Ο καταραμένος μήνας του μέλιτος των γαλαζοαίματων

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Θα είναι για τον Χάρι και τη Μέγκαν ο μήνας του μέλιτος καταραμένος, όπως ήταν για τα προηγούμενα τέσσερα βασιλικά ζευγάρια της Βρετανίας;

Το ταξίδι του μέλιτος θα κρίνει το μέλλον της σχέσης του Χάρι με τη Μέγκαν. Πηγή: Pinterest

ν

ΑΡΧΙΚΑ το ζεύγος των νεόνυμφων είχε επιλέξει ως προορισμό την Αφρική, καθώς και οι δύο έχουν δεσμούς με τη μαύρη ήπειρο – ο Χάρι επειδή, όπως λέει, βρίσκει εκεί τον εαυτό του, η Μέγκαν επειδή έχει δεσμούς αίματος με την αφρικανική ήπειρο. Άλλωστε το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Μποτσουάνα, βρετανικό προτεκτοράτο στη μεσόγεια χώρα της Νότιας Αφρικής. Στη Μποτσουάνα πήγαν ξανά πέρυσι τον Αύγουστο για τα 36α γενέθλια της Μέγκαν, από τη Μποτσουάνα προέρχεται το διαμαντένιο δαχτυλίδι που έδωσε ο Χάρι στη Μέγκαν.
Ωστόσο, η Μέγκαν θέλει να περάσει τον μήνα του μέλιτος σε μια ακρογιαλιά, και η Μποτσουάνα δεν έχει θάλασσα. Γι’ αυτό αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι διά θαλάσσης, από την Σκωτία στην Καραϊβική, με την βασιλική θαλαμηγό Britannia.
Αν προτιμήσουν να κάνουν το ταξίδι αυτό, ενδεχομένως το κακό να τριτώσει.
Το πρώτο δυσοίωνο σημάδι είναι ότι δεν ταιριάζουν ζωδιακά, σύμφωνα με το Κινέζικο Ωροσκόπιο, που δεν λαθεύει. Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, γεννημένη στις 4 Αυγούστου 1981, είναι Πετεινός, ο δε πρίγκιπας Χάρι, γεννημένος στις 15 Σεπτεμβρίου 1984, είναι Ποντικός.
Όποιος έχει μελετήσει Κινεζική Αστρολογία, γνωρίζει ότι αυτό είναι ένα τελείως ασύμβατο ζευγάρι. Στο γάμο Πετεινού και Ποντικού υπάρχει τόσο υπερβολική διαφωνία, τόσο έντονες επικρίσεις και καυγάδες, ώστε είναι αδύνατο να υπάρχει γαλήνη στο σπίτι.
Τα δύο αυτά ζώδια έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, ώστε ο γάμος μεταξύ τους είναι αδύνατο να κρατήσει. Δεν υπάρχει αγάπη και οπωσδήποτε καμιά ευαισθησία σε αυτή τη σχέση.
Από την άλλη πλευρά, η μέρα που παντρεύτηκαν ο Χάρι και η Μέγκαν, 19 Μαΐου 2018, συνέπεσε με την εκτέλεση της Άννας Μπολέυν, της δεύτερης συζύγου του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄. Η εκτέλεση έγινε στις 19 Μαΐου 1536, στον Πύργο του Λονδίνου.
Η επιλογή να ταξιδέψουν με το Britannia θα βαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη αρνητική ατμόσφαιρα. Και αυτό γιατί όσα βασιλικά ζευγάρια ταξίδεψαν με αυτό το πλοίο, είχαν όλα άσχημη κατάληξη.
ν

Η βασιλική θαλαμηγός Britannia. Image: Supplied
ν

Τα τέσσερα ζευγάρια που χώρισαν, αφού έκαναν το μήνα του μέλιτος στη θάλασσα με το Britannia, είναι: η πριγκίπισσα Άννα και ο Μαρκ Φίλιπς, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς, και τέλος ο πρίγκιπας Άντριου και η Σάρα Φέργκιουσον.
Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και ο Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς ήταν το πρώτο ζευγάρι που χρησιμοποίησε τη βασιλική θαλαμηγός Britannia για το μήνα του μέλιτος το 1960, κάνοντας κρουαζιέρα έξι εβδομάδων στην Καραϊβική. Το ζεύγος, αφού απέκτησε δύο παιδιά, άρχισε να ζει χωριστά έως ότου το 1978 πήρε διαζύγιο.
Ακολούθησε το ταξίδι της πριγκίπισσας Άννας και του Μαρκ Φίλιπς με το Britannia το 1973, αλλά μόλις έφτασαν στην Καραϊβική ο καιρός χάλασε και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού κλεισμένοι στο πλοίο. Το ζευγάρι χώρισε το 1989, αφού απέκτησε δύο παιδιά χωρίς τίτλο ευγενείας, αφού ο Μαρκ είχε απορρίψει την πρόταση να πάρει τον τίτλο του κόμη.
Το τρίτο ζευγάρι ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα που πήγαν το 1981 ταξίδι του μέλιτος με το Britannia. Το ζεύγος προτίμησε αυτή τη φορά να κάνει κρουαζιέρα 16 ημερών στα ηλιόλουστα ελληνικά νησιά, περνώντας τον καιρό του με κολύμπι και ηλιοθεραπεία.
Αφού έκαναν κι αυτοί δύο παιδιά, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 1992 και πήραν διαζύγιο το 1996. Ο θάνατος της Νταϊάνα ένα χρόνο μετά από τροχαίο στο Παρίσι ήταν για τα δύο παιδιά ένα ισχυρό σοκ, από το οποίο δεν συνήλθαν ποτέ.
Ο πρίγκιπας Άντριου και η Σάρα Φέργκιουσον, δούκισσα της Υόρκης, ήταν οι τελευταίοι που χρησιμοποίησαν το πολυτελές Britannia το 1986 για το μήνα του μέλιτος, επισκεπτόμενοι τις Αζόρες και την Πορτογαλία. Αφού έκαναν και αυτοί δύο παιδιά, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 1992 και πήραν και αυτοί διαζύγιο το 1996.
ν

