Πώς η Σελήνη επηρεάζει την προσωπικότητά μας

Κατηγορία MAGAZINE, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η μαγική επιρροή της Σελήνης στη ζωή μας

Η Σελήνη είναι η βασίλισσα της Νύχτας, ο απόλυτος εκφραστής της θηλυκής ενέργειας. Κινείται προστατευτικά γύρω από τον πλανήτη μας κάθε μήνα και μας εκπλήσσει με την ικανότητά της να παραμένει σταθερή, ενώ στην ουσία αλλάζει συνεχώς.

Ο Ήλιος κυβερνά την ημέρα και η Σελήνη τη νύχτα. Image: Supplied
ν

ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για τα συναισθήματά μας, η Σελήνη είναι αυτή που επηρεάζει κυρίως τις διαθέσεις μας. Η διακριτική της δύναμη είναι εμφανής καθώς επηρεάζει την παλίρροια και την άμπωτη, τόσο των θαλασσών όσο και των συναισθημάτων. Δεν μπορούμε παρά να τη θαυμάσουμε όταν είναι γεμάτη και ρίχνει το ασημένιο φως της στο νερό. Σε όποια φάση κι αν βρίσκεται, μας κάνει να ονειρευόμαστε και μας γεμίζει αναμνήσεις.
Η μεγάλη μάζα των ανθρώπων σήμερα βρίσκεται υπό την επιρροή της Σελήνης (προσωπικότητα) παρά υπό την επιρροή του Ήλιου (ατομικότητα). Έτσι, ο μέσος άνθρωπος αντιπροσωπεύεται περισσότερο από το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν η Σελήνη κατά την ώρα της γέννησής του και λιγότερο από το ηλιακό του σημείο. Πάντως και τα δύο φώτα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ατόμου, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται.
Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι σε ένα άτομο του οποίου η προσωπικότητα είναι ισχυρή και η ατομικότητα αδύναμη, τότε η σεληνιακή φύση είναι εμφανής. Οι ισχυρές προσωπικότητες είναι γεμάτες επιθυμία και εγωκεντρισμό, ενώ οι ισχυρές ατομικότητες είναι πιο πλατιές, επεκτατικές, φιλελεύθερες και μεγαλόψυχες.
Σύμφωνα με τον Άλαν Λίο (Alan Leo), ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την καρδιά, τα ανώτερα αισθήματα, το αγνότερο μέρος της φύσης μας και τον χαρακτήρα που βρίσκεται στη ρίζα της ύπαρξής μας.
Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον εγκέφαλο, τις αισθήσεις και το μέρος της φύσης μας που γνωρίζει και αποκτά εμπειρίες από τον υλικό και τον αντικειμενικό κόσμο. Ωστόσο, από μια σκοπιά, τα δύο αυτά ουράνια σώματα δεν αντιπροσωπεύουν παρά τα δύο μισά ενός συνόλου – όπως το γιν και το γιανγκ.
Εκτός από τις διαθέσεις, οι φάσεις της Σελήνης επηρεάζουν τα έργα μας ως εξής:
• Η Νέα Σελήνη είναι η σκοτεινή φάση κατά την οποία ευνοούνται τα νέα σχέδια και ξεκινήματα.
• Το Πρώτο Τέταρτο σηματοδοτεί μια περίοδο ευκαιριών αλλά και προκλήσεων.
• Στη διάρκεια της Πανσελήνου έχουμε τα αποτελέσματα της δράσης και των ενεργειών μας.
• Στη διάρκεια του Τελευταίου Τέταρτου έχουμε την ευκαιρία να διδαχτούμε από τα λάθη μας.
Η ενέργεια του Ήλιου αντιπροσωπεύει, όπως είπαμε, την θετική ζωοδότρα αρχή και η ενέργεια της Σελήνης την αρνητική ή δεκτική. Όποια κι αν είναι η θέση της στον γενέθλιο χάρτη μας, η Σελήνη προτιμά την αντίδραση από τη δράση, γι’ αυτό και αφήνεται να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν. Αντιπροσωπεύει το ένστικτό μας και την ικανότητά μας να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μας φρόντισαν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα φροντίσουμε εμείς τους άλλους, και μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τον απίστευτο δεσμό που μας ενώνει με τη μητέρα μας, μέσα στο σώμα της οποίας ζήσαμε για εννέα μήνες. Αυτή αποφασίζει τι είναι ασφαλές για εμάς και τι δεν είναι, ενώ μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα τα βγάλουμε πέρα όταν πληγωθούμε. Είναι σιωπηρή, ισχυρή και πανταχού παρούσα, επηρεάζοντας διακριτικά, αλλά αποφασιστικά, τις αντιδράσεις μας απέναντι σε ό,τι μας προσφέρει η ζωή.
ν

