Το τέλος του Ισλαμικού Κράτους πλησιάζει

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Youmagazine Newsroom

 

Οι ιρακινές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προωθούνται προς την πόλη Ράβα, στον ποταμό Ευφράτη, το τελευταίο προπύργιο του ISIS.

Ιρακινές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προωθούνται προς την πόλη Ράβα κατά την τελική επίθεση τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Photo: AFP / Moadh Al-Dulaimi. Πηγή: Supplied
ν

ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΕΣ δυνάμεις έχουν αρχίσει την αντεπίθεση για να εξουδετερώσουν τον τελευταίο θύλακα αντίστασης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη χώρα, σύμφωνα με τον διοικητή της επιχείρησης.
Ο τελευταίος θύλακας των ανταρτών βρίσκεται βορειοδυτικά της Βαγδάτης, κοντά στα σύνορα με την Συρία, και σε αυτόν βρίσκονται οχυρωμένοι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Κατέχουν την πόλη Ράβα, που βρίσκεται στο κέντρο της ομώνυμης κοιλάδας, σε μια στροφή του ποταμού Ευφράτη.
Τα ιρακινά στρατεύματα είχαν παρακάμψει την Ράβα την περασμένη εβδομάδα, για να ανακαταλάβουν τη συριακή συνοριακή πόλη Αλ Κάιμ και να αποκόψουν τη δίοδο διαφυγής προς τη Συρία των μαχητών του ISIS.
Έχοντας πετύχει τον αντικειμενικό τους σκοπό, επέστρεψαν σήμερα στη Ράβα, περικυκλώνοντάς την, πριν εξαπολύσουν την τελική επίθεση.
ν

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ετοιμάζεται να υψώσει την εθνική σημαία στην παραμεθόρια πόλη Αλ Κάιμ μετά την ανακατάληψή πόλης από τον ιρακινό στρατό. Photo: AFP / Moadh Al-Dulaimi. Πηγή: Supplied
ν

Η Ράβα, επί του ποταμού Ευφράτη, και τα κοντινά χωριά παρακάμφθηκαν από τα κυβερνητικά στρατεύματα και τις συμμαχικές πολιτοφυλακές για να ανακαταλάβουν τη συριακή συνοριακή πόλη Αλ Κάιμ την περασμένη εβδομάδα. Πηγή: Supplied
ν

Τα ιρακινά στρατεύματα υποστηριζόμενα από στρατιωτικές δυνάμεις που προήλθαν από τις σουνιτικές αραβικές φυλές της περιοχής «ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση για την απελευθέρωση της Ρουμανά και της περιοχής της Ράβα», δήλωσε ο στρατηγός Abdelamir Yarallah.
Η Ρουμανά βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ευφράτη, απέναντι από το Αλ Κάιμ. Η Ράβα είναι η τελευταία πόλη που εξακολουθεί να κατέχει το Ισλαμικό Κράτος εκτός από το Αμπού Καμάλ, την δίδυμη πόλη της Αλ Κάιμ, που είναι από την άλλη πλευρά των συνόρων, στη Συρία, όπου οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να μάχονται με τα στρατεύματα και τις συμμαχικές δυνάμεις της Δαμασκού σήμερα Σάββατο.
ν

Τα ιρακινά στρατεύματα δέχονται ενισχύσεις από τις σουνιτικές αραβικές φυλές της περιοχής. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Το Αμπού Καμάλ έχει καταληφθεί από τις συριακές δυνάμεις, όμως οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν μια ζώνη μεταξύ των περιοχών που  κρατούν οι Κούρδοι μαχητές υποστηριζόμενοι από αμερικανικές δυνάμεις.
Η ανακατάληψη της Ράβα θα σημάνει το οριστικό τέλος του Ισλαμικού Κράτους και τον θάνατο του λεγόμενου «Χαλιφάτου», που το 2014 κατάφερε να εξαπλωθεί στα εδάφη της Συρίας και του βόρειου Ιράκ, κατέχοντας μια έκταση στο μέγεθος της Βρετανίας.

 


Translate this post