Από επάνω αριστερά: πριγκίπισσα Μαργαρίτα και Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς στο κατάστρωμα του Britannia, πρίγκιπας Κάρολος και πριγκίπισσα Νταϊάνα στον δικό τους μήνα του μέλιτος, πρίγκιπας Άντριου και Σάρα Φέργκιουσον, και στην άμαξα πριγκίπισσα Άννα και Μαρκ Φίλιπς. Image: Supplied
ν

Είναι πράγματι απόκοσμη σύμπτωση το γεγονός ότι τα μόνα ζευγάρια της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που χώρισαν ήταν αυτά που χρησιμοποίησαν το Britannia για το ταξίδι του μέλιτος.
Φαίνεται ότι για καθετί που παίρνεις, υπάρχει ένα αντίτιμο που πρέπει να πληρώσεις. Αλλιώς δεν υπάρχει ισορροπία.
ν

Είναι ο πρίγκιπας Χάρι καταραμένος;

Αυτό ισχυρίζονται ορισμένα βρετανικά έντυπα, επικαλούμενα ιστορικά στοιχεία. Λίγες ώρες πριν από τον γάμο τους, ο Χάρι και η Μέγκαν έλαβαν τους τίτλους Δούκας και Δούκισσα του Σάσσεξ.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στον Χάρι θα δινόταν ο τίτλος Earl of Ross (κατά λέξη Κόμης του Αλόγου) που είναι σκωτικός τίτλος. Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φέρουν κι έναν σκωτικό τίτλο (π.χ. ο Ουίλιαμ φέρει τον τίτλο κόμης του Στράθερν), που δείχνει ότι έχουν διεκδικήσεις στη Σκωτία. Ωστόσο, όσοι έφεραν τον τίτλο «κόμης του Ρος» είχαν άσχημο τέλος.
Ο τελευταίος κάτοχος του τίτλου Earl of Ross ήταν ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ (βασ. 1625-1649), ο τελευταίος Άγγλος βασιλιάς που γεννήθηκε στη Σκωτία.
Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, κατηγορήθηκε από τους δημοκρατικούς ως προδότης και αποκεφαλίστηκε, με αποτέλεσμα ο τίτλος να μην περάσει στον γιο του, τον Κάρολο Β΄.
Ένας άλλος κάτοχος του τίτλου ήταν ο Χένρι, Λόρδος Ντάρνλεϊ, που, στραγγαλίστηκε το 1567 στο Εδιμβούργο, με τους δολοφόνους του να παραμένουν άγνωστοι.
Όσον αφορά τη Μέγκαν, πολλοί πίστευαν ότι θα έπαιρνε τον τίτλο «πριγκίπισσα Ραχήλ της Ουαλίας», αφού Ραχήλ είναι το πρώτο της όνομα και ο Χάρι (κανονικό όνομα Χένρι) είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.
Τελικά επικράτησαν άλλες απόψεις και δεν δόθηκε στον Χάρι ο τίτλος Earl of Ross ούτε στη Μέγκαν ο τίτλος της πριγκίπισσας.
Ιστορικά οι τίτλοι δούκας και κόμης προέρχονται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Δούκας (λατ. dux, πληθ. duces) ήταν στρατιωτικός τίτλος και δινόταν στον στρατηγό που υπερασπιζόταν τα σύνορα της αυτοκρατορίας.
Κόμης (λατ. comes, πληθ. comites), δηλαδή «εταίρος», «σύντροφος», ήταν κοσμικός τίτλος και δινόταν σε όσους απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του αυτοκράτορα, ή σε όσους θεωρούντο φίλοι ενός θεού. Για παράδειγμα, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α΄ (γνωστός και ως Μέγας ή Άγιος Κωνσταντίνος) έφερε τον τίτλο κόμης του Ήλιου (soli invicto comiti = σύντροφος του ανίκητου ήλιου). Οι Ρωμαίοι εμπνεύστηκαν τον τίτλο αυτόν από τους «εταίρους» του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στις μέρες μας οι τίτλοι αυτοί δεν έχουν καμία αξία.

 


Translate this post