Η Σελήνη στα ζώδια

Η Σελήνη διατρέχει όλα τα ζώδια και παραμένει στο καθένα για μια περίοδο δυόμιση περίπου ημερών. Τα ζώδια αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε αυτά που θέλουμε, όπως ένα ρούχο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθούμε. Η Σελήνη αλλάζει αυτό το “ρούχο” ακόμα πιο γρήγορα κι από τον Ερμή, τον ταχύτερο από τους πλανήτες, που παραμένει σε κάθε ζώδιο για περίπου δύο εβδομάδες.
Μιας και η Σελήνη κυβερνά το συναισθηματικό κλίμα της ημέρας, δηλαδή τι μπορούμε να περιμένουμε ο ένας από τον άλλον, βοηθά να γνωρίζουμε τις διαθέσεις της εκ των προτέρων. Το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν κατά τη γέννησή μας φανερώνει, επίσης, πολλά για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας.
Ας δούμε τι σημαίνει η θέση της Σελήνης σε κάθε ζώδιο.

 

Η Σελήνη στον Κριό


ν

Η θέση αυτή της Σελήνης είναι τολμηρή, παρορμητική και ενεργητική. Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, άρα θα ξέρετε πότε η Σελήνη βρίσκεται σε αυτή τη θέση, χωρίς να χρειαστεί καν να δείτε το ημερολόγιό σας. Είναι μια περίοδος δύο ημερών όπου όλοι νιώθουν μαχητικοί και ενεργητικοί, κατά την οποία κανείς δεν πρόκειται να σας αφήσει να καταπατήσετε τα δικαιώματά του ατιμωρητί, κατά την οποία ακόμα και οι πιο άτολμοι δεν φοβούνται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να προστατεύσουν τα συναισθήματά τους.
Καθώς ο Κριός είναι το πρώτο σημείο του ζωδιακού κύκλου και το φυσικό σημείο εκκίνησης όλων των σχεδίων, η Σελήνη στη θέση αυτή σηματοδοτεί μια πολύ καλή περίοδο για να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ενέργεια σε νέα ξεκινήματα.
Αν έχετε γεννηθεί με Σελήνη στον Κριό, αλίμονο σε όποιον σας πληγώσει! Θα προκαλέσει την οργή του Άρη, θεού του πολέμου, και αυτό δεν είναι διόλου αμελητέο. Έχετε μάθει από νωρίς πώς να προστατεύετε τον εαυτό σας. Ως αποτέλεσμα, είναι φυσικό για εσάς πρώτα να “πυροβολείτε” και μετά να στοχεύετε, όταν νιώθετε ότι δέχεστε συναισθηματική επίθεση.
Μάθατε επίσης ότι πρέπει εσείς να φροντίσετε για τις δικές σας ανάγκες, γι’ αυτό και είστε εκείνοι που πραγματικά επιβιώνετε, περισσότερο κι από εκείνους που έχουν Ήλιο στον Κριό. Αυτός ο συνδυασμός Σελήνης / Άρη τονίζει επίσης το γεγονός πως ό,τι κι αν αισθάνεστε, θα εκφραστεί με πάθος. Αν είστε στενοχωρημένοι, θα το εκφράσετε ως θυμό. Αν είστε χαρούμενοι, θα είστε γεμάτοι ενέργεια.
Ανάμεσα στους διάσημους με Σελήνη στον Κριό συναντούμε τον Μάρλον Μπράντο, τον Μπιλ Γκέιτς, τον Στιβ Τζομπς, τη Γουίτνεϊ Χιούστον και τον Σαλβαδόρ Νταλί (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Ταύρο


ν

Εδώ η Σελήνη εκφράζει τον γήινο χαρακτήρα της. Ανακαλύπτει τον αισθησιασμό της, καθώς αισθάνεται ασφαλής στην αγκαλιά της Αφροδίτης, κυβερνήτη του Ταύρου. Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για βιασύνη ή αλλαγή. Θα το νιώσετε όταν η Σελήνη θα βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, αφού τα πάντα θα είναι σε τάξη και δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί αναστάτωση. Κατά την περίοδο αυτή έχουμε την τάση να αντιστεκόμαστε σε όλες τις αλλαγές και ιδιαίτερα σε εκείνες που δεν προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Προτιμούμε να παραμείνουμε σταθεροί, να απολαύσουμε ένα ωραίο δείπνο και να ακούσουμε καλή μουσική. Αποζητούμε την απόλαυση και την ομορφιά. Είναι μια καλή στιγμή να δούμε ένα ηλιοβασίλεμα, να φροντίσουμε τα οικονομικά μας και να αγκαλιάσουμε αυτούς που αγαπάμε.
Αν έχετε γεννηθεί με τη Σελήνη στον Ταύρο, είστε πραγματικά πολύ τυχεροί, γιατί είναι μία από τις καλύτερες θέσεις της Σελήνης. Διαθέτετε όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε παντός είδους συναισθηματικές καταστάσεις. Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να σας ταράξει, τουλάχιστον όχι για πολύ. Είστε η πεμπτουσία της σταθερότητας. Στις δύσκολες ώρες, κάνετε υπομονή και αντέχετε. Ίσως, μάλιστα, ορισμένες φορές να είστε υπερβολικά σταθεροί. Πρέπει να προσέξετε την τάση σας να πέφτετε σε συναισθηματικό τέλμα, γιατί άπαξ και νιώσετε έτσι, είναι δύσκολο να σταματήσετε.
Σας αρέσει η ποιότητα σε όλα τα πράγματα και φυσικά, αυτή παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιλογή των φίλων σας. Όταν η κατάσταση δυσκολεύει, πηγαίνετε για ψώνια. Επειδή σας αρέσει τόσο πολύ να ψωνίζετε, έχετε το πιο ζεστό σπίτι, γεμάτο μοναδικά αντικείμενα τέχνης, αναπαυτικούς καναπέδες, πολύχρωμες μαξιλάρες αλλά και ακριβά σοκολατάκια σε στρατηγικά σημεία. Νιώθετε ψυχική ανάταση όταν ακούτε ωραία μουσική και απολαμβάνετε ένα παλιό ουίσκι ή ένα ακριβό κρασί. Ανεξάρτητα από το φύλο σας, είστε πραγματικά η Μητέρα Γη που όλοι αναζητούμε.
Μοιράζεστε όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά με προσωπικότητες όπως ο Μικ Τζάγκερ, ο Έλτον Τζον, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και η Μαρκησία ντε Πομπαντούρ (εικόνα).

