Τι δείχνει η σειρά με την οποία έχετε γεννηθεί

Κατηγορία Παιδί & Γονείς

ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ  2|5

Posted by Youmagazine Staff

 

Το πρώτο παιδί

Μπιγιονσέ

ν

O ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ των παιδιών αυτών είναι αποφασιστικός και ευθύς. Θέλουν να είναι αρχηγοί και να γίνεται πάντα το δικό τους. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, γιατί σαν πρωτότοκα έγιναν αντικείμενο μεγάλης προσοχής και θαυμασμού από τους γονείς και τους συγγενείς τους. Έχουν συνηθίσει λοιπόν να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής και να τους κάνουν όλα τα χατίρια.
Με τη γέννηση των αδελφών τους, αισθάνονται ότι χάνουν τα σκήπτρα της βασιλείας τους και χωρίς να το συνειδητοποιούν προσπαθούν από τότε, με κάθε τρόπο, να τραβήξουν ξανά πάνω τους όλη την προσοχή.
Τα πρωτότοκα είναι πολύ ικανά παιδιά και πετυχαίνουν πολλά. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό πηγάζει από την ανάγκη τους να ικανοποιήσουν τους γονείς τους και να τους κάνουν περήφανους. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, λοιπόν, να είναι οι καλύτεροι μαθητές της τάξης και να εργάζονται σκληρά γι’ αυτό. Δεν αποκλείεται να είναι τελειομανείς και να θέλουν να έχουν τα πάντα κάτω από τον έλεγχό τους.
Τα παιδιά αυτά είναι γεννημένοι ηγέτες, υπεύθυνα, οργανωτικά και σε μια δύσκολη στιγμή θα αντιδράσουν με ψυχραιμία. Παράλληλα όμως μπορεί να είναι λίγο νευρωτικά, πεισματάρικα, νευρικά και να παρουσιάζουν καταθλιπτικές τάσεις. Εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση για ζήλεια και μεγαλύτερη δυσκολία να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές απογοητεύσεις. Επίσης, σαν πρωτότοκα, οι γονείς τους είναι άπειροι και μπορεί να ανησυχούν υπερβολικά γι’ αυτά, γεγονός που έχει αντίκτυπο πάνω τους.
Τα πρωτότοκα παιδιά επιλέγουν συνήθως τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του γιατρού ή του δικηγόρου, αλλά θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς να μην τα ωθήσουν προς μια κατεύθυνση που δεν θα τους αρέσει πραγματικά και που θα την ακολουθήσουν καθαρά από καθήκον.
Διάσημα πρωτότοκα παιδιά: Μπιγιονσέ, Κέιτ Μίντλετον, Τέιλορ Σουίφτ, Ριάννα, Nικόλ Kίντμαν, Kάιλι Mινόγκ, Χίλαρι Κλίντον, Μπραντ Πιτ, Χάρισον Φορντ.
ν

Επόμενο: Το μεσαίο παιδί >

 


1 2 3 4 5

Translate this post