Μυστηριώδες πλάσμα στη Μεγάλη Πρέσπα (vid)

Κατηγορία Κρυπτοζωολογία

ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα μυστηριώδες πλάσμα, που μοιάζει με το τέρας του Λοχ Νες, θεάθηκε στη Μεγάλη Πρέσπα, από την πλευρά των αλβανικών συνόρων.

Η βαλκανική εκδοχή του τέρατος του Λοχ Νες, όπως αποτυπώθηκε στην κάμερα. Πηγή: Youtube
ν

ΑΡΑΓΕ μετανάστευσε το τέρας του Λοχ Νες από τη Σκωτία στις Πρέσπες και θέλησε, κάνοντας την εμφάνισή του την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, να πει σε όλους ότι υπάρχει και ότι είναι καλά; Ή μήπως πρόκειται για κάποιον μακρινό συγγενή της θρυλικής Νέσι;
Μελετώντας το βίντεο, που κατέγραψε αυτή την απίθανη εμφάνιση, δεν μπορεί κάποιος να καταλήξει σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα, πέρα από το ίδιο το παράδοξο της εμφάνισης.
Ότι πρόκειται για ζωντανό πλάσμα κι όχι για κάποιο δέντρο μέσα στο νερό, φαίνεται τόσο από την κίνηση του λαιμού και του κεφαλιού του πλάσματος, που αναδύεται και καταδύεται μόλις αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία, όσο και από τους κυκλικούς κυματισμούς γύρω του που κάνει ένα σώμα όταν κολυμπάει.
Το πλάσμα εντοπίστηκε στη λίμνη Μεγάλη Πρέσπα, από την αλβανική πλευρά των συνόρων, αλλά υπάρχει βίντεο που το δείχνει να κινείται στο ελληνικό τμήμα της λίμνης πριν από πέντε χρόνια.
Το βίντεο που ακολουθεί εξήψε το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων που έσπευσαν στην περιοχή μαζί με δημοσιογράφους, έχοντας επικεφαλής τον πρώην καθηγητή Γεωγραφίας Sima Jonoski.
Οι ομάδες, ωστόσο, δεν εντόπισαν κάποιο άλλο ίχνος του μυστηριώδους πλάσματος στην περιοχή όπου θεάθηκε, κοντά στο αλβανικό τουριστικό χωριό Pretor.
Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν στο μύθο του τέρατος της λίμνης, άλλοι όμως λένε ότι πρόκειται για ένα γιγαντιαίο γατόψαρο.
Ο κ. Jonoski γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε σε βοήθεια όταν το 1970 ένα αλβανικό πλοίο βυθίστηκε στη Μεγάλη Πρέσπα, με αποτέλεσμα να πνιγούν πολλά παιδιά.
«Τότε ανακάλυψα ότι οι δύτες που έψαχναν τα σώματα των παιδιών, βγήκαν έξω τρομοκρατημένοι έχοντας δει ένα μεγάλο γατόψαρο. Ήταν τόσο φοβισμένοι που σταμάτησαν τις έρευνες. Νομίζω ότι ήταν ένα από αυτά τα γατόψαρα που έχουν δει και Έλληνες ψαράδες».
ν

Η Μεγάλη Πρέσπα, η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Βαλκανικής χερσονήσου, μετά τη λίμνη Σκόδρα και την Οχρίδα, έχει συνδεθεί με πολλά παράξενα περιστατικά. Πηγή: Google
ν

Τα γατόψαρα είναι μια ομάδα των ψαριών που τρέφονται στον βυθό και βρίσκονται σε ενδιαιτήματα γλυκού νερού και παράκτιες περιοχές, που μπορεί να φτάσουν και τα 4 μέτρα σε μήκος, ενώ ζυγίζουν πάνω από 180 κιλά. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τα πλακουτσωτό, φαρδύ κεφάλι και τα μακριά μουστάκια που προεξέχουν σαν κεραίες από το στόμα τους.
Κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά όμως δεν ταιριάζει στο παράξενο πλάσμα που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Πρέσπα τις γιορτές.
Όπως λέει και ο κ. Jonoski: «Μερικές φορές στη λίμνη των Πρεσπών συμβαίνουν πράγματα που δεν συμβαίνουν σε άλλες λίμνες.
»Όταν δίδασκα το 1976, είδα μια μεγάλη στήλη νερού να ανεβαίνει από τη λίμνη κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, έχοντας το σχήμα μανιταριού. Αυτή η στήλη νερού έπεσε μόνο μετά από 10 με 15 λεπτά».
Η Μεγάλη Πρέσπα, όπως και η κοντινή της, η Μικρή Πρέσπα, είναι οι ψηλότερες τεκτονικές λίμνες στα Βαλκάνια, σε υψόμετρο 853 μέτρων. Η Μεγάλη Πρέσπα είναι 10 μέτρα χαμηλότερα από τη Μικρή Πρέσπα.
ν

Το τμήμα του πλάσματος που προεξέχει από το νερό στη Μεγάλη Πρέσπα δεν θυμίζει σε τίποτα γατόψαρο. Πηγή: Youtube
ν

Το παράξενο θαλάσσιο πλάσμα της Κέρκυρας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θάλασσα κρύβει μυστήρια και κατοίκους πέρα ​​από τη φαντασία μας, πολλά από τα οποία ο άνθρωπος δεν έχει συναντήσει ακόμα.
Πριν δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2015, ο Harvey Robertson, 52 ετών, βρισκόταν σε κρουαζιέρα με την οικογένειά του στην Κέρκυρα, εξερευνώντας και φωτογραφίζοντας μια θαλάσσια σπηλιά.
Στη σειρά των φωτογραφιών που πήρε, εμφανιζόταν ένα περίεργο πλάσμα που έμοιαζε με δελφίνι, αλλά δεν ήταν το γνωστό θαλάσσιο θηλαστικό.
Τι ήταν; «Δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να είναι. Δεν ήταν κανένα από τα γνωστά θαλάσσια πλάσματα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο».
Το πλάσμα, που ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από τους ζωολόγους, θα μπορούσε κάλλιστα, σύμφωνα με τον Robertson, να έχει βγει από τις σελίδες της ελληνικής μυθολογίας.
ν


ν

 


Translate this post