 

Η Σελήνη στους Διδύμους


ν

Όσοι έχουν γεννηθεί με Σελήνη στους Διδύμους είναι γεννημένοι για τη δραστηριότητα. Ως ευμετάβλητο ζώδιο του αέρα, του αρέσει να κινείται γρήγορα και όταν η Σελήνη περνά από αυτό, αρέσει και σε εμάς να ταξιδεύουμε επίσης γρήγορα. Το ρούχο της Σελήνης αυτής είναι πολύχρωμο, όπως ταιριάζει στο ρητό “Η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής”, το οποίο σας χαρακτηρίζει.
Καθώς οι Δίδυμοι έχουν κυβερνήτη τον Ερμή, υπεύθυνο των επικοινωνιών, κατά την περίοδο αυτή έχουμε τη διάθεση για έξυπνες συζητήσεις, γρίφους και λεκτικά παιχνίδια. Θέλουμε τουλάχιστον δύο πράγματα από το καθετί και είμαστε λίγο πιο ανήσυχοι απ’ ότι συνήθως. Είναι μια πολύ καλή στιγμή για τηλεφωνήματα ή σύντομα ταξίδια. Τώρα θα βρείτε τις καλύτερες παρακαμπτηρίους αλλά και θα νιώσετε την ανάγκη να τις χρησιμοποιήσετε, μιας και όλοι έχουν πολύ πιο αυξημένες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Σελήνης αυτής. Προσέξτε, εντούτοις, μια τάση που έχετε να σκορπίζετε τον εαυτό σας. Η Σελήνη αυτή είναι ιδανική για να δοκιμάσετε λίγο απ’ όλα.
Αν έχετε γεννηθεί με Σελήνη στους Διδύμους, σας χαρακτηρίζει ευελιξία και κινητικότητα ―αυτό ίσως σημαίνει ότι οδηγείτε πολύ ή ότι κινείστε πολύ. Μπορεί να μετακομίζετε κάθε δύο μήνες, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να μαθαίνετε πάντα τις καλύτερες παρακαμπτήριες οδούς ούτε και να γίνεστε φίλοι με τους νέους σας κάθε φορά συναδέλφους. Έχετε το ένστικτο ενός συγγραφέα και το μυαλό τσακαλιού. Είστε άστατοι, αλλά μόνο όταν βαριέστε. Η ανία είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αντέχουν όσοι έχουν τη Σελήνη τους στο ζώδιο αυτό.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε από το σπίτι σας, είτε δίνοντας μαθήματα στο σαλόνι σας είτε μιλώντας με τις ώρες στο τηλέφωνο. Είστε η έμπνευση για τη φράση “η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι”. Η κίνηση, οι λέξεις και η ευστροφία βρίσκονται βαθιά στην ψυχή σας.
Μοιράζεστε το αεικίνητο πνεύμα σας με διασημότητες όπως ο Φρεντ Αστέρ, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, ο Πιρς Μπρόσναν, η Μεγάλη Αικατερίνη, ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και ο Μέγας Αλέξανδρος (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Καρκίνο


