Η πιο καυτή έρημος στον κόσμο σκεπάστηκε από χιόνι

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Η χιονοθύελλα που έπληξε την Αλγερία έφτασε έως την έρημο της Σαχάρας, ντύνοντας στα λευκά τους αμμόλοφους της πιο καυτής ερήμου στον κόσμο.

Ένα στρώμα πυκνού χιονιού κάλυψε τους αμμόλοφους γύρω από την πόλη Άιν Σέφρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «πύλη της ερήμου», στην Αλγερία. Photo: Zineddine Hashas/Geoff Robinson
ν
Ο ΤΡΕΛΟΣ καιρός που πλήττει αρκετές περιοχές του πλανήτη, έκανε την εμφάνισή του και στην Αφρική. Έτσι, την Κυριακή, 40 εκατοστά χιονιού τουλάχιστον, κάλυψαν τους αμμόλοφους της μεγάλης ερήμου, δημιουργώντας εντυπωσιακές και σπάνιες εικόνες.
ν
Είναι η τρίτη φορά που οι κόκκινοι αμμόλοφοι που περιβάλλουν την πόλη Άιν Σέφρα ντύνονται στα λευκά μέσα σε 38 χρόνια. Photo: Zineddine Hashas/Geoff Robinson
ν
Τον περασμένο Ιανουάριο το χιόνι στη Σαχάρα έφτασε το ένα μέτρο, καθώς οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν τον Δεκέμβριο του 2016. Τότε μάλιστα είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση ανθρώπων και οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.
ν
Μια εικόνα στην οποία δεν μας είχε συνηθίσει η έρημος Σαχάρα. Photo: Zineddine Hashas/Geoff Robinson
ν
Πριν από αυτό, στην πόλη Άιν Σέφρα είχε να χιονίσει από τις 18 Φεβρουαρίου 1979, αλλά τότε η χιονόπτωση είχε διαρκέσει μόλις 30 λεπτά.
Η πόλη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Άτλαντα, σε ύψος 1.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το πρωί και γρήγορα κάλυψε τους κόκκινους αμμόλοφους.
ν
Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που χιονίζει στην έρημο Σαχάρα. Photo: Zineddine Hashas/Geoff Robinson
ν

 


Translate this post