Η στιγμή που τα κύματα καταπίνουν 17 ανθρώπους

Κατηγορία Κόσμος, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Βίντεο με την ανατροπή τουριστικού πλοιαρίου με 31 επιβάτες σε λίμνη του Μιζούρι – Μόνο 14 διασώθηκαν – Μικρά παιδιά μεταξύ των νεκρών.

Η στιγμή που τα κύματα καταπίνουν το τουριστικό πλοιάριο. Πηγή: Youtube

ν

ΣΤΟΥΣ 17 ανέρχονται οι νεκροί από την ανατροπή τουριστικού πλοιαρίου στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα θύματα είναι από ηλικίας ενός έτους έως και 70. Στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 31 άνθρωποι, από τους οποίους διασώθηκαν μόνο 14. Εξ αυτών 7 έχουν τραυματιστεί μεταξύ των οποίων και 2 σε σοβαρή κατάσταση .
Ερασιτεχνικά βίντεο από επιβάτες παραπλεόντων πλοιαρίων κατέγραψαν δραματικές σκηνές.

ν

ν

Το αμφίβιο πλοιάριο είχε ξεκινήσει περιήγηση μέσα στην λίμνη Table Rock εν μέσω καταιγίδας και ανέμων, που ξεπερνούσαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
ν


ν

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για απώλεια του ελέγχου του πλοιαρίου το οποίο στη συνέχεια άρχισε να βυθίζεται. Επρόκειτο για σκάφος χωρίς καρίνα, ακατάλληλο για τρικυμιώδη καιρό.
ν


ν

Η τεχνητή λίμνη Table Rock που εκτείνεται σε 174 τετραγωνικά χιλιόμετρα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Πολιτείας του Μιζούρι. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της μεσοδυτικής αυτής αμερικανικής πολιτείας.
ν

Ένα από τα αμφίβια οχήματα «Ride the Ducks» που κάνουν το γύρο της λίμνης. Image: Supplied
ν

Στη λίμνη την ώρα της καταιγίδας υπήρχε και δεύτερο πλοιάριο, κατάφερε όμως, παλεύοντας με τα κύματα, να βγει στην ξηρά.
Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από έναν επιβάτη του δεύτερου πλοιαρίου που ταξίδευε με την οικογένειά του και σώθηκαν ως εκ θαύματος.
ν


ν

Το πλοιάριο που βυθίστηκε μετέφερε 29 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο οδηγός του πλοιαρίου, ο 66χρονος Ρόμπερτ Ουίλιαμ.
Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα με το όχημα της εταιρείας «Ride the Ducks», στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον της πολιτείας Μιζούρι.
Το τραγικό είναι ότι εννέα από τους 17 νεκρούς προέρχονταν από την ίδια οικογένεια.
Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες. Ο καιρός μέσα σε 10 λεπτά, από αίθριος έγινε θυελλώδης.
ν

Ο 66χρονος οδηγός του πλοιαρίου Ρόμπερτ Ουίλιαμ. Πηγή: Facebook
ν

Οι αρχές θα επιχειρήσουν ανέλκυση του κουφαριού προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας. Τα τελευταία τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από το εσωτερικό του βυθισμένου σκάφους σε βάθος 24 μέτρων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του τοπικού σερίφη.

ν

 


Translate this post