ν

Η Σελήνη βρίσκεται εδώ στο ζώδιο που κυβερνά, είναι επομένως στην πιο συναισθηματική της έκφραση. Τα ζητήματα που μας απασχολούν όταν η Σελήνη περνά από τον Καρκίνο αφορούν την οικογένεια, τα παιδιά και το σπίτι. Κατά την περίοδο αυτή, εκφράζουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα συναισθήματά μας, δείχνουμε μεγαλύτερη κατανόηση για τους άλλους. Συχνά νιώθουμε την ανάγκη να φροντίσουμε κάποιον ή να μαγειρέψουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όσο η Σελήνη βρίσκεται σε αυτό το ιδιαίτερα συναισθηματικό ζώδιο, πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην γίνουμε υπερευαίσθητοι ή υπερβολικά εξαρτημένοι από τους άλλους. Σε γενικές γραμμές, είναι μια πολύ καλή στιγμή να ασχοληθούμε με το σπίτι και τα οικογενειακά ζητήματα.
Αν κατά τη γέννησή σας, η Σελήνη βρισκόταν στον Καρκίνο, είστε από τους πιο περιποιητικούς ανθρώπους που υπάρχουν. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δίνετε τις καλύτερες αγκαλιές! Το σπίτι και η οικογένεια είναι η προτεραιότητά σας, ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε στην πραγματικότητα να ξεκινήσετε ή όχι μια δική σας οικογένεια. Το πιθανότερο είναι ότι έχετε πολύ στενή σχέση με τη μητέρα σας.
Είστε ειδικοί στο να φτιάχνετε ένα ζεστό σπίτι, να διαλέγετε τις σωστές τροφές, τα σωστά υφάσματα και τα σωστά έπιπλα για να δημιουργήσετε μια ασφαλή “φωλιά”, γεμάτη θαλπωρή. Έχετε ταλέντο στο να φροντίζετε τους άλλους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτού του προτερήματος είναι ότι σας αρέσει τόσο πολύ αυτός ο ρόλος ώστε έχετε ανάγκη να σας έχουν ανάγκη οι άλλοι προκειμένου να νιώθετε ότι αξίζετε.
Με άλλα λόγια, αποφύγετε με κάθε κόστος την εξάρτηση από τους άλλους. Διαφυλάττετε την ιδιωτική σας ζωή και προφυλάσσετε ιδιαίτερα την πολύ ευαίσθητη καρδιά σας. Στη θέση αυτή, η Σελήνη βρίσκεται στην κυρίαρχη θέση της, γι’ αυτό και μας κινούν πρωταρχικά τα συναισθήματά μας και το ένστικτό μας.
Διασημότητες με Σελήνη στον Καρκίνο: Κιάνου Ριβς, Κερτ Κομπέιν, Ισαάκ Νεύτων, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σακίρα, Τζίμι Χέντριξ (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Λέοντα


ν

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα, κυριαρχεί η έντονη θεατρικότητα. Το μεγαλόπρεπο και θεατρικό αυτό ζώδιο είναι γνωστό για τον τρόπο που κάνει μια θεαματική  είσοδο, για την αγάπη του να επιδεικνύεται και την ανάγκη του για προσοχή. Ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, τη δύναμη της δημιουργίας, άρα όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, όλοι νιώθουμε την ανάγκη για την αναγνώριση και την εκτίμηση των άλλων.
Η Σελήνη εδώ έχει σχεδόν βασιλικές ιδιότητες. Εντούτοις, όλη αυτή η υπερηφάνεια και το συναίσθημα μπορεί να γίνει υστερία και μελόδραμα με το παραμικρό, γι’ αυτό είναι καλό να προσέξετε τις υπερβολικές αντιδράσεις ή την υπερβολική ματαιοδοξία κατά την περίοδο αυτή. Είναι μια πολύ καλή στιγμή να γίνετε ρομαντικοί ή να εκφράσετε τα συναισθήματά σας για κάποιον με μεγαλοπρεπή τρόπο.
Αν στον γενέθλιο χάρτη σας η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα, σίγουρα έχετε μέσα σας κάτι το θεατρικό. Η θέση αυτή φανερώνει ανθρώπους που τείνουν να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, όποια κι αν είναι αυτά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνετε φασαρία όταν είστε θυμωμένοι κι ένα πολύ ωραίο πάρτι προς τιμήν κάποιου, όταν νιώθετε καλά. Φυσικά, ενεργείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο γιατί έτσι νιώθετε.
Όπως συμβαίνει και όταν η Σελήνη βρίσκεται στα άλλα δύο ζώδια της Φωτιάς, θα δράσετε άμεσα για να σταματήσετε ό,τι είναι αυτό που σας πληγώνει. Έχετε την καρδιά ενός καλλιτέχνη και την ψυχή ενός ρομαντικού. Θέλετε πάνω απ’ όλα να δίνουν προσοχή στα συναισθήματά σας αλλά και να σας εκτιμούν γι’ αυτό που έχετε μέσα σας.
Δεν είναι τυχαίο ότι Σελήνη στον Λέοντα έχουν ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Ντέιβιντ Μπόουι, η Κατρίν Ντενέβ, ο Πίτερ Ο’ Τουλ, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Μάρλεν Ντίτριχ και ο Μαχάτμα Γκάντι (εικόνα).

