Tesla: Οδηγώντας με φόντο τη Γη! (Βίντεο)

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια ιστορική στιγμή. Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία με
το Tesla Roadster της SpaceX να ταξιδεύει προς τον Άρη, αφού πρώτα περνά μπροστά από τη Γη.

Ο δισεκατομμυριούχος, δημιουργός της SpaceX, Έλον Μασκ, μοιράστηκε αυτή την φωτογραφία του κάμπριο Tesla Roadster την περασμένη Τετάρτη. Photo: Elon Musk/Instagram
ν

“ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ με το αυτοκίνητο;” θα μπορούσε να λέει η λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε ο Έλον Μασκ την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, δείχνοντας το νέο του δημιούργημα, το Tesla Roadster, να διασχίζει το διάστημα με φόντο τη Γη.

Μόνο που η βόλτα αυτή γίνεται εκτός Γης και ο “Starman”, ο οδηγός-ανδρείκελο του οχήματος, έχει μια εξωπραγματική θέα!

«Η τελευταία φωτογραφία του Starman στο Roadster πριν φύγει για τον Άρη και στη συνέχεια για τη Ζώνη των Αστεροειδών» έγραψε στο Instagram ο Έλον Μασκ, ο δημιουργός της διαστημικής εταιρείας SpaceX.

Το ταξίδι των 403 εκατομμυρίων χιλιομέτρων θα μεταφέρει το αυτοκίνητο και τον “οδηγό” του σε μια τροχιά με το υψηλότερο σημείο της να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Άρη. Από εκεί, εκμεταλλευόμενο το πεδίο βαρύτητας του πλανήτη, θα συνεχίσει το ταξίδι του επιταχύνοντας την πορεία του προς τη Ζώνη των Αστεροειδών.
ν

Λίγο μετά την εκτόξευση, ο Μασκ ανέβασε στο twitter ένα live feed του αυτοκινήτου με οδηγό τον Starman, με την Αυστραλία να διακρίνεται στο βάθος. Το αυτοκίνητο ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τον πύραυλο, καθώς βρισκόταν στο διαστημικό κενό, λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση από τη Φλόριντα. Photo: SpaceX
ν


ν

«Παρατηρώντας από τον έλεγχο εκτόξευσης του SpaceX: Απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει ένα αυτοκίνητο σε τροχιά γύρω από τη Γη» έλεγε χαριτολογώντας ο Μασκ την περασμένη Τρίτη, καθώς το Tesla Roadster περνούσε μπροστά απ’ τον πλανήτη μας. Photo: SpaceX
ν

Παρά τα σενάρια συνωμοσίας, το αυτοκίνητο που η εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ έστειλε στο διάστημα, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υπερβεί τον στόχο του και να κατευθυνθεί προς τη ζώνη των αστεροειδών πέρα από την τροχιά του Άρη.

Ο Μασκ έκανε ένα ιστορικό βήμα εκτοξεύοντας από τη Φλόριντα με επιτυχία τον με ιδιωτικά κεφάλαια χρηματοδοτούμενο πύραυλο Falcon Heavy, τον πιο ισχυρό πύραυλο-φορέα έως τώρα στον κόσμο.

Ο πύραυλος, βγαίνοντας από το βαρυτικό πεδίο της Γης, απελευθέρωσε το κόκκινο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, το Tesla Roadster, που μετέφερε το ομοίωμα ενός αστροναύτη που ονομάστηκε “Starman”, από το ομώνυμο τραγούδι του Ντέιβιντ Μπάουι.

Μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών, ο τεράστιος πύραυλος Falcon Heavy Megarocket, κατάφερε να εκτοξευτεί με προωθητική ισχύ που ισοδυναμεί με περισσότερα από 18 αεροσκάφη Boeing 747!

ν

Το Falcon Heavy Megarocket της SpaceX εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, μεταφέροντας στη μύτη του το κατακόκκινο κάμπριο Tesla Roadster, την περασμένη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018. Photo: SpaceX

ν

ν

Σύμφωνα με τα στοιχεία των φυσικών, εφόσον το Tesla καταφέρει να διαφύγει από το βαρυτικό πεδίο της Γης και της Σελήνης υπό καλές συνθήκες, η μεγάλη ταχύτητα που θα έχει αποκτήσει θα του επιτρέψει να αρχίσει το ταξίδι του στο ηλιακό μας σύστημα.

Το πέρασμα αυτό από το βαρυτικό πεδίο της Γης και το ξεκίνημα του ταξιδιού προς τον Άρη αναμένεται να συμβεί κάποια στιγμή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018.

Στις 8 Ιουνίου το αυτοκίνητο θα βρίσκεται σε απόσταση 112 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Άρη και θα διασχίσει την τροχιά του κόκκινου πλανήτη τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια και έως τις 19 Νοεμβρίου 2018 θα ταξιδεύει στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τον Ήλιο, δηλαδή περίπου 255 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από αυτόν.
ν

Η φωτογραφία είναι από το βίντεο που μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο και δείχνει τον οδηγό-ανδρείκελο να ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα 39.400 χλμ./ώρα. Photo: SpaceX
ν

Don’t panic! Ακόμη και ο οδηγός-ανδρείκελο έχει ανάγκη ενθάρρυνσης! Πηγή: YouTube
ν

Σύμφωνα με τον Μασκ, θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι του Tesla Roadster που θα διασχίσει πάνω από 400 εκατομμύρια χιλιόμετρα έως ότου φτάσει στον κόκκινο πλανήτη.

Και αναμένεται να παραμείνει σε τροχιά για περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια!
ν

SpaceX/Elon Musk’s Starman floating in space

ν

 


Translate this post