Δείτε ζωντανά την πορεία του τυφώνα Ίρμα (live stream)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ. Ο κατηγορίας 5 τυφώνας Ίρμα είναι η χειρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει ποτέ τα νησιά της Καραϊβικής και τη Φλόριδα.

Δείτε την πορεία του τυφώνα σε live stream στο τέλος του άρθρου.

Με ανέμους που φτάνουν τα 300 χλμ. την ώρα, ο τυφώνας Ίρμα πλήττει τα νησιά της Καραϊβικής κατευθυνόμενος προς τη Φλόριδα. Photo: NOAA / Reuters. Πηγή: Supplied
ν

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ εκτυλίσσονται στην Καραϊβική, καθώς ο τυφώνας Ίρμα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ισοπεδώνοντας κτίρια και προκαλώντας μπλακ άουτ και πλημμύρες.
Ο τυφώνας Ίρμα με ανέμους που φτάνουν τα 300 χλμ. την ώρα παραμένει στην κατηγορία 5 και αυτή τη στιγμή περνά από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και κατευθύνεται προς το Πουέρτο Ρίκο. Νωρίτερα, σάρωσε τη νήσο Μπαρμπούντα, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τις επικοινωνίες και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε Άγιο Μαρτίνο και Ανγκουίλα. 
Ο Ρικάρντο Ροσέλο, κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, είπε ότι το νησί προετοιμάζεται εδώ και μια εβδομάδα: «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί για το χειρότερο», είπε στο CNN.
«Πρόκειται για έναν τυφώνα κατηγορίας 5 που δεν έχει υπάρξει παρόμοιός του ποτέ στο παρελθόν, συνεπώς κύριο μέλημά μας είναι να οι κάτοικοι να παραμείνουν ασφαλείς», πρόσθεσε. «Οι πλημμύρες είναι η κύρια ανησυχία μας. Είδαμε τι συνέβη με τον τυφώνα Χάρβεϊ, που έπληξε το Τέξας, και η κύρια αιτία θανάτων ήταν οι πλημμύρες που προκάλεσε. Αλλά και ο άνεμος μάς προβληματίζει. Οι άνεμοι της κατηγορίας 5 είναι πολύ δυνατοί – στην πραγματικότητα, είναι η ταχύτητα με την οποία απογειώνεται ένα αεροσκάφος. Εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ ισχυροί οι άνεμοι, κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ στο Πουέρτο Ρίκο».
ν

 

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το χτύπημα του τυφώνα Ίρμα στο νησί Ανγκουίλα, ένα τουριστικό θέρετρο 14.000 κατοίκων.
ν

 

Ο τυφώνας Ίρμα ξεκίνησε από τις Μικρές Αντίλλες την Τετάρτη και περνώντας ΒΔ από τις Μεγάλες Αντίλλες (Πουέρτο Ρίκο, Άγιος Δομίνικος, Αϊτή, Κούβα) κατευθύνεται προς τη χερσόνησο της Φλόριδας, την οποία θα πλήξει το Σαββατοκύριακο.
ν

 

Δείτε τη μανία του τυφώνα Ίρμα, όπως την κατέγραψαν οι κάμερες νωρίς το απόγευμα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

ν

ν
ν

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΙΡΜΑ ΖΩΝΤΑΝΑ (live stream)
ν

ν

 


Translate this post