 

Η Σελήνη στην Παρθένο


ν

Η Σελήνη στο ζώδιο αυτό είναι ιδιαίτερα επιλεκτική και έτοιμη να φροντίσει όποιον την έχει ανάγκη. Το ζώδιο της Παρθένου είναι εκείνο που δίνει μεγαλύτερη σημασία στη λεπτομέρεια, εκείνο που έργο του είναι η φροντίδα και η επίλυση προβλημάτων. Η Παρθένος είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της με κάθε τρόπο, άρα η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία μας, τη δουλειά μας, τα καθήκοντά μας και το καθημερινό μας πρόγραμμα.
Όσοι έχουν Σελήνη στην Παρθένο, αγαπούν το σπίτι τους και θέλουν να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Θέλετε να είναι καθαρές όλες οι γωνιές του σπιτιού, ακόμα κι εκείνες που άλλοι δεν θα σκέφτονταν ποτέ να σκουπίσουν. Η τάξη στο περιβάλλον σας κάνει να νιώθετε ότι έχετε κι εσείς τάξη, ότι όλα στον κόσμο είναι όπως πρέπει.
Αυτή η θέση της Σελήνης είναι δύσκολη και αν την έχετε στον γενέθλιο χάρτη σας σίγουρα δυσκολεύετε πάρα πολύ τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση. Φυσικά, είστε δίχως αμφιβολία πάρα πολύ καλοί σε ό,τι κάνετε, γιατί το να είστε καλοί και ακριβολόγοι σας δημιουργεί ασφάλεια. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί, θυμηθείτε όλα σας τα προτερήματα: την ευγένεια, τη συμπόνια, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη διάθεσή σας να βοηθήσετε τους άλλους.
Μοιράζεστε τα χαρακτηριστικά αυτά με προσωπικότητες όπως ο Σον Κόνερι, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Τζακ Νίκολσον, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Μαρκήσιος ντε Σαντ, η Μαντόνα και η Μαρία Κάλλας (εικόνα).

 

Η Σελήνη στο Ζυγό


ν

Ο Ζυγός είναι το δεύτερο ζώδιο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, άρα όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο, είναι σημαντικές οι σχέσεις και οι συνεργασίες. Η δουλειά του Ζυγού είναι να επαναφέρει την ισορροπία, άρα ίσως βρεθείτε σε καταστάσεις συναισθηματικής ανισορροπίας, οι οποίες χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς. Ευτυχώς, την περίοδο αυτή είμαστε όλοι ικανοί να κάνουμε την σωστή κίνηση.
Σε γενικές γραμμές, οι μέρες αυτές χαρακτηρίζονται από κοινωνικότητα, φιλικότητα και ευγένεια, όπου οι άνθρωποι επιδιώκουν τη συνεργασία και δέχονται να συμβιβαστούν με μεγαλύτερη ευκολία. Νιώθουμε επίσης την ανάγκη να ομορφύνουμε το περιβάλλον μας, διακοσμώντας το σπίτι μας με κομψά αντικείμενα.
Όσοι έχουν γεννηθεί με τη Σελήνη τους στον Ζυγό, ξέρουν από ένστικτο πώς να αποφεύγουν τις διαφωνίες, πιθανόν γιατί μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον όπου τις ζούσαν καθημερινά. Αν έχετε αυτή τη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας, νιώθετε δυστυχείς σε ασταθείς καταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, είστε ειδικοί στο να διαισθάνεστε τι έχουν ανάγκη οι άλλοι, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή την κοινωνική κατάστασης στην οποία βρίσκονται.
Από τη στιγμή που θα καταλάβετε τι χρειάζεται ο άλλος, κάνετε τα πάντα να του το δώσετε με μεγάλη προθυμία. Κάνετε τα πάντα για να τους ευχαριστήσετε όλους, εκτός ίσως από τον εαυτό σας. Όπως συμβαίνει και όταν ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, έτσι και η Σελήνη φανερώνει έναν γεννημένο διαμεσολαβητή, που έχει το χάρισμα (ή το μειονέκτημα) ότι μπορεί να δει και τις δύο πλευρές ενός ζητήματος. Δίνετε μεγάλη σημασία στις ερωτικές σχέσεις σας και θέλετε ο σύντροφός σας να νιώθει ασφαλής και ευτυχισμένος, άρα όταν δεν έχετε μια σχέση νιώθετε απελπισμένοι.
Ανάμεσα στους διάσημους με τη γενέθλια Σελήνη τους στον Ζυγό βρίσκουμε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την Κρίστεν Στιούαρτ, την Αν Χάθαγουεϊ, την Αλίκη Μπέιλι, τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, τον Έντουαρντ Νόρτον και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Σκορπιό


