Απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις κατά Μακρόν

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ. «Μαύρη Τρίτη» για τον Μακρόν λόγω μαζικής απεργίας και διαδηλώσεων από τέσσερα συνδικάτα. Επί ποδός η αστυνομία.

Στιγμιότυπο από τη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι. Photo: AFP / Christophe Archambault. Πηγή: Supplied

ν

«ΜΑΥΡΗ ΤΡΙΤΗ» για τον Μακρόν λόγω μαζικής απεργίας και διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας, εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που θέλει να περάσει.
Την απεργία ξεκίνησαν χθες οι σιδηροδρομικοί στη Γαλλία με τα συνδικάτα να θεωρούν κρίσιμο το σημερινό «ραντεβού» ενάντια στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, που έχει κυρίως στόχο τους ίδιους, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Η κινητοποίηση, ή «μαύρη Τρίτη», όπως την αποκαλούν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να αποτελέσει την κορύφωση του πρώτου γύρου κινητοποιήσεων και να δώσει τον τόνο των απεργιών 36 ημερών μέσα σε τρεις μήνες κατά του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημόσια εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF.
Τα τέσσερα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους (CGT, Unsa, SUD και CFDT) διαμαρτύρονται κατά της κατάργησης των προσλήψεων με ειδικό καθεστώς, του τρόπου που ανοίγει ο τομέας στον ανταγωνισμό, καθώς και της μετατροπή της SNCF σε ανώνυμη εταιρεία, γεγονός που ανοίγει σύμφωνα μ’ αυτούς τον δρόμο για μελλοντική ιδιωτικοποίηση της, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη είναι ότι οι λαοί ψηφίζουν κυβερνήσεις που άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν κατόπιν, απογοητεύοντας τους ψηφοφόρους. Στη Γαλλία ωστόσο ο λαός δεν παραμένει απαθής, υπομένοντας μια κατάσταση που είναι εναντίον του, αλλά οργανώνεται και αντιδρά δυναμικά πριν να είναι πολύ αργά.
ν

RT France – Η ζωντανή ροή ξεκίνησε πριν από 3 ώρες

ν

ν

RT France – Διαδήλωση φοιτητών στη Νάντη

ν

ν

 


Translate this post