Η προσωπικότητα του Διπλωμάτη

Κατηγορία Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η δρ. Έλεν Φίσερ αναλύει την προσωπικότητα του Διπλωμάτη, έναν από τους τέσσερις τύπους συντρόφων, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τη φόρμουλα πάνω στην οποία βασίζεται η σωστή χημεία ενός ζευγαριού.

 

Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ

Γνωρίσματα: Όπως έχει ειπωθεί: «Διπλωματία είναι η τέχνη να επιτρέπεις στον άλλο να κάνει το δικό σου». Πράγματι, οι Διπλωμάτες είναι πολύ καλοί διαπραγματευτές, επειδή μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους, επειδή, μέσω της διαίσθησης, αντιλαμβάνονται αυτό που σκέφτονται κρυφά οι άλλοι. Επιπλέον είναι ευφάνταστοι και παρατηρητικοί, συναισθηματικά εκφραστικοί και έχουν καλές ρηματικές και κοινωνικές δεξιότητες. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα με όλες τις δυνατές επιλογές.
Διάσημα παραδείγματα: Μαχάτμα Γκάντι (Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής), Μπιλ Κλίντον (42ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών), Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί (Ιταλίδα τραγουδίστρια και πρώην μοντέλο), Κάρι Μπράντσοου (η δημοσιογράφος στο Sex and the City που ενσάρκωνε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ).
Από τι επηρεάζεται: Από την ορμόνη της αγάπης, την οξυτοκίνη. Η ορμόνη οξυτοκίνη, που βοηθά στο να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δεσμοί αγάπης μεταξύ μητέρας και παιδιού, ενεργεί με ανάλογο τρόπο και μεταξύ των ερωτευμένων. Για τους λόγους αυτούς μερικοί την αποκάλεσαν ορμόνη του έρωτα, επειδή η οξυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού και κατά τον οργασμό. Εκκρίνεται από τον υποθάλαμο στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αποθηκεύεται στην υπόφυση. Η ορμόνη αυτή συμβάλλει στη δημιουργία των συσπάσεων της μήτρας, στην έκκριση του γάλακτος και στην αγγειοδιαστολή. Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η οξυτοκίνη βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ ερωτευμένων, μετά από τον αρχικό ενθουσιασμό που παρατηρείται σε μια νέα ερωτική σχέση. Η ορμόνη επηρεάζει  μεγάλο αριθμό νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Δημιουργεί δισεκατομμύρια νέα κυκλώματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων σε ορισμένες δομές του εγκεφάλου..
Αναζητά: Μια αδελφή ψυχή.
Ταιριάζει: Με τους Διευθυντές (καθόλου παράξενο που η Χίλαρι και ο Μπιλ Κλίντον συνεχίζουν να είναι μαζί).
Αν είστε Διπλωμάτης: Προσέξτε μήπως η τάση σας να είστε διπλωματικοί και ευλύγιστοι σας κάνει να φαίνεστε σαν ασπόνδυλοι. Και επειδή έχετε την τάση να μιλάτε πολύ, αποφύγετε τον λεκτικό κατακλυσμό. Αν συναντήσετε κάποιον που σας αρέσει, μην σκέφτεστε ξανά και ξανά αν πρέπει ή όχι. Αποφύγετε επίσης τα ατελείωτα πήγαινε-έλα από τα  πλεονεκτήματα στα μειονεκτήματα. Το σημαντικό είναι να κάνετε μια βαθιά, όλο νόημα, αυθεντική σχέση.
Αν βγείτε ραντεβού με έναν Διπλωμάτη: Όπως είπε ένας λόγιος του 17ου αιώνα: «Το παιχνίδι με ανοιχτά χαρτιά ούτε αποδίδει ούτε έχει γούστο. Μιμήσου το θεό που μας κρατάει σε εγρήγορση με την αβεβαιότητα». Έχοντας υπόψη αυτό και το γεγονός ότι οι διπλωματικοί χαρακτήρες δεν εκφράζονται ποτέ άμεσα, θα πρέπει να διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές. Αποφύγετε πάση θυσία την αντιπαράθεση μαζί του. Και μη διστάσετε να μιλήσετε για τον εαυτό σας. Οι διπλωμάτες θέλγονται από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες, κατανοώντας παράλληλα αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Και το κυριότερο: θα υποκύψουν στη γοητεία σας εάν διεγείρετε τη φαντασία τους.
ν

< Επιστροφή στο κύριο άρθρο

 


Translate this post