Ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  Ενημ. 8:17 | 21:10

Youmagazine Newsroom

 

• Φόβοι ότι πολλοί έχουν σκοτωθεί, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ χθες αργά το βράδυ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο.
• Το τρομακτικό βίντεο με τον δράστη την ώρα που ανοίγει πυρ.
• Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν τραυματιστεί. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο 3 ατόμων – μιας κοπέλας, ενός κοριτσιού 10 ετών και του δράστη.
• Έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη.

Σκηνή από τον τόπο των πυροβολισμών. Πηγή: Twitter

ν

ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στη Greektown του Τορόντο, μεταδίδουν καναδικά ΜΜΕ, πυροβολώντας τους θαμώνες ελληνικού εστιατορίου.
Σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 έως 15 πυροβολισμοί, ενώ άλλοι μιλούν για 20 με 25. Η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός, κατά την ίδια πηγή.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο, Μαρκ Σάντερς, δήλωσε ότι ένας «άγνωστος με όπλο» πυροβόλησε 14 άτομα, σκοτώνοντας μια «νεαρή κοπέλα» και αφήνοντας ένα μικρό κορίτσι μεταξύ οκτώ και εννέα ετών σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο άγνωστος άνδρας, περίπου τριάντα ετών, που ήταν ολόκληρος ντυμένος στα μαύρα, σκοτώθηκε ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός της αστυνομίας Μαρκ Σόντερς, έχουν σκοτωθεί  ένα 10χρονο κορίτσι και μια 18χρονη κοπέλα. Άλλα 13 άτομα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μερικοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.
Αργά το βράδυ έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη. Πρόκειται για τον 29χρονο Φαϊζάλ Χουσεΐν από το Τορόντο. Σύμφωνα με τους γονείς του, ήταν ψυχικά διαταραγμένος και έπασχε από κατάθλιψη.
Αυτόπτης μάρτυρας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο δράστης ανοίγει πυρ εναντίον των ανυποψίαστων περαστικών.
ν


ν

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:00 το βράδυ της Κυριακής στις λεωφόρους Λόγκαν και Ντάνφορθ όπου βρίσκεται η Greektown του Τορόντο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 τραυματίες, μεταξύ αυτών και ένα παιδί, και ότι ο δράστης είναι νεκρός.
ν

Η στιγμή που ο μαυροντυμένος άντρας αρχίζει να πυροβολεί. Πηγή: Twitter
ν

Μάρτυρας ανέφερε ότι είδε να πέφτουν μπροστά του τέσσερα άτομα χτυπημένα από σφαίρες. Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τους πυροβολισμούς.
ν


ν

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαρκ Πύγκας ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κάποιος ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

ν

ν

«Είναι σχεδόν ασύλληπτο ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Είχαμε συνηθίσει να ζούμε σε μια πόλη χωρίς τέτοια συμβάντα. Και όταν βλέπαμε να συμβαίνουν σε άλλα μέρη του κόσμου, σκεφτόμασταν ότι δεν συμβαίνουν εδώ, δεν μπορούν και δεν πρέπει να συμβαίνουν. Θέλω να ζητήσω να παραμείνουμε ήρεμοι όσο η αστυνομία κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι.
ν

Οπλισμένοι αστυνομικοί και υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών καταφθάνουν στην λεωφόρο Ντάνφορθ στο Τορόντο. Image: Supplied
ν

Μέσω twitter, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρυντό τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των τραυματιών και των συγγενών.
ν

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Image: Supplied

ν

 


Translate this post