Συνετρίβη Boeing 737 στην Αβάνα της Κούβας (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αεροσκάφος Boeing 737 με 114 επιβάτες συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα.

ν

ΕΝΑ αεροσκάφος της κουβανικής εταιρείας Cubana de Aviación συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, 20 χιλιόμετρα νότια της κουβανικής πρωτεύουσας.
Το αεροπλάνο έπεσε μεταξύ της κοινότητας Μπογιέρος, στα προάστια Αβάνας, και του χωριού Σαντιάγκο ντε λα Βέγκας. Πυκνός καπνός σκέπασε την περιοχή, ορατός από το αεροδρόμιο της Αβάνας.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την πτώση, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας.
Η πτήση 972 της Cubana de Aviación μετέφερε 105 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων έξι Μεξικανών.
Η πτώση έγινε στις 12:00 το μεσημέρι τοπική ώρα.
Τουλάχιστον έξι επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Calixto Garcia της Αβάνας σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι τρεις υπέκυψαν από τα πολλαπλά τραύματα και τα εγκαύματα που είχαν υποστεί. Η κατάσταση των υπολοίπων τριών είναι εξαιρετικά σοβαρή.
ν


ν

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κούβας Presna Latina μετέδωσε αρχικά ότι σημειώθηκε ένα «δυστύχημα» κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο.
ν


ν


ν

Η πτήση CU972 είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 11:00 π.μ. τοπική ώρα και να προσγειωθεί 1 ώρα και 20 λεπτά αργότερα.
Πηγές του αεροδρομίου και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για ένα Boeing 737 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα για το Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.
ν

ν

ν

 


Translate this post