Τα βαμπίρ σπέρνουν τον τρόμο στο Μαλάουι: 6 νεκροί

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο ΟΗΕ και ο Στρατός των ΗΠΑ αποσύρουν το προσωπικό τους από το Μαλάουι στην Αφρική, καθώς δέχονται επιθέσεις από τον τρομοκρατημένο όχλο εξαιτίας των φημών για βαμπίρ.

Η δεισιδαιμονία μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Ο φόβος της «μόλυνσης» από βαμπίρ έχει εξαγριώσει τον όχλο που σκότωσε έξι άτομα στο Μαλάουι της ανατολικής Αφρικής. Image: Supplied
ν

ΒΙΑΙΑ επεισόδια πυροδότησαν στο Μαλάουι οι φήμες περί ύπαρξης βαμπίρ με αποτέλεσμα να λιντσαριστούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. 
Σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNDSS) για τις περιοχές Παλομπέ και Μουλανζέ, από τα μέσα Σεπτεμβρίου τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν εκεί από λιντσαρίσματα του όχλου που τους κατηγόρησε ότι ήταν βρικόλακες.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τα βίαια επεισόδια ανάγκασαν τα Ηνωμένα Έθνη να αποσύρουν τα μέλη του προσωπικού τους από τις δύο περιοχές. Παράλληλα, πλήθος κόσμου που αναζητεί βρικόλακες στήνει οδοφράγματα στην περιοχή, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια.
Η έκθεση τονίζει ότι οι φήμες για ύπαρξη βρικολάκων φαίνεται να ξεκίνησαν στη γειτονική Μοζαμβίκη, χωρίς να είναι όμως σαφές τι της πυροδότησε.
Η πίστη στην μαγεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές του Μαλάουι, μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Παρόμοιο κύμα βίας που συνδεόταν με φήμες για βαμπίρ είχε ξεσπάσει στη χώρα και το 2002.

ν

ν

Η αμερικανική πρεσβεία στο Μαλάουι έχει αποσύρει προσωρινά την ομάδα εθελοντών που υπηρετεί στο Ειρηνευτικό Σώμα, από τέσσερις περιοχές που συνορεύουν με το Μουλανζέ και έχει συμβουλεύσει τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται την περιοχή.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ: «Οι συνεχιζόμενες πράξεις βίας από τις ομάδες επαγρύπνησης που έχουν στήσει οδοφράγματα στην περιοχή, οφείλονται σε φήμες ότι κάποιοι απομυζούν αίμα από τους κατοίκους της περιοχής για τελετουργική χρήση».
Ο πρόεδρος του Μαλάουι, Πίτερ Μουταρίκα, δήλωσε ότι οι αναφορές των ομάδων επαγρύπνησης ήταν «γεμάτες τρόμο και αγωνία».
«Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί πολύ τον πρόεδρο και ολόκληρη την κυβέρνηση», αναφέρει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
ν
ν
Σύμφωνα με τον θρύλο, το βαμπίρ είναι ένα πτώμα που εμψυχώνεται από τις κατώτερες αρχές του και διατηρεί από μόνο του ένα είδος ημιζωής, βγαίνοντας στη διάρκεια της νύχτας από τον τάφο του, γοητεύοντας τα ζωντανά του θύματα και αποζυμώντας το αίμα τους.
Σύμφωνα με τον εσωτερισμό, η σύσταση του ανθρώπου είναι επταδική. Μετά το θάνατο, είναι δυνατόν τρία από τα κατώτερα σώματα του ανθρώπου –το φυσικό σώμα, το αστρικό του πρότυπο και το ζωτικό σώμα– να παραμείνουν στη γη χωρίς να διαλυθούν, χρησιμεύοντας ως πεδία αισθήσεων και συνείδησης για τα ανθρώπινα ένστικτα. Και τα τρία σώματα είναι η υποκειμενική μορφή που δημιουργείται μέσω των νοητικών και φυσικών επιθυμιών και σκέψεων, σε σχέση με τα πράγματα της ύλης. Αυτό το ενεργειακό σώμα επιβιώνει για ένα διάστημα μετά το θάνατο.
Πρόκειται για ένα είδωλο της πρώην ζωντανής προσωπικότητας, που διατηρείται για ένα χρονικό διάστημα, φυτοζωώντας, ως ένα αμυδρό αντίγραφο του ανθρώπου που κάποτε έζησε. Η διάρκεια της παραμονής ποικίλλει ανάλογα με το στοιχείο της υλικότητας που έχει μείνει στο είδωλο και που καθορίζεται από την προηγούμενη ζωή και πράξεις του νεκρού.
Κανονικά το είδωλο αυτό ξεθωριάζει μετά από λίγο καιρό και διαλύεται. Μπορεί όμως να ελκυθεί με τη βία πίσω στη γήινη σφαίρα είτε από την παθιασμένη επιθυμία και τις εκκλήσεις των φίλων και συγγενών που εξακολουθούν να ζουν, είτε εξαιτίας των τεχνικών κάποιων μάγων. Τότε το “πνεύμα” επιστρέφει στον κόσμο των ζωντανών και μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλη χρονική περίοδο που υπερβαίνει κατά πολύ το όριο της ανθρώπινης ζωής. Σταδιακά αποκτά περισσότερη υλικότητα και γίνεται στο τέλος ένας βρικόλακας, που τρέφεται όχι από το αίμα, αλλά από την ζωτική ενέργεια εκείνων που προσεγγίζει ή συναναστρέφεται.

 


Translate this post