ν

Αυτό το σταθερό, θηλυκό ζώδιο του Νερού κυβερνάται από τον Άρη και τον Πλούτωνα. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη ένταση και όταν η Σελήνη βρίσκεται εδώ, αισθανόμαστε τα πάντα στον υπέρτατο βαθμό. Πάθος, χαρά, ζήλια, προδοσία και επιθυμία, έρχονται στο προσκήνιο της ζωής μας, καθώς όλα τα συναισθήματά μας βιώνονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε αγγίζουν τα όρια της εμμονής.
Κατά την περίοδο αυτή, δείξτε προσοχή σε μια τάση που θα έχετε να γίνεστε μυστικοπαθείς ή καχύποπτοι ή να σιγοβράζετε από θυμό για ένα παράπτωμα των άλλων που έγινε αθέλητα. Είναι μια καλή στιγμή να διερευνήσετε ζητήματα που σας απασχολούν αλλά και να έρθετε κοντά με κάποιον που σας ενδιαφέρει.
Αν η γενέθλια Σελήνη σας βρίσκεται στον Σκορπιό, μπορείτε να αγαπήσετε εξίσου έντονα με το να μισήσετε, και μάλιστα ταυτόχρονα. Είστε έτοιμοι να κάνετε τα πάντα για να αποδείξετε τα συναισθήματά σας για κάποιον. Είστε ο καλύτερος φίλος και ο χειρότερος εχθρός που μπορεί να έχει κάποιος. Κατανοείτε και βιώνετε το πραγματικό εύρος των συναισθημάτων, από την αγωνία μέχρι την έκσταση.
Στην πραγματικότητα, η ένταση των συναισθημάτων σας είναι αυτή που σας κάνει να νιώθετε ότι είστε ζωντανοί. Μετά βίας μπορείτε να κρύψετε το πάθος που σιγοβράζει μέσα σας. Οι άλλοι αναρωτιούνται γιατί έλκονται τόσο πολύ από εσάς. Μπορείτε να περάσετε τα πάντα, γιατί διαθέτετε μεγάλη αντοχή. Η άλλη πλευρά, όμως, της αντοχής είναι η εμμονή. Προσέξτε, λοιπόν, την τάση να σκέφτεστε ξανά και ξανά την ίδια κατάσταση διερωτώμενοι για κάποιον “τι εννοούσε πραγματικά με αυτό”. Μπορείτε να αξιοποιήσετε το χάρισμά σας για διερεύνηση για να κατανοήσετε τους άλλους και να γίνετε εξαιρετικοί κριτές χαρακτήρα.
Ανάμεσα στους διάσημους με Σελήνη στη θέση αυτή συναντούμε τον Γουόρεν Μπίτι, τον Τζέιμς Ντιν, τον Ρόμπι Γουίλιαμς, την Κέιτι Πέρι, την Μπιοργκ, τον Μπόνο, τον Μπομπ Μάρλεϊ, τον Νοστράδαμο και τον Μπρους Λη (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Τοξότη


ν

Η θέση αυτή της Σελήνης είναι η περισσότερο αισιόδοξη και θετική. Ο Τοξότης κυβερνάται από τον καλοπροαίρετο Δία, άρα αυτή η περίοδος είναι ιδανική όχι μόνο για να ξεπεράσετε δύσκολες καταστάσεις αλλά και για να γελάσετε με αυτές. Φυσικά, ο Δίας είναι επίσης ο πλανήτης των μακρινών ταξιδιών και της ανώτερης μόρφωσης, οπότε τώρα είναι η ιδανική στιγμή να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι ή να παρακολουθήσετε ένα σεμινάριο πάνω σε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, όπως η φιλοσοφία ή η θρησκεία.
Τις δύο αυτές μέρες η διαίσθησή σας θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, μιας και ο Τοξότης είναι το ζώδιο με το χάρισμα της προφητείας. Του αρέσει να συλλέγει γνώσεις, εμπειρίες και σοφία, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για περιπέτεια. Φανείτε αυθόρμητοι, γελάστε δυνατά και περάστε χρόνο στην ύπαιθρο. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Tοξότη είναι η κατάλληλη στιγμή να απολαύσετε πραγματικά τη ζωή, προσέξτε όμως μια τάση προς την υπερβολή και τη φθορά.
Αν η γενέθλια Σελήνη σας βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη, έχετε την ψυχή ενός κωμικού, ενός φιλοσόφου και ενός ιεροκήρυκα. Το πιθανότερο είναι ότι είστε πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ή τουλάχιστον, με ένα μειδίαμα. Από τότε που γεννηθήκατε, πιστεύετε ότι όλα θα πάνε καλά, ό,τι κι αν συμβεί, ότι όλα θα εξελιχθούν όπως πρέπει. Έχετε το χάρισμα να μεταδίδετε την ίδια αισιοδοξία σε όλους όσους την χρειάζονται πραγματικά και διαθέτετε μια έμφυτη πίστη στη δύναμη του σύμπαντος, το οποίο σπάνια σας απογοητεύει.
Είστε οι συναισθηματικά αισιόδοξοι του ζωδιακού, δίνεστε στους άλλους και προσγειώνεστε πάντα στα πόδια σας. Μιας και η Σελήνη σας παίρνει τη δύναμή της από τον Δία, νιώθετε τα πάντα με ένταση. Αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας όταν ταξιδεύετε, ακόμα περισσότερο όταν ζείτε στο εξωτερικό. Ίσως μάλιστα ζήσετε κάπου πολύ μακριά από τον τόπο γέννησής σας. Προσοχή στην τάση σας να είστε υπερβολικά αθώοι ως προς τις προσδοκίες που έχετε από τους άλλους και στην τάση σας προς τις καταχρήσεις, όταν είστε στενοχωρημένοι.
Μεταξύ των διασήμων με Σελήνη στον Τοξότη συναντούμε τον Τζον Μπελούσι, τον Κρίστοφερ Ριβ, την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Άντονι Χόπικινς, τον Φρέντι Μέρκιουρι, τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Αιγόκερω


