Δημήτριος Παγουρτζής: Born to Kill (vid)

Κατηγορία Κόσμος, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

17χρονος Ελληνο-αμερικανός προκάλεσε μακελειό σε σχολείο στο Τέξας με 10 νεκρούς και ισάριθμους τραυματίες.

Ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται. Πηγή: Houston Chronicle

ν

Δημήτριος Παγουρτζής

Ο ΗΧΟΣ των πυροβολισμών σκόρπισε τον τρόμο στο λύκειο της Σάντα Φε του Τέξας λίγα λεπτά πριν τις 8:00 το πρωί, τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας). Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά και τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται μαθητές να εκκενώνουν το κτίριο ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στον χώρο.
Ο δράστης του μακελειού στο Λύκειο Σάντα Φε του Τέξας άφησε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα σπίτι και σε ένα όχημα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας. 
Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους δέκα ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι τραυματίες.
Ο μαθητής που εισέβαλε σήμερα σε Λύκειο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας και σκότωσε δέκα συμμαθητές και καθηγητές του, σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.
Πρόκειται για τον 17χρονο Ελληνο-αμερικανό Δημήτριο Παγουρτζή, που κρατείται. Ο 17χρονος, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καρδίτσας, έλκει την καταγωγή του από το νομό και ειδικότερα από την περιοχή του Μουζακίου. 
«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση, αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Ωστόσο, δεν είχε το θάρρος να το κάνει» είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.
Ο δράστης χρησιμοποίησε τρία όπλα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας του, μια κοντόκανη κυνηγητική καραμπίνα, ένα αυτόματο και ένα ρεβόλβερ, ενώ είχε κατασκευάσει και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως βόμβες μολότοφ.
Ο Παγουρτζής φέρεται ότι είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του ίδιου να φορά ένα μπλουζάκι με τη φράση Born to Kill («Γεννημένος να σκοτώνει») ενώ σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι. Η σελίδα του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.
ν


ν

Μια μαθήτρια είπε στο τοπικό δίκτυο ABC ότι γύρω στις 7:45 χτύπησε ο συναγερμός και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο.
Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο. «Άκουσα άλλους τέσσερις πυροβολισμούς και μετά πηδήξαμε τον φράχτη και μπήκαμε στον κήπο κάποιου σπιτιού», πρόσθεσε.
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα ξεκινήσει αμέσως να εργάζεται ώστε να βρεθούν λύσεις για να προστατευθούν οι μαθητές από τέτοια επεισόδια στα σχολεία τους.
«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονταν επί τόπου.

ν

ν

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες είπε ότι ο ύποπτος, τον οποίο δεν κατονόμασε, έχει τεθεί υπό κράτηση ενώ ένα δεύτερο πρόσωπο έχει προσαχθεί και ανακρίνεται. Και οι δύο πιστεύεται ότι ήταν μαθητές στο σχολείο αυτό.
Στα θύματα περιλαμβάνονται μαθητές και ενήλικοι.
Τουλάχιστον άλλοι δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία. Η κατάστασή της υγείας τους δεν έχει διευκρινιστεί.
Ο κυβερνήτης Άμποτ ανακοίνωσε επίσης ότι η σημαία της Πολιτείας θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων.

 


Translate this post