“Le Clitoris” από τη Λόρι Μαλεπάρτ Τράβερσι (vid)

Κατηγορία NEWS, Βιολογία-Ανθρωπολογία

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Καναδή σκηνοθέτης Λόρι Μαλεπάρτ Τράβερσι εξηγεί στο διδακτικό φιλμάκι “Le Clitoris” τα μυστικά της κλειτορίδας.


v

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι τυχερές, γιατί έχουν το μοναδικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ευχαρίστηση: την κλειτορίδα».
Με αυτή τη χιουμοριστική παρατήρηση ξεκινά το διδακτικό μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της σεναριογράφου και σκηνοθέτιδος Λόρι Μαλεπάρτ Τράβερσι (Lori Malépart-Traversy) από το Μόντρεαλ του Καναδά, που αποφάσισε να επιμορφώσει το Ίντερνετ σχετικά με το τι πραγματικά είναι η κλειτορίδα.
Με ευφάνταστο αλλά λιτό σχεδιασμό και αναφορές στην «ιστορία» της κλειτορίδας, από το πώς αντιμετωπιζόταν στην Αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, μέχρι τις αναρίθμητες αναλύσεις των πρόσφατων χρόνων, το σύντομο φιλμάκι περιέχει αναμφίβολα μερικές απλές και πολύ εύστοχες παρατηρήσεις. Άλλωστε, όπως αναφέρεται: «Η κλειτορίδα το μόνο που θέλει είναι να αγαπηθεί…»
Η κλειτορίδα είναι μικρή βάλανος των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Βρίσκεται στην κορυφή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, πάνω από την ουρήθρα και τον κόλπο. Από άποψη λειτουργίας, είναι ανάλογη με το ανδρικό πέος. Οι ομοιότητες της κλειτορίδας με το ανδρικό μόριο είναι κοινές τόσο στην προέλευση όσο και στην ανατομία.
Το “Le Clitoris” έχει ήδη κερδίσει διάφορα βραβεία παγκοσμίως, μεταξύ αυτών τα “Best Short Film Award” στο Festival Vues d’en face 2017 και “Best Documentary” στο Chicago Feminist Film Festival 2017. Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους.

 


ν

 


Translate this post