ν

Εδώ βρίσκεται η πλέον οργανωμένη και πρακτική έκφραση της Σελήνης. Η περίοδος αυτή ξυπνά σε όλους την ευσυνείδητη, προσεκτική και απαισιόδοξη πλευρά μας, όπου προτιμούμε να δουλεύουμε παρά να διασκεδάζουμε. Οι επαγγελματικοί μας στόχοι για το μέλλον γίνονται η προτεραιότητά μας και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το σωστό. Κανένα ζώδιο δεν ασχολείται περισσότερο με τη συμμόρφωση σε κανόνες και την υπακοή σε οδηγίες απ’ ότι ο Αιγόκερως.
Τις μέρες αυτές μπορείτε να ασχοληθείτε με την οικογενειακή επιχείρηση, να ενεργήσετε υπεύθυνα, να αναλάβετε ευθύνες, να οργανώσετε κάποιο μέρος της ζωής σας που το χρειάζεται. Τώρα, επίσης, είναι η ώρα να θέσετε κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές, να ακούσετε υπομονετικά και να πάρετε μαθήματα. Προσοχή στον κίνδυνο να φερθείτε υπερβολικά επαγγελματικά εις βάρος των συναισθημάτων των άλλων.
Όσοι έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους Σελήνη στον Αιγόκερω, διαθέτουν την πλέον οξεία αίσθηση του χιούμορ. Αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουν τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, μόνο τα γεγονότα. Αν ανήκετε σε αυτούς, έχετε μια πολύ λογική και σοβαρή προσέγγιση απέναντι στη ζωή. Σίγουρα μεγαλώσατε μαθαίνοντας την αξία της εργασίας. Ίσως ακόμα είχατε γονείς στρατιωτικούς και αναγκαζόσασταν να αλλάζετε συχνά τόπο διαβίωσης.
Αν έχετε δικά σας παιδιά, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια για να συνειδητοποιήσετε πλήρως την ευθύνη της ανατροφής τους. Ακόμα και τότε, όμως, ο Αιγόκερως μπορεί να είναι εξίσου σκληρός με την Παρθένο, και ίσως νιώσετε ότι δεν έχετε κάνει αρκετά για τα παιδιά σας ή ότι, ακόμα κι αν θέλετε να τους χαρίσετε όλη την αγάπη που εσείς δεν είχατε ποτέ, δεν είστε ικανοί γι’ αυτό. Μην σκέφτεστε έτσι. Όσοι έχουν Σελήνη στη θέση αυτή δεν είναι ψυχροί, αντιθέτως διψούν για αγάπη και τη ζητούν με κάθε τρόπο.
Ανάμεσα στους διάσημους με τη θέση αυτή είναι ο στρατηγός Τζορτζ Πάτον, ο Μπραντ Πιτ, ο Τζόνι Ντεπ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Ζυλιέτ Μπινός, η Έιμι Γουάινχαους, ο Τζον Μπον Τζόβι, η Λιβ Τάιλερ, ο Αβραάμ Λίνκολν και ο Ναπολέων (εικόνα).

 

