Απεβίωσε ο σκηνοθέτης του φιλμ “Poltergeist”

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Τόμπι Χούπερ, σκηνοθέτης των θρυλικών ταινιών “Poltergeist” και “Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι”.

Ο σκηνοθέτης Τόμπι Χούπερ. Image: Supplied
ν

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Τόμπι Χούπερ, που έγινε γνωστός από τις ταινίες τρόμου «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» (The Texas Chain Saw Massacre) και «Το πνεύμα του κακού» (Poltergeist) πέθανε χθες Σάββατο στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 74 ετών.
Η αιτία του θανάτου του σκηνοθέτη το Σάββατο στην κωμόπολη Sherman Oaks δεν έγινε γνωστή, αναφέρει το κινηματογραφικό περιοδικό Variety.
Ο Χούπερ, που καταγόταν από το Ώστιν του Τέξας, ήταν καθηγητής πανεπιστημίου και παραγωγός ντοκιμαντέρ πριν αναλάβει το 1974, να διευθύνει τη σφαγή με αλυσοπρίονο στο Τέξας, μια από τις πιο σημαντικές ταινίες τρόμου.
ν

Η ενδυματολόγος Παλόμα Καντελάρια με τον σκηνοθέτη Τόμπι Χούπερ το 2003. Image: Supplied
ν

Η ταινία, που στοίχισε λιγότερο από 300.000 δολάρια, ήταν μια από τις πιο κερδοφόρες ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1970, παρ’ όλο που απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες λόγω των τρομακτικών σκηνών που περιείχε.
Ο Χούπερ σκηνοθέτησε επίσης τη συνέχεια της ταινίας του 1986, The Texas Chainsaw Massacre 2, από μια λιγότερο τρομακτική προσέγγιση.
ν

Ο παραγωγός (και ιδιοφυής σκηνοθέτης) Στήβεν Σπήλμπεργκ με τον Τόμπι Χούπερ κατευθύνουν τους ηθοποιούς του “Poltergeist” Τζέιμς Κάρεν και Κρεγκ Τ. Νέλσον. Image: Supplied
ν

Το 1982 ο Χούπερ σκηνοθέτησε την ταινία “Poltergeist”, σε σενάριο και παραγωγή Στήβεν Σπήλμπεργκ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Internet Movie Database (IMDb), η ταινία, που είχε προϋπολογισμό 11 εκατομμυρίων δολαρίων, απέφερε κέρδη 76,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

ν

ν

 


Translate this post