτρου στη βόρεια Ιταλία.

Ιταλοί εργάτες ανακάλυψαν εκατοντάδες χρυσά νομίσματα του 5ου αιώνα. Image: Supplied

ν

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ αμύθητης αξίας χρυσά νομίσματα της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν σε υπόγειο θεάτρου στο Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή.
Τα χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκαν σε ειδική πέτρινη κρύπτη που είχε κατασκευαστεί κάτω από το θέατρο Cressoni. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τη σημασία της ανακάλυψης των ευρημάτων, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσουν να αποκαλυφθεί μπροστά μας μια ολόκληρη εποχή», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Αλμπέρτο Μπονισόλι, με ανάρτησή του στο Facebook.
Τα νομίσματα που έχουν διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση ανήκουν χρονολογικά στο τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τον 5ο αιώνα μ.Χ.
ν

ν

Το Cressoni Theatre σήκωσε την αυλαία του το 1807. Το 1997, ωστόσο, μετέφερε τις δραστηριότητές του και ο χώρος εγκαταλείφθηκε. Η περιοχή που βρίσκεται το θέατρο δεν είναι μακριά από την αρχαιολογική τοποθεσία Novum Comum, όπου έχουν ανακαλυφθεί μεγάλης σημασίας και αξίας αντικείμενα.
ν

Σε ένα δοχείο με λαβή ήταν κρυμμένα τα χρυσά νομίσματα που είχαν θαφτεί στα θεμέλια του παλιού ιταλικού θεάτρου. Image: Supplied
ν

Τα χρυσά νομίσματα εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκαν για εξέταση στο ειδικό εργαστήριο, στο Μιλάνο, ώστε να ερευνηθούν από τους αρχαιολόγους.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού απέφυγε να αποκαλύψει την εκτιμώμενη αξίας του. Σύμφωνα όμως με ειδικούς εκτιμητές, η αξία τους ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

ν

ν

 


Translate this post