«Παντού πτώματα»: Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ρωσικό αεροσκάφος της εταιρείας Saratov, τύπου Antonov, συνετρίβη κοντά στη Μόσχα, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018. Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες.

Η μύτη του αεροσκάφους. Το Antonov μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Image: Supplied
ν

ΣΤΟ αεροπλάνο επέβαιναν 71 άτομα (65 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα), ενώ χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Το αεροπλάνο συνετρίβη έξω από το χωριό Αργκούνοβο, στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ενώ όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα, σύμφωνα με τις μεταδόσεις τηλεοπτικών σταθμών.
Έχει κυκλοφορήσει ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τα συντρίμμια του Antonov να είναι διασκορπισμένα στο χιονισμένο τοπία, σάρκες και σίδερα ανάκατα.

ν

ν

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Ραμένσκογιε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.
Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο με προορισμό το Ορσκ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν, σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων από τη Μόσχα.
Μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Interfax, αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πριν από τη συντριβή του έχανε ραγδαία ύψος και έπεφτε φλεγόμενο.
Το αεροσκάφος είχε πορεία από τη Μόσχα στην πόλη Ορσκ στα Ουράλια Όρη.
ν


ν

Τα συντρίμμια της πτήσης # 6W703. Το αεροσκάφος Antonov An-148 εκτελούσε τοπικά δρομολόγια για λογαριασμό της εταιρείας Saratov. Το αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο, σκορπίζοντας παντού πτώματα. Image: Supplied
ν

Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρξε «έκρηξη» ενόσω το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμη στον αέρα. Τα συντρίμμια του σκορπίστηκαν παντού στο χιονισμένο τοπίο. Image: Supplied
ν


ν

Το αεροσκάφος είχε ηλικία μόλις επτά ετών και είχε αγοραστεί από την Saratov από μια άλλη αεροπορική εταιρεία ένα χρόνο πριν.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε πλήρη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.
Στη Ρωσία υπάρχει μεγάλο ιστορικό πτώσεων επιβατικών αεροσκαφών. Το 2008 είχε συντριβεί αεροσκάφος με 88 επιβαίνοντες, το 2012 υπήρξαν 45 νεκροί από πτώση ρωσικού αεροσκάφους στην Ινδονησία και τον Δεκέμβριο του 2016 σκοτώθηκαν και τα 92 μέλη της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού έξω από το Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.
Τον Μάρτιο του 2016 σκοτώθηκαν και οι 62 επιβαίνοντας ενός αεροσκάφους της FlyDubai εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε κατά την προσέγγισή τους στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ στον ποταμό Δον.
ν

 


Translate this post