Τέσσερα αγόρια μπορούν να σωθούν, ο προπονητής όχι

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Οι διασώστες μπορούν να μεταφέρουν μόνο 4 παιδιά. Αυτό σημαίνει πως ο προπονητής τους θα πρέπει να μείνει άλλη μια νύχτα μόνος στη σπηλιά.

Η επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, με την απελευθέρωση των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών. Τι θα γίνει όμως με τον προπονητή τους; Image: Supplied

 

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ σε λίγες ώρες η κρίσιμη μέρα για την σωτηρία των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών που παραμένουν για 18η μέρα παγιδευμένα στην πλημμυρισμένη σπηλιά μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, «ο καλύτερος αριθμός είναι το τέσσερα», υπονοώντας ότι τόσα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τη μέρα οι δύτες μέσα από τα πλημμυρισμένα λαγούμια της σπηλιάς.
Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής τους, Εκαπόλ Τσανθαγουόνγκ, θα πρέπει να περάσει μια επιπλέον νύχτα μόνος στο σπήλαιο. Το τι θα συμβεί είναι άγνωστο.
Η υγεία των πέντε ατόμων που παραμένουν παγιδευμένα στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης είναι «ακόμη καλή», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, αφού επιβεβαίωσε ότι τέσσερα ακόμη παιδιά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το σπήλαιο.
ν

Τα 12 αγόρια της ποδοσφαιρικής σχολικής ομάδας, 11 έως 16 ετών, ποζάρουν στον φακό, δίχως να γνωρίζουν ότι σε λίγο θα οδηγηθούν σε μια παγίδα θανάτου από τον προπονητή τους (άκρη αριστερά). Photo: NBC. Πηγή: Supplied
ν

Από τους 12 μικρούς ποδοσφαιριστές που παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο πάνω από δύο εβδομάδες πριν, μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους, οι 8 έχουν διασωθεί σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε την Κυριακή.
«Διασώσαμε σήμερα τέσσερα ακόμη παιδιά», τόνισε ο επικεφαλής Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν.
Πρόσθεσε πως οι διασώστες θα ξεκινήσουν ξανά την επιχείρηση απεγκλωβισμού των πέντε ακόμη ανθρώπων εντός των επόμενων 20 ωρών.
«Η υγεία των πέντε ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο είναι ακόμη καλή», δήλωσε ο Ναρανγκσάκ.
ν

Τα παπούτσια των παιδιών βρέθηκαν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου παρατημένα δίπλα στα ποδήλατά τους κοντά στην είσοδο της λαβυρινθώδους σπηλιάς Ταμ Λουάνγκ, στην επαρχία Τσιανγκ Ράι στη βόρεια Ταϊλάνδη. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν

Ύστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες αρκετών ημερών, η ομάδα των αγοριών εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα μακριά από την είσοδο της πλημμυρισμένης σπηλιάς. Είναι απίστευτο πώς κατάφερε η ομάδα να φτάσει τόσο μακριά, καθώς μερικά από τα περάσματα δεν είναι μεγαλύτερα από 38 εκατοστά. Photo: ABC. Πηγή: Supplied
ν

2 Ιουλίου 2018. Η στιγμή που Βρετανοί δύτες βρίσκουν τα εξαντλημένα αγόρια και τον προπονητή τους σε αυτό το ανάχωμα της πλημμυρισμένης σπηλιάς, έχοντας μείνει 10 μέρες στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς φαγητό. Image: Supplied
ν

Όλα εξαρτώνται από το θεό της βροχής

Οι αρχές επανέλαβαν και σήμερα πάντως ότι ο καιρός θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης των υπολοίπων.
«Ζητάμε από τον θεό της βροχής να μας βοηθήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Ναρονγκσάκ Οσατανακόρν.
Η επιχείρηση που ξεκίνησε χθες ισοδυναμεί για τις αρχές με έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα, που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν εκ νέου τις σήραγγες με ταχείς ρυθμούς.
ν


ν

Η ομάδα των ξένων δυτών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης –συνολικά πάνω από 130 άνδρες– κατεύθυνε τέσσερα αγόρια την Κυριακή και άλλα τέσσερα σήμερα μέσω των στενών, πλημμυρισμένων στοών από το εσωτερικό του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα εδώ και δύο εβδομάδες, στην επιφάνεια της γης.
«Και τα τέσσερα αγόρια έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όλα τους είναι ασφαλή», δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα παιδιά που διασώθηκαν σήμερα.
ν

Ταϊλανδοί στρατιώτες φτάνουν με στρατιωτικό φορτηγό στην περιοχή του σπηλαίου. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι είναι δύσκολο να διασωθούν την Τρίτη και οι πέντε άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη σπηλιά, καθώς το σχέδιο διάσωσης αφορά μόνο τέσσερις. Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί, κι αυτός θα είναι ο προπονητής των παιδιών. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν


ν

Ερωτηθείς εάν οι εναπομείναντες τέσσερις μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους θα διασωθούν όλοι μαζί στην επόμενη επιχείρηση, ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι απάντησε: «Εξαρτάται από τους δύτες… Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για τέσσερις ανθρώπους. Επομένως εάν θέλουν να βγάλουν πέντε στην επιφάνεια (την ίδια ώρα), τότε πρέπει να αλλάξουμε σχέδιο».
Όπως είπε, «αυτό απαιτεί 20 επιπλέον ώρες για να προετοιμαστούμε καλύτερα, και δεν ξέρω αν έχουμε τόσο χρόνο».
Η επιχείρηση της Δευτέρας διεξήχθη ομαλότερα σε σύγκριση με την Κυριακή και διήρκησε δύο ώρες λιγότερο, καθώς οι διασώστες είχαν εξασκηθεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως εξήγησε ο αξιωματούχος.
«Όλα εξαρτώνται από τον καιρό και το ενδεχόμενο νέων ισχυρών βροχοπτώσεων. Εάν ο θεός της βροχής μας βοηθήσει, τότε πιθανόν να μπορούμε να εργαστούμε ταχέως. Εάν όμως ο θεός της βροχής δεν βοηθήσει, τότε θα είναι δύσκολο».
Αυτό που θέλει να πει ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας είναι πως όταν ζητάς κάτι από έναν θεό, πρέπει να του προσφέρεις θυσία.
Ήδη στη σπηλιά θυσιάστηκε ένας δύτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ο 37χρονος Σαμάν Κουνάν, για να σωθούν τα εγκλωβισμένα παιδιά.
Πιθανόν όμως ο θεός της βροχής να απαιτεί και άλλη θυσία, και αυτή τη φορά ο κλήρος ίσως πέσει στον προπονητή των παιδιών.
ν

Ο 37χρονος δύτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης πέθανε προσπαθώντας να βοηθήσει στη διάσωση της ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Σαμάν Κουνάν ήταν τριαθλητής και εξειδικευμένος και έμπειρος δύτης. Πηγή: Facebook
ν

Ο πρωθυπουργός της χώρας, στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα επισκέφθηκε το σπήλαιο για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις.
ν


ν

 


Translate this post