Εξωγήινο διαστημόπλοιο σε σχήμα πούρου ή μετεωρίτης; (vid)

Κατηγορία Διάστημα, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Ένας μετεωρίτης έχει παράξενο σχήμα που θυμίζει διαστημόπλοιο – Ή μήπως είναι διαστημόπλοιο που έχει μεταμφιεστεί σε… μετεωρίτη;

• Βίντεο με θεάσεις UFO σε σχήμα πούρου στο τέλος του άρθρου.

Ο παράξενος αστεροειδής, που ονομάστηκε Ουμουάμουα, έχει μήκος 1.000 μέτρα, μέγεθος πενταπλάσιο από το πλάτος του. Photo: ESO / M. Kornmesser. Πηγή: Supplied
ν

ΩΣ ΕΝΑ από τα πιο παράξενα επιμήκη αντικείμενα που έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο διάστημα χαρακτηρίζεται ο πρώτος εξωγήινος αστεροειδής που επισκέφθηκε το ηλιακό μας σύστημα, προερχόμενος από το διαστρικό χώρο. Οι αστρονόμοι που τον παρακολούθησαν με το Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή, ανακάλυψαν ότι το σχήμα του είναι πολύ μακρύ και πεπλατυσμένο, μοιάζοντας με μακρύ διαστημόπλοιο.
Το μήκος του αγγίζει τα 1.000 μέτρα και εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον πενταπλάσιο του πλάτους του. Κανείς αστεροειδής ή κομήτης έως τώρα δεν έχει βρεθεί με τέτοιες διαστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Έχει σκούρα κοκκινωπή απόχρωση, περιστρέφεται πολύ γρήγορα γύρω από τον εαυτό του και υφίσταται δραματικές μεταβολές στη φωτεινότητά του, ενώ δεν εκλύει καθόλου αέρια γύρω του. Πιθανώς έχει μεγάλη πυκνότητα και μάλλον αποτελείται από πετρώματα και μέταλλα, χωρίς να έχει καθόλου νερό ή πάγο.

ν

ν

Θα μπορούσε να είναι εξωγήινο διαστημόπλοιο που έχει μεταμφιεστεί σε αστεροειδή;
Ένας πολιτισμός ικανός να φτιάξει ένα τόσο μεγάλο σκάφος, θα μπορεί σίγουρα να συγκαλύπτει την εξωτερική όψη του σκάφους, αλλοιώνοντας την εξωτερική του μορφή, ώστε να μην ξεχωρίζει από τα συνήθη ουράνια σώματα.
Ο ασυνήθιστος αστεροειδής Α/2017 U1, που είχε ανακαλυφθεί στις 19 Οκτωβρίου (αρχικά είχε θεωρηθεί κομήτης) και βαφτίστηκε Ομουάμουα (Oumuamua), δεν είναι πια ορατός από τη Γη, καθώς συνεχίζει το ταξίδι του εκτός ηλιακού συστήματος και οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι δεν θα τον ξαναδούμε.
ν

Το περίεργο σώμα, γνωστό πριν ως C/2017 U1 (PANSTARRS) και τώρα ως A/2017 U1, πέρασε κοντά από τον Ήλιο στις 9 Σεπτεμβρίου. Με ταχύτητα 44 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, ο αστεροειδής, αφού διέσχισε την τροχιά της Γης, «έστριψε» με κατεύθυνση εκτός ηλιακού συστήματος. Photo: NASA / JPL-Callech / IAU. Πηγή: Supplied
ν

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το επίμηκες αυτό σώμα περιστρεφόταν γύρω από κάποιο άλλο άστρο, αλλά εδώ και μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια έχει γίνει ένας «περιπλανώμενος» του γαλαξία μας, χωρίς να είναι βαρυτικά προσκολλημένος σε κανένα αστρικό σύστημα. Κάπως έτσι, πέρασε σαν τουρίστας και από τη γειτονιά μας.
«Εδώ και δεκαετίες είχαμε υποθέσει θεωρητικά ότι τέτοια διαστρικά αντικείμενα υπήρχαν εκεί έξω και τώρα, για πρώτη φορά, έχουν άμεσες ενδείξεις ότι όντως υπάρχουν», δήλωσε ο Τόμας Ζουρμπούχεν της NASA.
Οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων ο Ρομπ Γουέρικ του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης, ο οποίος τον ανακάλυψε με το τηλεσκόπιο Pan-STARSS και του έδωσε το χαβανέζικο όνομα Ουμουάμουα (σημαίνει «ο αγγελιαφόρος από μακριά που φθάνει πρώτος»), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature.

 ν


ν

 


Translate this post