Οι εξωγήινοι τον εμπόδισαν να κάνει φορολογική δήλωση

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί για την μη έγκαιρη υποβολή φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνουν ακόμη και εξωγήινους.

Οι Αρειανοί έχουν εντελώς διαφορετικό σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Πηγή: Warner Bros.
ν

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ, που δεν είναι τόσο προοδευμένοι, υποβάλλουν ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις χρησιμοποιώντας έντυπα, όπως Ε1, Ε3, Ε9 κτλ. και όχι ηλεκτρονικά όπως εμείς.
Αυτό γίνεται κάθε χρόνο αφορμή πολλοί Βρετανοί να μην υποβάλουν φορολογική δήλωση, ή να την υποβάλουν καθυστερημένα, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις πλέον απίθανες προφάσεις. Την είχα ετοιμάσει, αλλά μου την έφαγε ο σκύλος, έριξα πάνω της κατά λάθος τον καφέ, δεν με άφησε η γάτα μου να τη συμπληρώσω (βλ. βίντεο), μου έκλεψαν τον χαρτοφύλακα στον οποίο την είχα βάλει και ένα σωρό άλλες.
Η πιο παράξενη όμως περίπτωση απ’ όλες ήταν αυτή ενός άνδρα που ισχυρίστηκε ότι δεν μπόρεσε να υποβάλει εμπρόθεσμα την φορολογική του δήλωση, επειδή η σύζυγός του είδε εξωγήινους και, τρομοκρατημένη όπως ήταν, δεν τον άφηνε να φύγει από το σπίτι.
Οι Βρετανοί υποβάλλουν κάθε χρόνο τις φορολογικές τους δηλώσεις στην Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων (HMRC) και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιανουαρίου.
ν

ν

Όπως δήλωσε η Angela MacDonald, Γενική Διευθύντρια της HMRC: «Κάθε χρόνο κάνουμε πιο εύκολο τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων, αλλά κάθε χρόνο συναντάμε τις πιο απίθανες δικαιολογίες, από φαντάσματα έως εξωγήινους».
Αυτές όμως οι περιπτώσεις είναι σπάνιες. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν πιο πεζές προφάσεις, όπως αυτή ενός Βρετανού που ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από ίλιγγο και συνεπώς δεν μπορούσε να πάει στο πάνω πάτωμα του σπιτιού, όπου είχε αφήσει τα σχετικά έγγραφα η πρώην σύζυγός του.
«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιεικείς σ’ εκείνους που έχουν μια πραγματική δικαιολογία για την μη έγκαιρη υποβολή της δήλωσής τους», λέει η MacDonald.
Βλέποντας πάντως το βίντεο που ακολουθεί, θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι κάποιες φορές είναι πράγματι πολύ δύσκολο για τον φορολογούμενο να συμπληρώσει τα σχετικά έντυπα και να τα υποβάλει εγκαίρως. 

ν

ν

 


Translate this post