Έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στη Νέα Υόρκη (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης στο σταθμό της Νέας Υόρκης – Ο δράστης τραυματίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Δυνάμεις ασφαλείας και κλιμάκιο πυροτεχνουργών στάλθηκαν αμέσως στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στο Μανχάταν, μόλις οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για την έκρηξη. Image: Supplied
ν

ΕΚΡΗΞΗ σημειώθηκε στις 7:20 π.μ. (15:20 ώρα Ελλάδας) σήμερα Δευτέρα σε σταθμό του μετρό κοντά στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων της Λιμενικής Αρχής στο Μανχάταν, μόλις ένα τετράγωνο μακριά από την Times Square.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα εντός μεταλλικού σωλήνα, που έφερε πάνω του Ισλαμιστής από το Μπαγκλαντές.
Πρόκειται για τον 27χρονο Ακαγέντ Ουλάχ (Akayed Ullah), ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ τα τελευταία επτά χρόνια. Ο δράστης διακομίστηκε τραυματισμένος στο Bellevue Hospital.
ν

Ο δράστης κείτεται τραυματισμένος στο σταθμό του μετρό της Λιμενικής Αρχής στη Νέα Υόρκη. Image: Supplied
ν

Ο 27χρονος Ακαγέντ Ουλάχ, που έμενε στο Μπρούκλιν, κατασκεύασε αυτοσχέδια βόμβα με σκοπό να την πυροδοτήσει σε μέρος όπου θα υπήρχε περισσότερος κόσμος, όμως κάτι δεν πήγε καλά και εξερράγη το πρωί στη σήραγγα κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ προκαλώντας τρεις τραυματισμούς.
Ο Ούλαχ διέθετε από το 2012 έως το 2015 άδεια οδήγησης λιμουζίνας, η οποία είχε λήξει, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.
Ο δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.
ν

Ο 27χρονος βομβιστής μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Πηγή: Kemberly Richardson / Twitter
ν

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαίνεται ότι ο σταθμός του μετρό δεν ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος και η βόμβα εξερράγη πρόωρα, τραυματίζοντας τον τζιχαντιστή την ώρα που ετοιμαζόταν να την πυροδοτήσει.
Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως δεκάδες ασθενοφόρα, η οποία αμέσως κατακλύστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που την απομόνωσαν, από φόβο μήπως υπάρχουν τοποθετημένοι εκεί και άλλοι πυροδοτικοί μηχανισμοί.
ν


ν

Αμέσως μετά την έκρηξη ακυρώθηκαν τα δρομολόγια σε τρεις γραμμές του μετρό, ως επακόλουθο της κινητοποίησης.
Εκτός από τον δράστη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης.
ν


ν


ν

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον κυβερνήτη της πολιτείας, έκανε αμέσως δηλώσεις για να ενημερώσει και να καθησυχάσει τους κατοίκους.
Όπως δήλωσε στο CNN ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη ήταν «επηρεασμένος» από το Ισλαμικό Κράτος και από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, έδρασε μόνος του.
ν


ν

 


Translate this post