Η Σελήνη στον Υδροχόο


ν

Η Σελήνη στον Υδροχόο ξυπνά σε όλους μας τον επαναστάτη. Είναι έτοιμη να αποδεσμευτεί από το παρελθόν, να απελευθερωθεί από όλους τους κανόνες που έχουμε θέσει κατά την προηγούμενη Σελήνη στον Αιγόκερω. Τώρα είναι η ώρα να βγούμε από το τέλμα, να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα μας δουν στη μοναδικότητά μας, ανεξάρτητα από αυτό με το οποίο ασχολούμαστε. Είναι η εποχή για απότομες, ξαφνικές και ριζικές ενέργειες, όπου εκπλήσσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό με αυτά που λέμε, καθώς έχουμε την τάση να ανακαλούμε και να αλλάζουμε γνώμη την τελευταία στιγμή.
Ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό, άρα τα πλέον σημαντικά πράγματα αυτή την περίοδο είναι η προσωπική ελευθερία και η ατομικότητα. Τα προγράμματά μας αναστατώνονται και οι στόχοι μας αποκτούν επείγουσα σημασία. Χρειάζεται προσοχή στην τάση προς τον φανατισμό που μπορεί να έχουμε, στην εσκεμμένα επαναστατική συμπεριφορά που πιθανόν να επιδεικνύουμε ή στην ανάγκη καταπάτηση της παράδοσης χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Όσοι έχουν τη Σελήνη τους στο ανήσυχο ζώδιο του Υδροχόου, είναι γεννημένοι για να σπάσουν την οικογενειακή παράδοση, όποια κι αν είναι αυτή. Αν προέρχεστε από πλούσια οικογένεια, σίγουρα θα αποποιηθείτε τα δικαιώματά σας στην κληρονομιά, θα αποκαλύψετε όλα τα μυστικά της και θα σοκάρετε τους πάντες. Αν, αντιθέτως, έχετε ταπεινή καταγωγή, θα κάνετε τα πάντα για να γίνετε “κάποιος”.
Έχετε μια έμφυτη συναισθηματική ανάγκη να είστε διαφορετικοί, να διαχωρίζετε τον εαυτό σας από τους όλους τους άλλους με τους οποίους σχετίζεστε και θέλετε να είστε σίγουροι ότι ξέρουν πόσο διαφορετικοί είστε. Με τη Σελήνη στη θέση αυτή, έχετε γίνει ειδικοί στο να “παγώνετε” συναισθηματικά όταν σας έχουν πληγώσει, παρά να δείχνετε τα συναισθήματά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε συναισθήματα, απλά ότι έχετε την τάση μάλλον να τα επεξεργάζεστε με το μυαλό σας παρά να τα βιώνετε.
Όπως συμβαίνει και με όσους έχουν Σελήνη στον Αιγόκερω, θα δυσκολευτείτε πολύ να κλάψετε για τον εαυτό σας, αλλά είστε ικανοί να χύσετε ποταμούς δακρύων για έναν αδικημένο από τη ζωή. Ίσως δεν έχετε δικά σας παιδιά, αλλά μπορείτε να εκφράσετε τα μητρικά σας ένστικτα με τα παιδιά άλλων, με τα ζώα ή αν αποφασίσετε να αφιερωθείτε σε κάποιον κοινωφελή σκοπό. Όταν αποφασίζετε να μετακομίσετε, το κάνετε αμέσως, ιδιαίτερα αν έχετε την αίσθηση ότι “κάτι πρέπει να αλλάξει στη ζωή σας”. Έχετε την ψυχή ενός επαναστάτη και το πνεύμα ενός αντικομφορμιστή.
Μπορείτε να περηφανεύεστε ότι έχετε την ίδια Σελήνη με τον Τζον Λένον και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αλλά και με τη Μέριλιν Μονρό, τον Βίγκο Μόρτενσεν, τον Κάρι Γκραντ, τον Γούντι Άλλεν, τον Στιβ Μακ Κουίν, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τον Βολταίρο, τον Ζαν Πολ Σαρτρ και τον Αλμπέρ Καμί (εικόνα).

 

Η Σελήνη στους Ιχθύς


ν

Το ζώδιο αυτό κυβερνάται από τον Ποσειδώνα, τον άρχοντα των ονείρων και της εναλλακτικής πραγματικότητας. Την περίοδο αυτή, έχουμε ανάγκη από οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει να δραπετεύσουμε από την σκληρή πραγματικότητα, είτε είναι διαλογισμός είτε ακόμα και αλκοόλ. Τώρα είμαστε περισσότερο επιρρεπείς σε συναισθηματικές επιθέσεις παντός είδους, επηρεαζόμαστε εύκολα από αρνητικές σκέψεις και μας πλημμυρίζει μια ονειροπόλα διάθεση και μια νοσταλγία για το παρελθόν. Δείχνουμε μεγάλη επιείκεια απέναντι στους άλλους, δίνουμε σημασία στη διαίσθησή μας και είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι απέναντι στους λιγότερο προνομιούχους. H ικανότητά μας να δείχνουμε συναισθηματική κατανόηση και συμπόνια εντείνεται.
Αν η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη σας βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, μπορείτε να νιώσετε πραγματικά όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Είναι πολύ εύκολο για εσάς να απορροφήσετε τα συναισθήματα των άλλων, να τα προβάλετε στον εαυτό σας και να τα θεωρήσετε δικά σας.
Η αλήθεια είναι ότι με τη θέση αυτή της Σελήνης, δυσκολεύεστε να ανιχνεύσετε τα δικά σας συναισθήματα. Θεωρείτε ότι ο κόσμος σάς κακομεταχειρίζεται τόσο πολύ, ώστε όλα σας τα συναισθήματα είναι καθαρή  αυτοάμυνα. Από την άλλη μεριά, είστε απίστευτα συμπονετικοί. Έχετε την ικανότητα να είστε γενναιόδωροι με τους λιγότερο τυχερούς και να φροντίζετε όποιον θεωρείτε θύμα. Φυσικά, μπορείτε κι εσείς να γίνετε το θύμα συναισθηματικά. Έχετε την ψυχή ενός ποιητή και μπορείτε να ανασύρετε για όλους μας εικόνες από το συλλογικό ασυνείδητο.
Ανάμεσα στους διάσημους με τη θέση αυτή της Σελήνης συναντούμε τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Μάρτιν Σκορτσέζε, την Κάθι Μπέιτς, τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Μιχαήλ Άγγελο, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Έντγκαρ Άλαν Πόε (εικόνα).

 


Translate this post